Blog

Mini SVÉT - Rosinante

Mini SVÉT – Gasztrofesztivál a Szentendrei-szigeten!

Napok óta van valami a levegőben… Egyre korábban kel fel a nap, és egyre később megy le. Előkerülnek a tavaszi kabátok és cipők, néhányan már a bringájukra kacsintgatnak, sőt, egyre több motoros jelenik meg az utakon. Minden kétséget kizáróan közeledik a tavasz! A napi rutinban megjelenő „tavaszvárást” mi a Szentendrei-szigeten megrendezett mini SVÉT keretein belül koronáztuk meg.

Rosinante FogadóMi is az a mini SVÉT?

Létezik egy Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) névre keresztelt közösség, mely jelenleg 16 tagot számlál. A SVÉT egyesület azonos felfogású, de eltérő stílusú éttermek baráti szövetsége. Dunakanyar szempontból külön dicsőség számunkra, hogy az alapító tagok közt tudhatjuk a szigetmonostori Rosinante Fogadót.
Mivel korábban még nem jártunk SVÉT eseményen, így nem is igazán tudtuk, hogy pontosan mire számíthatunk.

Hirdetés

6 étterem, 12 étel, 1 világnézet

A gasztronómia iránt igazán elkötelezettek képesek akár órákat is utazni 1-1 igazán ütős ebédért vagy vacsoráért. A SVÉT eseményeken adott időben és helyen egyszerre több, jelen esetben 6 étterem szűkített kínálata is kóstolható. A Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai elkötelezettek a minőségi, friss (lehetőleg az étterem közvetlen közeléből beszerzett) és az adott tájegységre igazán jellemző alapanyagokból készített ételek irányában, így a felhozatal minden alkalommal változatosnak ígérkezik.

Mini Svét 2019Az ötlet és a közösség egyébként zseniális, hiszen anélkül válhatunk egy adott étterem rajongójává, hogy valaha is megfordultunk volna akár a környékén is. A mi esetünkben a Rosinante pisztráng levese és a Macok Bisztró túrógombóca vitte a prímet. A leves még rendben is van, hiszen gyakran megfordulunk a Szentendrei-szigeten, de Eger és a gombóc egy kicsit keményebb dió lesz.

Kiállító éttermek:

• Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
• Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)
• Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
• Macok Bisztró és Borbár (Eger)
• Almalomb-Kulináris kitérő (Hosszúhetény)
• Rosinante Étterem és Fogadó (Szigetmonostor)A szigetmonostori mini SVÉT egyik előnye, hogy az éttermek kínálatát kisebb adagokban, töredék áron tudtuk tesztelni, így egy éttermi főétkezés árából 2-3 étterem fogásait is szemlézhettük. Az ízek és a stílusok egyébként valóban szerteágazóak. A saját ízlésünkhöz viszonyítva kóstoltunk átlagos ételeket, de voltak egészen kimagasló tételek is.

SVET SzigetmonostorTeltház?!

A Facebook eseményre 567-en jelölték azt, hogy érdeklődnek az esemény iránt, melyből 220-an elvileg el is látogattak Szigetmonostorra. Az eseményre 3 turnusban lehetett érkezni, előzetes regisztráció alapján. A fentebb jelzett 220 főt (valószínűleg) meghaladta a valós létszám, hiszen szinte folyamatos teltházzal futott a Rosinante dél és 18:00 között.

Tavaszváró Mini-SVÉT 2019 from E-motion Pictures on Vimeo.

Az esemény egyébként díjmentesen látogatható volt. A helyszínen több kézműves kiállítóval is találkozhattunk és vásárolhattunk termékeikből (méz, kolbász, szalonna, vagy épp füstölt paprika).

Mini SVÉT - Szigetmonostor

SVÉT élmény

Rosinante SVET

A SVÉT nem csupán gasztronómia… A SVÉT egy élmény, méghozzá egy fantasztikus közösségi élmény!

Fiatal párocskák kóstolgattak egymás tányérjából, sebtiben falatozó szülők kergették a napsütötte udvaron szaladgáló csemetéiket és baráti társaságok tucatjai cseréltek eszmét a Rosinante legkülönbözőbb szegleteiben.
Szemmel láthatóan mindenki remekül érezte magát ezen a napsüsétes februári napon.

Amennyiben Ti is részt szeretnétek venni egy jövőbeni SVÉT eseményen, ne felejtsétek el követni a csapat közösségi oldalát!

Megosztás: