Blog

Verőcei táborozás Gorka Múzeum

Vadonságok, land art, csajos bűbájok, ökotudatos művészet, egyéjszakás kaland

A nyári szezonban a verőcei Gorka Múzeum érdekes alkotói kalandokat ígérő és kreativitással teli programokkal várja a gyerekek különböző korosztályait. Érdemes beleolvasni a színes kínálatba.

A nagyóvodás és kisiskolás korosztálynak meghirdetett vadON- öt nap az elemekkel táborban ezt ígérik a szervezők: a hétfő a megérkezés napja, földet érünk, felfedezzük egymást és megismerkedünk. Megnézzük, hogy milyen izgalmakat ígér a placc, kincseket keresünk, és titkos üzeneteket rejtünk el. Lesz mezítlábas tánc és kézzel-lábbal agyagban tapicskolás és festés. Kedden izzani fog körülöttünk a világ. A sok forrongó vörös színnel először nagy meleget kavarunk, aztán esőhívogató hangszert készítünk. A szerda vizes nap, meglátogatjuk a Dunát vagy a patakot, lábat lógatunk, és vízparti kincseket gyűjtünk, amikből aztán szabadon alkotjuk meg a placc vízi világát. A csütörtököt széllel béleljük, kísérletezünk és levegő által mozgatott alkotásokat készítünk. Az ötödik elem te magad légy! Ezt ígéri a péntek, ami a vadON utolsó napja is.

A 8-13 éves kiskamaszoknak szóló táborban a képzőművészet eszközein keresztül ismerkedhetnek meg a résztvevők a minket körülvevő környezettel, és természetes anyagokból készíthetnek alkotásokat. A sok játék és kirándulás mellett betekintést kapnak az ökotudatos tárgyalkotás kulisszáiba. A festés, a rajzolás, az agyagozás, az építés mellett összművészeti megoldásokra is nyitottak a szervezők.

Egyéjszakás kreatív kalandozást is kínál a múzeum július 23-án, ahol a fények és az árnyak lesznek a főszereplők. Az ottalvós kalandban lesz fényfestés, zseblámpás kincskeresés és erős fluoreszkáló hatás is. Belépés 9-13 éveseknek, csak pizsamában.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén nyáron is folytatódik a csak csajok, bűbáj, varázskert programsorozat egy öt napos tábor keretében. A szervezők olyan 7-13 éves lányokat várnak, akik szívesen időznek- és merülnek el saját képzeletükben, a festés mellett szívesen szőnek virággal, kevernek gyógynövényes kencéket vagy alkotják meg kedvenc illataikból saját szappanukat és a varázsital készítéstől sem riadnak vissza. Az idei extra ajánlat az „anya-lánya boldog óra”:  délutánonként az anyukákat is szívesen látják a szervezők közös alkotásra, kapcsolódásra.

Verőcei táborozás Gorka Múzeum

Akik nem szeretnének öt napra elköteleződni, azok hétfő délutánonként az élmény-placc szabadtéri műtermében tölthetnek el 90 percet, ahol kötöttségek nélkül, az egy-helyben-ülést mellőzve 6-12 éves gyerekek kísérletezhetnek különböző technikákkal és műfajokkal – zene, mozgás, festés, bunkerépítés, agyagozás, maszatolás és sok-sok kreativitásból születő nyári piszok.

Verőcei táborozás Gorka Múzeum

A legkisebbek is kísérletezhetnek mamákkal, papákkal együtt, őket a ma(ma)tató foglalkozások várják minden héten csütörtök délelőtt a Gorka Múzeumban a placcon.

Verőcei táborozás Gorka Múzeum

Megosztás: