Blog

Piknik Manufaktúra - Nagymaros

Piknik Manufaktúra: gasztrozug és közösségi tér Nagymaroson

Felfedeztük magunknak a nagymarosi Duna-parti sétányon található Piknik Manufaktúra gasztronómiai központját és közösségi terét, megkóstoltuk a kínálat alapját képező kézműves hamburgert és egy házi forró italt.

Hirdetés

Érdemes körüljárni ezt a Piknik Manufaktúra témát, mert elképesztő világot teremtettek. 

Nagymaroson történik valami, amit jó észrevenni, jó átélni és mégjobb a részesévé válni…

Egyre több alkalommal botlunk bele a Duna-parton található Piknik Manufaktúra nevébe. Szaporodnak a közösségi médiás bejelentkezések, pörögnek a gasztroszelfik és egyre több neves zenei előadó mond igent a csapat meghívásának, ezzel bekapcsolva hazánk lüktető zenei véráramba a Dunakanyar egyik legszebb települését.
Úgy gondoltuk eljött az idő, hogy személyesen is megtapasztaljuk a varázst, ami belengi ezt a fantasztikus adottságokkal rendelkező helyet!
Piknik Manufaktúra - Nagymaros

A Pikniket nagyon egyszerű megközelíteni… Mi Vác irányából érkeztünk 12-es főúton, letértünk a Visegrádi révhez, ahol parkolás után a nemrég felújított játszótér irányába indultunk, majd meg is érkeztünk a célállomásra.
Piknik Manufaktúra - Nagymaros
Az első benyomást nem igazán tudom kifejezni, mindenképp érdekes élmény először körbenézni, szinte beszippant a tér és miközben egyre beljebb kerülsz egyre másra pörögnek az ember fejében a kérdések: mit keres a bejáratnál egy több száz kilós vasmacska, ja és hogy került egy bicikli a fára, honnan ez a sok kép a falon, miért van a gyereksarok mellett egy rakás könyv… És még sorolhatnám.
Piknik Manufaktúra - Nagymaros

Kell néhány perc amíg minden lecsendesedik benned, bizonytalanul kikéred a házi hamburgered, közben az jár a fejedben, hogy ez most vagy ehetetlen lesz, vagy elképesztően finom (erről később).

Tovább szemlélődsz és feltűnik hogy egyik multi sem ette be magát ide…

Sehol egy Coca-Cola termék, nem találod a megszokott sörmárkákat a csapokon, sehol egy zászló vagy márkázott poháralátét, egyedül a bejárat mellett árválkodik egy (valószínűleg ottfelejtett) sörreklámos oszlop.

A falon igazi képek lógnak, mind megvásárolható és folyamatosan cserélődik. Belefutottunk szuper képeslapokba, kitűzőkbe, ékszertartókba, sőt az „Ültess fát” gyűjtőperselynek is jutott hely. Cirka 10 perc alatt készül el az étel, az isteni „Házi forró ital” bizalalmat ébreszt, remek kombináció egy hűvös őszi napra (gyömbér, citrom, házi bodzaszörp).
Piknik Manufaktúra - Nagymaros

Szerettem volna belőni, kb. kinek lehet érdekes a hely, de igazából 0-99 éves korig bárkinek ajánlanám…

Napközben nyugdíjas sakkozókat vagy kártyásokat vizionáltam a teraszra, akik a Fóti sörfőzde remekeivel ütik el az időt, estére pedig a környékbeli fiatalok „alapozását” vagy hétvégi buliját képzeltem ide, méghozzá olyan zenei igényességgel, ami párját ritkítja a Dunakanyarban. Ottjártunkkor a 30-as korosztály volt túlsúlyban, gyerkőcökkel. A Piknik egyébként abszolút gyermekbarát, sőt, az sem jelent gondot, ha kutyával érkezik a vendég.
Piknik Manufaktúra - Nagymaros

Na de térjünk rá a lényegre, hogyan is sikerült az a bizonyos hamburger?!

A buci hatalmas és friss, 15 dekás házi marhahúspogácsával, baconnel, hagymalekvárral, steak burgonyával és zöldfűszeres joghurt-öntettel… Ez már így leírva is ütős, a hagymalekvár és a marhahús egészen különleges harmóniát áraszt, az első falat után lassan tisztul a kép, talán ez lesz életed legjobb burgerélménye! Nekünk mindenképp TOP 3-as, pedig nagy streetfood rajongók vagyunk.
Hamburger Nagymaros

A hamburgeren kívül többféle étel közül van lehetőség választani, Piknikéknél fontos szempont, hogy helyi termelők portékáit tegyék az asztalra (ebben nagy segítség a helyi termelői piac), mirelit termékkel biztosan nem fogsz találkozni, sőt mikróval sem, ezek ugyanis nem férnek bele a megálmodott koncepcióba.

A Piknik Manufaktúra évszaktól függetlenül, egész évben üzemel!

Fontos a szezonalitás, hiszen minden íz akkor a legteljesebb, amikor friss, így a kínálatba kerülő ételekhez jellemzően friss idénygyümölcsök és zöldségek vannak párosítva. Előfordulnak tematikus estek, amikor vega vagy éppen indiai ételek kerülnek a középpontba.

Piknik Manufaktúra terasz

Összegzés:

a Piknik Manufaktúra egy szerelem vállalkozás, melyet Dorka és László jókora lelkesedéssel hívott életre. Étteremnek semmiképp nem nevezném, sokkal inkább közösségi tér, ahol minőségi alapanyagokból készült ételeket kóstolhatsz, kézműves sörökkel vagy borokkal öblíthetsz, végül mindenzt házi süteményekkel fojthatod le. Hétvégente pedig igényes zenei előadásokat hallgathatsz, és persze bulizhatsz is.
Távozás után, az autóba beszállva a következőre spontán gondolat fogalmazódott meg bennem:

basszus, a Piknikben minden megvan, ami jó ebben a világban!

A Piknik Manufaktúra elérhetőségei:

Cím: 2626 Nagymaros, Hunyadi sétány
Elérhetőség: +36 20 520 3177
E-mail: piknikmanufaktura@gmail.com
Facebook: Kattints
Nyitvatartás: Kattints

Nagymarosi szállások

Megosztás: