Blog

Szentendre, a festők városa

Fedezd fel velünk Szentendrét, a festők városát

Skanzen, V8, Duna korzó, Papsziget, sétahajózás, túrázás, vagy múzeumlátogatás, aki Szentendrére látogat, rengeteg program közül válogathat. Összegyűjtöttük a kedvenceinket, reméljük, kedvet hozunk nektek valamelyikhez.
Szentendre, a festők városa népszerű célpontja a Dunakanyarba látogató turistáknak, akiknek lehetősége nyílik túrázni, múzeumot látogatni, és fürdeni is.

Hirdetés

Legnépszerűbb része kétségkívül a belváros, a macskaköves szűk utcákkal, a rengeteg cukrászdával és kávézóval, és persze a múzeumokkal. Érdemes felkeresni a Ferenczy Múzeumot, a Szentendrei Képtárat, a Barcsay Múzeumot, a Kovács Margit Kerámiamúzeumot, a Római Kőtárat, de rendkívül népszerű a MűvészetMalom is.

A mi kedvencünk a Városi Tömegközlekedési Múzeum, ahol a forgalomból korábban kivont járművek egy-egy típusát rekonstruálták és megőrizték az utókor számára. A múzeum ma öt kiállító teremmel, bemutatócsarnokkal, szabadtéri kiállító területtel várja a közlekedés iránt érdeklődőket. A gyerekek általában nagyon élvezik a kiállítást, de az idősebb korosztály számára is remek hétvégi program lehet.

Szentendrei főtér

Ahányszor csak ellátogatunk a belvárosba, mindig végigsétálunk a Duna korzón, mert nagyon élvezzük a Duna közelségét. A turisták körében is igen népszerű ez a hely, számos első randevú kezdődött itt a vízparton üldögélve. Innen indulnak azok a sétahajó járatok is, amelyek Szentendre legszebb Duna szakaszán közlekednek. Ha egyszer kipróbáljátok, biztosan nem bánjátok meg, hiszen hajózás közben alkalmatok nyílik arra, hogy a friss levegőn hajókázzatok, miközben csodálatos látvány tárul elétek a Duna közepéről. Idén nyáron mi sem hagyjuk ki a lehetőséget, talán még a Szentendrei-szigetre is átmegyünk a Pásztor révvel. Ilyen gyönyörű környezetben nem csoda, hogy sok művészt megihlet a környék és a „festők városa” névre keresztelték Szentendrét.

Pásztor-rév

Jártatok már a Skanzenban? Magyarország legnagyobb szabadtéri múzeumának kiállításai a 100-200 évvel ezelőtti magyar vidéki életbe repítenek vissza titeket, ahol nemcsak a népi építészetet, hanem a lakáskultúrát és életmódot is megismerhetitek. A múzeum 60 hektáros területen 312 kiállítási épülettel várja a látogatókat, gyerekeknek, csoportoknak, pedagógusoknak, fogyatékkal élőknek pedig foglalkozásokat is tartanak. Az egészen kicsik biztosan élvezik majd a Csodacsűrt, és a Mesekert játszóteret. Nézzetek utána, hogy mely napokon hogyan közlekedik a Skanzen vonat, melynek segítségével könnyedén megközelíthető valamennyi tájegység!

Akárcsak a Skanzen, a V-8 Vizes nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont is egész napos programot biztosíthat számotokra. Az uszoda mellett, az első emeleten található a Wellness Paradicsom, ahol testileg és lelkileg is feltöltődhettek, az élmény és pezsgő medence után pedig kipróbálhatjátok a szauna világban a finn, infra, és bio szaunát, a gőzkabint, a jégbarlangot és a sószobát is. Amennyiben egy kis mozgásra vágytok, keressétek fel a fitnesz részleget (az órákról a honlapon érdemes előre tájékozódni).

Szentendrei Skanzen

Ha nemcsak úszni, de túrázni is szerettek, feltétlenül látogassatok el a Lajos forráshoz. Szentendre felől kitáblázott út vezet fel a forrásig, aminek iható és végtelenül tiszta a vize. Nagy Lajosról nevezték el, aki gyakran vadászgatott itt. Felette emelkedik az 588 méter magas Bölcső-hegy, amit egy meredek ösvényen mászhattok meg, a zöld háromszög jelzést követve. A természet kedvelőinek jó szívvel ajánljuk Papszigetet is, ami kiváló célpont lehet családok, és csoportok számára, mellesleg soha sehol nem ettünk jobb strandos hamburgert, mint itt!

Szentendre megtekintése önálló programként is csodálatos élményt nyújthat, de összekapcsolhatjátok más programmal is a Dunakanyarban. Kerekedjetek fel, fedezzétek fel a várost, töltsetek el egy kis időt a vízparton, vagy túrázzatok a környéken. Akármelyiket is választjátok, remek napnak néztek elébe, ha a festők városa lesz úticélotok!

Képek: pixabay.com

Megosztás: