Blog

Leányfalu strand

Leányfalu: strandolj és nosztalgiázz éjjel-nappal!

A környéken élők által csak „leányfalusi strandként” emlegetett Termálfürdő Leányfalu nem véletlenül nagy kedvenc a helyiek és a kirándulók körében, retró hangulata és az a tény, hogy az év minden napján nyitva tart, sokak számára csábító lehet.

Irány Leányfalu

Leányfalu strandEmlékszem, gyerekkoromban nem volt annyira egyértelmű, hogy Dunabogdányból Leányfalura jöjjünk-e strandolni, mert akkor még virágkorát élte Lepence, és vele azért nehéz volt bárkinek versenyezni (főleg a panorámával és a melegvizes medencékkel). Nem is volt rá igazán szükség, mert a Duna jobb partja bőven elbírna több fürdőt a mai napig is (így pl. Szentendrén is lehetne egy szabadtéri fürdő), a helyiek is simán megtöltenék a medencéket.

Hirdetés

Visszatérve a leányfalusi strandra, nem mehetünk el amellett, hogy éjjel-nappal nyitva áll előttünk a kapuja.

Persze nyilvánvalóan ez nem azt jelenti, hogyha nem tudunk aludni hajnali háromkor a hőségtől, akkor csak fogjuk a kis matracunkat és a hűtőtáskát, és máris egy medencében csücsülhetünk, de pénteken és szombaton 20-24 óráig azért kipróbálhatjuk, milyen a csillagok alatt pancsolni.

6 medence, gyógyvíz, extra szolgáltatások

Leányfalu strandA Termálfürdő egyébként 6 medencével vár benneteket, amelyek között kétségkívül a melegvizes élménymedence és a strandmedence a legnagyobb és legtutibb kedvenc. Szerintem mindenkinek van olyan élménye, amelyet ezeknek a medencéknek köszönhet, hiszen gyakorlatilag egy egész napot el lehet bennük tölteni anélkül, hogy észrevennénk, hogy a reggel 6-ból hirtelen záróra lett.

A 6 medence a következő:

Melegvizes élménymedence (30-32 °C., részben fedett, télen – nyáron működik)

Melegvizes gyógymedence (37-39 °C. részben fedett, télen – nyáron működik)

Strandmedence (hőmérséklete 29-31 °C., csak nyáron működik)

50 m-es úszómedence (26-28 °C., nyáron nyitott, télen sátorral fedett)

Tanmedence (hőmérséklete 29-31 °C., nyáron nyitott, télen sátorral fedett)

Gyerekmedence (30-32 °C., csak nyáron működik)

Ahogyan már említettük, a strand elsőre talán kissé retrónak tűnhet, de nagyon szerethető, aki ide látogat, az elfogadja a ’90-es évek hangulatát, sőt, élvezi is!

A strandolás élmény!

Leányfalu strand - játszótérAzt fontos tudni, hogy a gyógyvizes medencékben árnyékos részeken is tudtok fürdeni, ezért nagy hőségben, de akár esőben is tető alatt is lehettek, az élménymedence részen pedig egy picit fröcskölni is lehet, hiszen tábla jelzi, hogy melyik részen pancsolhatnak gyerekek, és melyik felnőtt övezet. A fokozatosan mélyülő strandmedence pedig már 20 évvel ezelőtt is kiváló volt arra, hogy elfeledtesse velünk a mindennapok búját-baját, és csak élvezzük a napsütést a víz közepén.

A strand gyermekbarát, így a gyermekmedence mellett egy játszótér is várja a legapróbb strandolókat, aki pedig mozogni szeretne egy kicsit az úszáson kívül, az feltétlenül próbálja ki a homokos talajú foci- illetve kézilabdapályát! Árnyékos rész bőven van, emiatt nem kell aggódni!

Hasznos infók!

Leányfalu strandNyitva tartás: minden nap 06 – 19 óráig, éjszakai fürdőzés: péntek, szombat 20 – 24 óráig

Jegyárak: Egy felnőtt jegy hétközben 2100 Ft, hétvégén 2400 Ft, éjszakai fürdőzésénél pedig 1800 Ft. Mindezért cserében igen sok élményt kapunk. Az ár/érték arány kiváló, de ha itt strandolnátok, készüljetek fel rá, hogy csúszdapark nem lesz. Van viszont egy halom kedvezmény, és néhány kedvező bérlet lehetőség!

Elérhetőségek: 2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond út 142., Tel: +36 26/383-370 vagy +36 30-516-7307

Mindent egybevéve, a strand mindig dugig van tömve fürdőzőkkel, ami nem véletlen. Egy törölközőnek mindig jut hely, és amíg ez így van, mi örömmel jövünk ide éjjel-nappal egy kis hűsölésre.

Megosztás: