Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Esztergom, Széchenyi tér

május 22 - 08:23

Szilveszteri programok a Dunakanyarban

A Széchenyi tér Esztergom központi részén helyezkedik el, 10-15 perces sétára a Mária Valéria hídtól, a Hajóállomástól, és a Várhegytől. A főtér eredetileg piactérként funkcionált, és már a középkorban is jelentős szerepe volt. A közel 10.000 négyzetméteres területnél öt utca találkozik, a környező épületek nagy része műemlék. Itt található a barokk stílusú árkádos Városháza épülete is.

A rendkívül rossz állapotban lévő teret 2006-ban újították fel, és ezzel együtt kitiltották a térről a gépjárműforgalmat is. Elkészült az Ister-kút, amely egy öt női alakból álló szökőkút, a főtér közepén pedig a Szentháromság szoborcsoport helyezkedik el. A felújított tér egyik legnagyobb előnye, hogy immár sétálóutcaként is funkciónál, bár üzletek helyett inkább vendéglátóhelyekkel találkozhatunk itt.

A tértől 5-6 perces sétára található a Kis Duna sétány, amely romantikus környezettel várja a kikapcsolódni vágyókat. A sétányról a Duna folyási irányával megegyező irányban haladva elérhető a Balassa Bálint Múzeum, a Macskalépcső, a Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeuma, a Várszínház és az Esztergomi Bazilika is. A Várhegy környékére helyi autóbuszjáratokkal is el lehet jutni, az út a Széchenyi tér közeléből busszal nem több, mint 7-8 perc.

A tér környékén posta, bank, ATM, kávézó, étterem és cukrászda is található, a Prímás-sziget pedig sportoláshoz is kiváló helyszín. A Széchenyi tér gyakori helyszíne az esztergomi fesztiváloknak, téli rendezvényeknek, és színes gasztro-eseményeknek.

Megosztás:

Részletek

Dátum:
2024-05-22
Időpont:
08:23

Helyszín

Esztergom, Széchenyi tér
Széchenyi tér
Esztergom, 2500 Magyarország
+ Google Térkép