Blog

Epermester - pince

Epermester – palackba zárt Dunakanyar

Szeretünk elmélyedni a Dunakanyarban, a városok és falvak elvarázsolják az embert, nem is beszélve a Pilis és Börzsöny nyújtotta csodákról! Azonban ennél jóval többet kínál a környék, és ezúttal egy helyi kuriózummal szeretnénk kicsit mélyebben foglalkozni, ugyanis van a régióban, egészen pontosan Tahitótfaluban egy családi vállalkozás, akik bátran mondhatom hogy világszínvonalú terméket állítanak elő, és erre méltán büszkék lehetünk.

Hirdetés

Nagy titkot nem árulok el, hogy az Epermester Pincészetről van szó, akik többszörös díjnyertes eperborokat készítenek, amihez helyi termelőktől vásárolt valódi tótfalusi epret használnak alapanyagnak. Itt nincs mellébeszélés, minden cseppje eredeti és tiszta, nem tömegcikk amit a multik polcáról emel le az ember, és fogalma sincs mit tartalmaz valójában. Itt minden csepp érték!

Három dolog van, és csakis három, ami feledtetheti a halandóság fájdalmát és könnyítheti az élet rombolását. Ezek pedig a bor, a nők és a dal. – Neil Gaiman


A matricák kézzel kerülnek a palackokra

A sztori 5 évvel ezelőtt kezdődött, akkor töltötték be az első palackot, és ezzel elindult a lavina, ami azóta is kitölti a vállalkozásban dolgozók mindennapjait. A „mindennapjait” tessenek szó szerint érteni, ritka a szabadnap, és a munkaidő sem jár le 5-kor, itt folyamatos a pörgés, minden jelentősebb városban találkozhattok az Epermesterrel, gyakran magát Kallós Gábort vagy fiát kérdezhetitek a belső információkról, hogy mégis mitől jobb az ő eperboruk, mint bárki másé a világon.

Epermester - id.Kallós Gábor
id. Kallós Gábor a 400 éves pincében

Köztudott, hogy Tahitótfaluban kiváló minőségű epret termelnek cirka 150 éve, ami egyrészt a gazdáknak, másrészt a talajnak és a környezetnek köszönhető, bátran mondhatjuk hogy a Szentendrei-sziget ezen része az eper Villánya vagy Tokaja, tehát egyszeri és megismételhetetlen.Itt 3 percben megismerkedhettek a pincészettel:

Sokan talán hibásan csupán desszertborként gondolnak az Eperborra, pedig ma már gyakorlatilag minden fajta ételhez bátran választhatunk a kínálatból. Ötféle bort rendelhetünk a weboldalukról, a rendeléseket egyébként díjmenetesen házhoz is szállítják. Ha igazán minőségi italt szeretnél az ünnepi asztalra tenni (Karácsony, szülinap, évforduló), akkor ezekkel biztosan nem lősz mellé, és dicsérni fogja ízlésedet az asztaltársaság.
Hogy mi-mihez illik? Mutatom:

  • Románc és Flört = vadételek
  • Kaland = vörös húsok
  • Epervér (Száraz) = halételek, saláták, szárnyas ételek
  • Eperméz (Édes) = desszertek (bejgli!!)

Ami a hozzáadott értéket és a munkát illeti, az Epermester Pincészet előtt nem foglalkoztak eperbor előállítással, gyakorlatilag nem volt ilyen jellegű szakirodalom, nem volt mit másolni vagy továbbfejleszteni, így minden palackba a Szentendrei-sziget adományát, a dolgos helyiek keze munkáját, és az Epermester csapat zsenialitását töltik nap mint nap.

A mi karácsonyi asztalunkon biztosan megtalálható lesz 1-1 palack, és Nektek is szívből ajánljuk! 🙂

Megosztás: