Blog

Retikül Hungary Szentendre

Retikül Hungary – Szentendre bájos ékszerdoboza

Ebben az évben többször sétálgattam Szentendre belvárosában, mint ahány kő fekszik a szentendrei Duna-parton. Mégis, úgy gondolom, talán eddig nem jártam eléggé nyitott szemmel, hiszen most döbbentem csak rá, hogy milyen izgalmas élmény úgy ismerkedni a várossal, mintha turista lennék, és első alkalommal járnék itt. Elhaladva a főtér mellett, a színes Bogdányi úton megérkeztem a Retikül Hungary üzletébe, ahol legalább egy órára el is vesztem. Máris mutatom, miért!

ajándék Szentendre
Fotó: Retikül Hungary

Egy üzlet, ahol garantáltan ledobod a horgonyt!

Aki a Dunakanyarban él, az nagy valószínűséggel nem keres szuvenírt Szentendre belvárosában, ezért hajlamos elsétálni az üzletek mellett, pedig ha nyitott szemmel járunk, olyan ékszerdobozra bukkanhatunk, mint amilyen a Retikül Hungary.

Miért ékszerdoboz?

Először ez a szó jutott eszembe a minőségi bőrtermékeket árusító üzletről, amelyet olyan izgalmas volt körbejárni, mint amilyen rendkívüli élmény volt annak idején a nagymamám ékszeresdobozában nézelődni.

Szentendre táska és kesztyű
Fotó: Retikül Hungary

Nőként nagyon kedvelem a kiegészítőket, és mint a legtöbb sorstársam, én sem tudok soha választani a tengernyi szín, minta és forma közül. Mert ott vannak a kesztyűk, meg a táskák, no és persze a pénztárcák, ezerféle külsővel, amelyek mind-mind passzolnak egy cipőmhöz, vagy éppen egy kabátomhoz.

Emellett persze fontos számomra, hogy magyar termékeket vásároljak, minőségi anyagból, és ha ehhez mind a Dunakanyarban juthatok hozzá, nem is lehet kérdés számomra, hogy fejest ugorjak-e a nézelődés élményébe!

Retikül Hungary – Bőr kiegészítők, hatalmas választékban

Az üzletben a kiszolgálás közvetlen és családias, ezért nem is éreztem úgy, hogy két centire a sarkamban halad valaki azt lesve, jobbra vagy balra mozdulok-e. Hasznos információkat kaptam a termékekről, és bevallom, soha nem gondoltam volna, hogy ennyiféle bőrfajta, kesztyű-, és béléstípus létezik.

Tudtátok például, hogy egyetlen Tubák Kesztyű készítése 8 lépésből áll? 8 ember dolgozik rajta, hagyományos pécsi technológiával. Még ennél is izgalmasabb, hogy a hagyományos fekete, barna és szürke darabok mellett a több mint 10 féle modell nagyjából a szivárvány minden árnyalatában pompázott. Ezt az információt elraktároztam magamnak, mert még sosem láttam ennyi izgalmas színt, amellyel ezerféleképpen variálhatjuk mi nők a szettünket.

Érdekesség!

A kesztyűk között bárány nappa, irha, szarvasbőr és még peccary malac bőréből készült darabok is voltak, ez utóbbi számomra eddig vakfolt volt, de most még érdekességeket is megtudhattam erről a rendhagyó anyagról (és a malacról) nézelődés közben.

Retikül Hungary Szentendre
Fotók: Retikül Hungary

Bőrből készült táskák és pénztárcák a család minden tagjának!

Az üzletben található női táskák (Monogram, Amella, Lepizsán, Blázek&Anni) és a Gaston övek valódi bivaly-, és marhabőrből készülnek. 80% Magyarországon, míg a további 20%-ot egyenesen a készítőktől hozzák Olaszországból. A Lepizsán, Monogram és kézzel festett bőrpénztárcák azonnal felírták magukat a kívánságlistámra, és a férfi táskákat is alaposan végignéztem, mert a Calderon, a Monogram, a Lepizsán és a Blázek&Anni kínálata is izgalmas.

Bár úgy tapasztalom, hogy a férfiak nagy része nem igazán tudja, hogy milyen táska passzol a stílusához és személyiségéhez, a férfi táskák reneszánszukat élik, ezt mutatja a sokszínű kínálat is. A kedves kiszolgálásnak és tanácsoknak köszönhetően pedig mindenki rábukkanhat a számára érdekes darabokra.

Fontos tudni!

Sokan azon elhatározásból nem vásárolnak bőrterméket, mert elkötelezett állatvédők, ám a Retikül Hungary üzletében található minden egyes termék „etikus” bőrből készült, vagyis az állatokat nem a bőrükért áldozták fel.

Az üzlet szem előtt tartja az ún. „slow fashion” elvét, vagyis a minőségi alapanyagokból készített termékeket, és a tudatos vásárlást preferálják, ami mellett fontos természetesen az egyedi, stílusos megjelenés is.

Bár az üzlethelyiség már 14 éve működik ugyanezen a helyen, még sosem jártam itt, de az biztos, hogy visszatérek. Az is biztos, hogy nem egyedül. Sőt! Meggyőződésem, hogy ti is betértek ide, ha meglátjátok az üzlet ajtajában rátok várakozó egyedi táskákat.

Lám-lám, mennyi szépséget tud még adni Szentendre, ha egy teljesen más nagyítón át kezdjük vizsgálni a város utcáit, mint eddig tettük!

Retikül Hungary elérhetőségei:

Weboldal: https://retikulhungary.hu/

Facebook: Retikül Hungary

Instagram: retikulhungary

Cím: 2000, Szentendre, Bogdányi út 5.

Email: retikulhungary@gmail.com

Megosztás: