Alsópetényi Vendégházak

Alsópetényi Vendégházak

Alsópetényi Vendégházak - Levendula vendégház

INFORMÁCIÓK

Cím

Alsópetény

Telefon

+36 20 223 3441

E-mail

recepcio@pronaykastely.hu

Alsópetényi Vendégházak

A sokszor a Cserhát kis Svájcaként emlegetett nógrád megyei Alsópetény a dél-cserháti dombok lankái közt meghúzódva terül el. Tökéletes hely a pihenést, kikapcsolódást keresők számára.

Nem szabad csak úgy átutazni ezen a kis falun. Meg kell állni, meg kell ismerni, meghálálja – a templomdombról festői látványt nyújt, és meseszép naplementék figyelhetők meg innen, harsogóan tiszta levegője átjárja az ide látogatót, barangolás közben izgalmas múltbéli, történelmi érdekességre bukkanhatunk. Számos kiépített turistaút várja a kirándulni vágyókat – áthalad itt az Országos Kéktúra útvonala is –, déli határában a horgászparadicsom, Cser-tó tükrözi a környező dombokat, a környék bővelkedik természeti látnivalókban is.

Körtefa Vendégház

A Körtefa Vendégház egy omladozó, falusi kisház újraálmodása. Fedett tornácán a szúette fapadot reggeltől kezdve beragyogja a napsütés, ennél talán csak a táblás üvegablakokkal körülölelt, kis verandán esik jobban a napfürdőzés egy kiadós séta után. Udvarán, éppen a paddal egy vonalban körtefa magaslik és termi a zöldessárga, illatos, szemcsés húsú gyümölcsöket. A négy napraforgós minősítésű házban három, teljesen felszerelt, otthonos szoba, szobánként külön fürdőszobával várja az itt pihenni vágyókat.

A konyhában, ahogy ez a ház legfontosabb részéhez méltó, csikótűzhely ontja magából a meleget, a konyhaasztal piros kockás abroszára bőven felfér egy nógrádi finomságokból összerakott reggeli kosár. A nyári melegben májustól szeptember végéig a medence hűs vize ad felfrissülést. (Medence méretei: átmérő: 3,5 m, mélység: 115 cm)
A Körtefa Vendégház kutyabarát.

Férőhely: 3 szoba; 6 fő + 2 fő részére pótágyazási lehetőség.

Csak a teljes ház bérelhető.

Levendula Vendégház

Nevét a kerítés mellett végigfutó, 800 tő dús bokrú és átható illatú levendulasorról kapta. Június-július hónapokban fővirágzása idején a lila bokrok illata és látványa megnyugtatja az ide érkezőket. A négy napraforgós minősítésű vendégház két elszeparálható részből áll, mindegyikben kettő kétágyas, külön fürdőszobás szoba található, így összesen négy szoba áll a vendégek rendelkezésére.

Mindkét apartmanban teljesen felszerelt konyha várja a vendégeket. A Levendula Vendégház mellett található a Levendula Bár, ahol a nyári hónapokban frissítőkkel várjuk a megfáradt turistákat.
A Levendula Vendégház kutyabarát.

Férőhely: két apartmanban 8 fő

1. apartman: 2 szoba; 4 fő
2. apartman: 2 szoba; 4 fő

Apartmanonként külön is bérelhető. 

Ribiszke Vendégház

Szeretettel várja vendégeit a piros ajtós Ribiszke vendégház, ami nevét a kert végében futó ribizli bokrokról kapta. A Prónay-kastély szomszédságában álló ház régi, vályog építésű része annak idején a kastély cselédházainak egyike lehetett. A vendégházban két kétszemélyes apartman teljesen felszerelt konyhával és apartmanonként külön fürdőszobával áll a vendégek rendelkezésére.

Az apartman mellett ebben a házban közösségi tér is kialakításra került, mert fontos volt a vendégházakba érkező vendégeinknek egy olyan helyet kialakítani, ahol akár 18 fő is összejöhet egy beszélgetésre, egy céges összetartásra, egy tréningre vagy akár egy közös főzésre. A terem rendelkezik saját felszerelt konyhával, beépített projektorral és wifi hozzáféréssel is. A házhoz tartozó gyönyörű kert és a fedett terasz igazi kikapcsolódást biztosít a vendégek számára.
A Ribiszke Vendégházunk kutyabarát.

Férőhely: két apartmanban 4 fő

Piros Ribiszke apartman; 2 fő
Fekete Ribiszke apartman; 2 fő

Apartmanonként külön is bérelhető.

Templomdombi Vendégház

A házikó kivételes adottsága, hogy a harangtorony lábánál fekszik, a templom felé vezető többszáz éves kőlépcső mellett, gyönyörű környezeteben. A Templomdombi Vendégház egész különleges egységet alkot a mediterrán hangulatot kölcsönző mirabella szilvafával és jellegzetes kerekes kúttal a kertben; a modern belső kialakítással és az energiatudatos napelemekkel.

A telek kényelmes külső nyitott és fedett terekkel biztosít lehetőséget pihenésre és aktív kikapcsolódásra. A ház tágas konyhával, 1 hálóval, külön fürdővel és mosdóval várja a látogatókat. Üdítő, ahogy a finom eleganciába csempészett bohókás elemek kiegészítik egymást a vendégház teljes területén.
A pihentető környezet mellett a nappaliban lévő Jadeköves termomasszázs ágy és a teraszon elhelyezett kétszemélyes jacuzzibiztosítja a teljes ellazulást.  Ez a vendégházunk NEM kutyabarát.

Férőhely: 2 fő

NTAK regisztrációs számok:

Körtefa Vendégház: EG22053036
Levendula Vendégház: EG22053045
Ribiszke Vendégház: EG20006993
Templomdombi Vendégház: EG22053053

Képek és forrás: alsopetenyszallas.hu

Térkép

Látnivalók a környéken

Megosztás: