Blog

Dunakanyar imádó

9+1 bizonyíték, hogy menthetetlenül Dunakanyar imádó vagy

Ha 5-nél több igaz Rád is, Te is a Dunakanyar imádó vagy!  1. Amint leülsz egy kőre a Duna partján, hirtelen minden sokkal tisztább, nyugodtabb és világosabb lesz. A problémáid eltörpülnek, amikor nézed a víz hullámait, sodrását, és érzed az illatát.
  2. Szívesen töltesz időt a Dunakanyarban télen is, amikor még sem a nyaralók, sem a vízparti büfék nem hemzsegnek a pihenni vágyóktól. Csak ülsz a télikabátodban egy padon, és élvezed, ahogyan a napfény erőtlen melege simogatja az arcodat.
  3. Visszasírod a régi időket, amikor gyerekkorodban a 11-es úton busszal utaztál végig az Esztergom-Budapest vonalon, kidugtad a fejed a régi, bőrüléses busz ablakán, és azt figyelted, hogy még mindig megvannak-e a kedvenc fagyizóid. Esetleg a Duna túloldalán tetted ugyanezt a vonaton?
  4. A Dunakanyarban még az sem zavar, ha a strandon beleállnak a talpadba a homokban rejtőző kagylók. Kit izgat egy ilyen szuper helyen egy ilyen parányi apróság?
  5. Mindegy hol vagy és kivel beszélgetsz, mindig van egy jó sztorid, ami a Dunakanyarban történt veled.
  6. Órákig tudnál úszkálni a Duna kellemesen langyos vizében, és csak akkor szakítanád meg ezt a semmittevést, ha kedved támad elnyalni néhány gombóc fagyit, vagy meginni egy korsó hideg sört.
  7. Sóvárogva gondolsz vissza azokra a nyári szünetekre, amikor a nagyszüleid felpakolták úszógumikkal és napernyőkkel a Trabantot vagy a Zsigulit, és együtt sátoroztatok a Dunakanyarban.
  8. A Duna vizének illata, színe és hőmérséklete, a strandok hangulata és a kerti sütögetések ígérete tartja benned a lelket a munkahelyeden februártól júliusig.
  9. A vízben pofátlanul lubickoló halak arra ösztönöznek, hogy egész éjjel egy kemény, kényelmetlen kempingszékben ülj, és várd életed nagy kapását
Tickless 2024
Hirdetés

+ 1.   Bárhol, bármikor, bármit hallasz, látsz, olvasol a Dunakanyarral kapcsolatban, csak mosolyogsz egyet, és magadban azt gondolod

hmm…nekem már nem tudnak újat mutatni, jól ismerem Magyarország legszebb részét!

Megosztás: