Blog

Leányfalus - strand (élményfürdő a Dunakanyarban)

6+1 termál-, gyógy- és élményfürdő a Dunakanyarban

6+1 menő fürdő élményfürdő a Dunakanyarban! Ha semmi másra nem vágytok a rekkenő hőségben, mint egy kis úszásra, pihenésre és kikapcsolódásra, emellett pedig szívesen csúszdáznátok és lubickolnátok egy népszerű strandfürdőben, ne várjatok sokáig, ugorjatok már ma fejest az élménybe!

6+1 menő fürdő élményfürdő a Dunakanyarban!

esztergomi strandSzent István Strandfürdő, Esztergom

A belvárosi fürdőt 1912-ben adták át, és még Babits Mihály – akiről tudjuk, hogy nagyon szerette Esztergomot – is elismerően nyilatkozott róla. A „városi strand” medencéje 50 méteres, és 28 fokos, és a nyitva tartásnak köszönhetően reggel 6-tól este 19-ig úszhattok a kellemesen meleg vizében. A víz gyönyörű áttetsző, és az úszáson kívül a medence mellett lévő röplabda pályán is mozoghattok egy picit, ha barnulni is szeretnétek. A röplabda pálya használata ingyenes, az öltözőkabinokat pedig 150 Ft-ért bérelhetitek ki.

Hirdetés

A strand hangulata kicsit retró, de ha nem szeretnétek csúszdázni, labdázni, vagy úszógumiban/úszómatracon bolondozni, akkor a medence az eredeti céljára – vagyis az úszásra és a hűsölésre – tökéletesen megfelel, és a vízből még a Bazilika kupoláját is láthatjátok.

Elérhetőségek: 2500 Esztergom, Bajcsy Zs. 14., Tel: +36-33-312 249

Aquasziget EsztergomAquasziget, Esztergom

Az Aquasziget egyértelműen a legmodernebb élményfürdő a Dunakanyarban. Az Aquasziget kültéri strandja kizárólag a nyári szezon ideje alatt (június 1. és augusztus 31. között) tart nyitva, egy 335 m2-es úszómedencével, valamint egy pihenő-, egy gyermek-, egy élmény-, és egy csúszdamedencével. Az élménymedencében vízesés, vízköpő, gejzír, levegőbefúvás és hullámeffekt vár benneteket, a gyerekek pedig imádni fogják a külső gyermekmedencét az épített várral és a kis csúszdával.

Képzeljétek!

A kültéri csúszdák közül az egyik 72 méter, míg a másik 93 méter hosszú!

Ha esős napra ébredtek, de mégis szívesen fürdenétek, vegyétek birtokba a beltéri medencéket! Csobbanjatok egyet az élménymedencében, élvezzétek a pihenőmedence, és a jakuzzi kényelmét, a fedett térben pedig találtok még egy gyermekmedencét, egy infraszaunát és két csúszdát is.

A strand hétfőtől péntekig 10-20 óráig, szombaton és vasárnap 9-20 óráig tart nyitva. A jegyárakról és egyéb szolgáltatásokról az Aquasziget honlapján tájékozódhattok.

Elérhetőségek: 2500 Esztergom, Táncsics Mihály u. 5., Tel: +36-30-612-3131

Aquasziget EsztergomLepence Spa, Visegrád

A Thermal Hotel Visegrád fürdője, a Lepence Spa 7 medencével várja a vendégeit a Dunakanyar egyik legszebb részén. A hotel wellness központját magas vas-, kalcium-, magnézium- és hidrogén-karbonát tartalmú gyógyvíz táplálja, mely a szállodától csak néhány méter távolságra tör a felszínre. Az Acapulco nyári strandmedence 258 m2-en, luxuskörnyezetben, 28-30 fokos hőfokkal kényeztet benneteket.

Hallottatok már a Dunakanyari Szomszédolás Akcióról? Visegrád szomszédos településeinek lakosai lakcímkártya felmutatásával szuper kedvezményeket vehetnek igénybe a strandon. Ezek a települések pedig Esztergom, Pilismarót, Dömös, Visegrád, Pilisszentlászló, Vác, Kisoroszi, Dunabogdány, Tahitótfalu, Leányfalu, Szentendre, Szigetmonostor, Pomáz, Pócsmegyer, Verőce, Kismaros, Nagymaros, és Zebegény. További részleteket a Lepence Spa honlapján találtok.

Elérhetőségek: 2025 Visegrád, Lepence völgy 2., Tel: +36 26-801-970

Visegrádi strandTermálfürdő Leányfalu, Leányfalu

A környék egyik legnépszerűbb strandja kétségkívül a Leányfalun elhelyezkedő fürdő, ahol mindjárt 6 medencében pihenhettek egy meleg (vagy akár egy esős) nyári napon. A kissé retró hangulatú strandon egy melegvizes élménymedence, egy melegvizes gyógymedence, egy strandmedence, egy 50 méteres úszómedence, egy tanmedence és egy gyermekmedence szolgálja a látogatók kényelmét és gyógyulását. A gyógyvizes medencéknél tető alatt is tudtok üldögélni, ennek köszönhetően a legnagyobb melegben és esős időben is garantált a pihenés és a kikapcsolódás.

A gyerekeket egy izgalmas játszótér, a sportolni vágyókat pedig egy homokos talajú foci- illetve kézilabdapálya várja a strand területén, ha pedig masszázsra, vagy szaunázásra vágytok, arra is van lehetőség. A Termálfürdő Leányfalu minden nap 06 – 19 óráig tart nyitva, ha pedig kipróbálnátok az éjszakai fürdőzést, azt pénteken és szombaton 20 – 24 óráig tehetitek meg.

Elérhetőségek: 2016 Leányfalu, Móricz Zsigmond út 142., Tel: +36 26/383-370 vagy +36 30-516-7307

Leányfalu strandVizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont, Szentendre

Ha esős az idő, de egyetlen nyári napon sem szeretnétek kihagyni a pancsolást és az úszást, látogassatok el a szentendrei „Vényolcba”, ahol egy 32 fokos tanmedence, egy 26 fokos úszómedence és egy 32 fokos wellness medence vár benneteket. Az uszoda területén úszásoktatás, vízilabda, szinkronúszás, gyógyúszás és aquafitness is működik, de búvárkodásra is van lehetőség.

A Wellness Paradicsomban lévő szaunavilág, és masszázs szolgáltatások segítenek abban, hogy testileg és lelkileg feltöltődjetek, az aktív kikapcsolódást kedvelők pedig az úszást fitness szolgáltatásokkal is kiegészíthetik.

Az uszoda hétfőtől szombatig 6.00-21.00 óráig, míg vasárnap 9.00-20.00 óráig tart nyitva. Jegyárakról a honlapon tájékozódhattok.

Elérhetőségek: 2000 Szentendre, Kálvária út 16/c., Tel: +36 26 300 200

V8 SzentendreVáci Strandfürdő és Uszoda, Vác

A váci strand 4 medencével, és számos szolgáltatással csalogatja magához a forró nyári napokon a pihenni és a fürdeni vágyókat. A 25 méteres fedett és a 33 méteres időszakosan fedett úszómedence, a 28 fokos nyitott pancsoló és a 27 fokos nyitott strandmedence mellett egy kosárpálya, egy játszótér és egy gyermekcsúszda teszi még izgalmasabbá a kikapcsolódást. Igénybe vehetitek még az értékmegőrzőt, az öltözőket, a zárható öltözőszekrényeket, de bérelhettek kabint is. A napozóágyak használata ingyenes.

Fontos!

A strandon mozgáskorlátozottak számára is üzemel mosdóhelyiség!

Ha Vác környékén jártok, és szívesen töltenétek pár napot fürdéssel, mindenképpen gyertek el erre a strandra, és használjátok ki a lehetőséget, hogy Vác belvárosában pancsolhattok a forró kánikula közepén. A strand egyébként hétfőtől péntekig 06:00-20:00 óráig, szombaton és vasárnap pedig 07:00-20:00 óráig tart nyitva.

Elérhetőségek: 2600 Vác, Szentháromság tér 1-3., Tel: +36 27 315 552

Váci strandGödi Termálstrandfürdő, Göd

Göd termálvizű strandja egész évben nyitva tart, télen-nyáron várja a sportolni és a fürdőzni vágyókat. Három medencében pancsolhattok, ez a három a 25 méteres, 34-36 fokos termálmedence, a 25 méteres, 26-28​ fokos strandmedence, és a gyermekmedence, amely idényszerűen üzemel. A gyermekmedence két részből áll, az egyik 50 cm, a másik 30 cm mély, hőmérsékletük 32-34 fok. Bár nem található sok élményfürdő a Dunakanyarban, a Gödi Strand mégis törekszik beépíteni élményelemeket a medencékbe (pl. gyermekmedence).

A termálfürdő területén igénybe vehettek szauna és masszázsszolgáltatást, bérelhettek napozóágyat, de érdemes felkeresni a strand területén található büféket, fagyizókat, és apró üzleteket is, ahol strandmatracokat és labdákat is vásárolhattok.

Elérhetőségek: 2132 Göd, Kinizsi utca, Tel: +36-27-532-045 vagy +36-27-532-046

Gödi strandKedvet kaptatok a pancsoláshoz? Kapjátok fel máris a strandtáskát, és a gumimatracot, és látogassatok el a Dunakanyar bármelyik fürdőjébe!

Megosztás: