Blog

XXVII. Váci Világi Vigalom

Pénteken indul a XXV. Váci Világi Vigalom

A XXV. Váci Világi Vigalom július 21.-én nyitja meg kapuit. A háromnapos, ingyenes rendezvényen fellép Demjén Ferenc, Radics Gigi, és az Edda is, emellett kézműves programok, kiállítások, előadások és különleges finomságok tarkítják a kínálatot.

A Dunakanyarba látogató turisták nagyon szeretik a várost, amely a diadalívéről, a romantikus utcáiról, a vízparton lévő parkjairól és a fantasztikus dunai panorámájáról híres. Nyár közepén pedig milyen fesztiválra készülnénk, ha nem a Váci Világi Vigalomra?

25. alkalommal rendezi meg a Madách Imre Művelődési Központ az eseményt, ami remek szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt az ide látogatóknak. Minden évben nagy érdeklődés övezi a fesztivált, ha a hétvégét a Dunakanyarban töltitek, mindenképpen gyertek el Vácra pénteken, szombaton vagy vasárnap, hiszen mindhárom nap változatos programokon vehettek részt. Mire számíthattok?

Hirdetés

Vác belvárosában és a Duna parton gyermekprogramokat, színházi előadásokat, koncerteket, képzőművészeti kiállításokat, templomi koncerteket és kézműves foglalkozásokat látogathattok és a gasztronómiai élmények mellett lehetőségetek lesz körbejárni a vásárt is. Idén is számíthattok az Ördögszekérre, amely a hazai kézműves termékek élvonalát sorakoztatja fel. Az Ocho Macho, és a Kelemen Kabátban koncertje mellett bemutatásra kerül Carl Orff műve a Carmina Burana is, de részt vehettek kutyás bemutatón, megkóstolhatjátok a juhtúrós kenyérlángost és megtudhatjátok azt is, hogyan harcoltak az ókorban a gladiátorok.

Ne hagyjátok ki a helyiek által csak „Vigalom”-ként emlegetett fesztivált, amire már tavasz óta készül a Dunakanyar! Mi mindenképpen kilátogatunk, hogy a koncertek meghallgatása mellett a kézműves kiállítóknál azt is megtudjuk, hogyan dolgozott régen a bocskorkészítő, mit csinált pontosan a drótostót, és hogyan néz ki egy látványkaptár. Irány Vác!

Megosztás: