Blog

Kitárja kapuit a XXVII Váci Világi Vigalom!

Ismét eltelt egy év, és a nyári meleggel megérkezik természetesen a XXVII Váci Világi Vigalom is, amely annyira népszerű Vácon, hogy sokan még a szabadságukat is ehhez igazítják. Ezen mi mondjuk egy cseppet sem csodálkozunk, hiszen a könnyű és komolyzenei koncertek, kiállítások, a kulináris élmények, a kézműves vásár és a számos gyermekprogram minden évben ezreket csalogat a városba. Többek között bennünket is!

Reméljük, a ti naptáratokban is régóta szerepel már a Vigalom időpontja! Ha pedig csak most ismerkedtek a rendezvénnyel, akkor jegyezzétek fel magatoknak: Váci Világi Vigalom, 2019. július 19-21.! Következzen egy kis ízelítő a színes programkínálatból!

XXVII. Váci Világi Vigalom

A XXVII Váci Világi Vigalom programjai

A XXVII. Váci Világi Vigalom pénteken Toronyzenével és Nyitó hangversennyel kezdődik, amelyet a hagyományőrző felvonulás követ majd. Az este koncertekkel folytatódik majd, fellép az Ocho Macho, a Nazareth, és Rocken Dogs, illetve utcabál is lesz a Pedrofon zenekar közreműködésével.

Szombaton Gyermekudvar, népi játszótér és kézműves foglalkozás várja a legkisebbeket! Emellett pedig zongorakoncert, néptáncműsor, hangverseny, színházi előadás, bemutató, és számos koncert csalogat majd bennünket Vácra. A Leander Kills, a Panoráma együttes, és sokak nagy kedvence, Fenyő Miklós is színpadra lép, a táncos lábúaknak pedig ezután a Luxemburg Rádió zenekar szolgáltatja a talpalávalót az utcabálon.

Vasárnap orgonahangverseny, táncbemutató, VI. Kistérségi Hagyományőrző Gálaműsor és több komolyzenei koncert is lesz, de a Deák Bill Blues Band, az AK26 és a Kowalsky meg a Vega is tovább fokozza majd az amúgy is fergeteges hangulatot.

Váci fesztiválok 2019

Kiállítások és kísérő programok

Nem is lenne teljes a XXVII. Váci Világi Vigalom programkínálata a kiállítások és a kísérő programok nélkül, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy még több élménnyel térjünk haza a rendezvényről.

Kihagyhatatlan kiállítások!

A Memento Mori & Ars Memorandi kiállítóhely, a Pannónia Ház kiállítóhely, Vertel Andrea – Tündérkert, a Váci Mosolyalbum, és a Hajótörténeti Gyűjtemény mellett más kiállítóhelyeket is érdemes felkeresni! Részletek a programfüzetben!

A kísérőprogramok között szintén érdemes csemegézni! A kézműves bemutató, a Kézművesek Utcája, a Gyermekudvar, a Vízipark, a Huszártábor, és a Familia Gladiatoria bemutatója minden évben lenyűgöznek bennünket! Idén pedig a Kutyaduma Központ kutyás bemutatója is izgalmasnak ígérkezik!

XXVII. Váci Világi Vigalom programok

A finomabbnál finomabb sörök, a fesztiválokra jellemző gasztro-különlegességek és a kézműves vásár alaposan igénybe veszi majd a pénztárcátokat! Ha hiszitek, ha nem, nem a magas árak miatt! Szinte lehetetlen nem visszatérni egy-egy helyre, hogy még több finomságot megkóstoljatok, miközben a kézműves portékákat szorongatjátok a kezetekben a kedvenc koncertjeitek alatt!

A XXVII. Váci Világi Vigalom programjairól részletesebben a Vigalom honlapján és a fesztivál programfüzetében tájékozódhattok!

Ha ránk hallgattok, már pénteken kilátogattok Vácra, ellenkező esetben biztosan úgy érzitek majd, hogy lemaradtatok néhány fontos programról. Ilyen ez a Vigalom. Magába szippantja az embert, és a végén alig várjuk már a következő nyarat, amikor ismét fejest ugorhatunk az élményekbe!

Megosztás: