Blog

Gyermekprogram a Dunakanyarban

5+1 pörgős nyári gyermekprogram a Dunakanyarban

5+1 pörgős nyári gyermekprogram a Dunakanyarban. Szívesen körbeutaznátok a gyerekekkel a Dunakanyart, és ehhez olyan programot kerestek, ami számukra is kellően izgalmas és szórakoztató? Számos múzeum, szabadtéri koncert és fesztivál kínál jobbnál jobb gyermekprogramokat, mi azonban a kalandosabb célpontok felé vesszük most az irányt. Mutatunk nektek 5+1 igazán szórakoztató helyet, amit a gyerekek biztosan imádni fognak!

5+1 pörgős nyári gyermekprogram a Dunakanyarban


1. Visegrád Gokart és Kalandpark

Gokart VisegrádA gokartozás remek móka, gyerekek és felnőttek egyaránt szívesen látogatnak el Visegrádra, hogy egy kicsit száguldozzanak, és megtapasztalják a furikázás élményét. A gyerek gokartot 5 éves kortól próbálhatják ki a gyerekek, de a felnőttekkel együtt az erre alkalmas kocsikon már a 4 évesek is utazhatnak.

Mindenképpen tudnotok kell, hogy minden méretben tartanak bukósisakot, és maszkot is kaptok a sisak alá. A pályán időmérő berendezés működik, vagyis a LED falon körönként megnézhetitek a köridőtöket, a futam végén pedig kinyomtatják nektek az eredményeket.

Hirdetés

A Kalandparkban a citromsárga gyerek kötélpályát 4 éves kortól 140cm-ig lehet használni, míg a piros kezdő és a fekete haladó kötélpályákra 140cm magasságtól mehettek fel.

Tipp!

Képzeljétek! A Kalandpark sötétedés után is üzemel, a reflektoros kivilágításnak köszönhetően pedig a még extrémebb élményben lehet részetek mászás közben! Feltétlenül próbáljátok ki!

Dunakanyar kalandparkElérhetőségek, hasznos infók (gyermekprogram a Dunakanyarban)

Cím: Lepence völgy,11-es főút 45-ös KM kő, Visegrád, 2025

Telefonszám: +36/30-534-4107 (kalandpark), +36/30-509-8091 (gokart)

Nyitva tartás: 9:00-21:00-ig a hét minden napján

A Kalandpark és a Gokart pálya árairól, és a kedvezményekről a honlapon találtok minden információt.

2. Dunakanyar Kalandpark

Dunakanyar kalandparkA kalandpark 10 hektáros területen helyezkedik el Törökmezőn, Budapesttől 55 km-re. A parkban összesen három kötélpálya található. A gyermekpályát a 100-140 cm magasságú gyermekek használhatják, a junior pályát a 140-150cm közötti gyermekek számára lett kialakítva, míg a felnőtt pályát 150 cm feletti magasság fölött lehet használni.

Ha ide látogattok, imádni fogjátok a magaslati kötélpályát, és a 600 m hosszú Tiroli csúszópályát, a kisebb gyerekek pedig bátran kipróbálhatják az 1 méter magasan kialakított kötélpályát, amely mellett a szüleik is végigkísérhetik őket.

Képzeljétek!

A Tiroli csúszópályánál 13 méter magasra kell felmászni, ami után 600 méterszabad lesiklás vár rátok. A pálya legmagasabb pontja 17 méter, csúszás közben pedig csodás kilátás tárul elétek a Börzsönyre.

Elérhetőségek, hasznos infók: (gyermekprogram a Dunakanyarban)

Cím: 2626 Nagymaros Törökmező 013/2 hrsz.

Telefonszám: +36 30/484-44-04

Nyitva tartás: keddtől vasárnapig 10:00-18:00-ig, hétfőn csak bejelentkezett csoportoknak, jegykiadás: 17:00-ig

A programokkal és a jegyárakkal kapcsolatban tájékozódjatok a kalandpark honlapján!

3. Visegrádi Bobpálya

Visegrádi bobA Fellegvár közelében található bobpálya évtizedek óta nagy kedvenc a helyiek és a turisták körében, nem véletlenül. Rengeteg osztálykirándulás, családi nyaralás és nagymama-unoka program kezdődik a bobpályánál, annál is inkább, mert rögtön kettő pályát (nyári+alpesi) is ki lehet próbálni. Mi mindkettőt leteszteltük már vagy ezerszer, és mindig szívesen térünk ide vissza.

Hűha, micsoda számok!

A felvonó hossza 250 méter, a lesikló rész pedig 700 méter hosszú. Útközben 10-12 izgalmas kanyar, és gyorsulásra alkalmas egyenes rész vár benneteket! A lesiklás ideje kb. 5-6 perc.

Ha haza szeretnétek vinni az élményt, akkor képletesen megtehetitek, hiszen egy élményfotó berendezés a pálya egy adott pontján pillanatképet készít rólatok lesiklás közben, amit később a kasszában meg is vásárolhattok!

Elérhetőségek, hasznos infók: (gyermekprogram a Dunakanyarban)

Cím: Visegrád, 2025, Nagyvillám 1.

Telefonszám: +36 26 397 397, +36 26 398 169

Nyitva tartás: munkanapokon 09:00 – 18:00-ig, munkaszüneti és ünnepnapokon 09:00 – 19:00-ig

A téli-nyári nyitva tartásról, a jegyárakról és a megközelítésről bővebben a bobpálya honlapján tájékozódhattok.

4. Dunakaland Kalandpark

Dunakanyar kalandparkA kalandpark közvetlenül a Duna-parton helyezkedik el, így a Duna közelében, jó levegőn tölthettek el egy vidám napot, ha Gödre látogattok. Egy 2,5 hektáros ősfás parkban, százéves faóriások törzsére telepítették a pályát, ahonnan mesés kilátás nyílik a Pilisre és a Dunára.

Fontos tudnotok, hogy a kalandpálya elemei 1-13 méteres magasságban találhatóak, és minden pályaszakaszt különféle módon lehet leküzdeni. Itt biztosan szükség lesz a kreativitásotokra! A kötélpálya kialakítása lehetővé teszi, hogy a gyermekeknek (kb. 140 cm-es testmagasságtól) és a felnőtteknek egyaránt izgalmas kihívást nyújtson. Védőfelszereléssel természetesen mindenkit ellátnak!

Tipp!

A legkisebbek (3-9 évesek) is élvezhetik a mászás örömét, egy 8 állomásból álló ügyességi kötélpályán mérettethetik meg magukat a kalandpark közepén.

Elérhetőségek, hasznos infók: (gyermekprogram a Dunakanyarban)

Cím: 2131 Göd, Jósika utca 14.

Telefonszám: +36 20 625 9419

Nyitva tartás: A gyermek és felnőtt kötélpálya július 1-től csütörtöktől vasárnapig 10-19 óra között tart nyitva!

Kipróbálnátok a gödi kalandparkot?

5. Kalandozások kisvasúttal

A Börzsönyben régen összesen 200 kilométernyi vasúti sín feküdt, mára azonban már csak 3 kisvonat közlekedik. Gyerekeknek bármelyikkel hatalmas élmény lehet az utazás, mi felnőttként is minden alkalommal élvezzük a zötykölődést.

Transzbörzsönyi vasút Szob-Nagybörzsöny között közlekedik, a Kemencei Erdei MúzeumvasútKemence-Hajagos között jár, míg a Királyréti Erdei Vasúttal Kismaros és Királyrét között utazhattok. Jó, ha tudjátok, hogy Királyréten kipróbálhatjátok a Királyréti Hajtánypályát, és körbejárhatjátok a Királyréti tanösvényt is, amely a Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogatóközpont mellől indul, és a gyerekek számára is izgalmas állomásokat tartogat!

Jó tudni!

A kemencei végállomáson vasúttörténeti gyűjtemény található, amit mindenképpen ajánlatos felkeresni, hiszen itt a gyerekek feltehetik kérdéseiket a kisvasutakkal kapcsolatban a Kisvasutak Baráti Köre Egyesület önkénteseinek.

A menetrendeket, telefonszámokat, és az árakat megtaláljátok a kisvasutak honlapján, ahol hasznos információkat találtok arról is, hogy kutyával, babakocsival és biciklivel lehet-e utazni a szerelvényeken.

+1. Hajókirándulás a Dunán

Sétahjózás a DunakanyarbanSokszor ajánlottuk már nektek a hajózást, mint szabadidős programot, és most sem hagyhatjuk ki a sorból. Attól függően, hogy milyen korú gyerekekkel indulnátok útnak, választhatjátok a MAHART kirándulóhajó vagy szárnyashajó járatait, de akár sétahajózhattok is az esztergomi, a visegrádi vagy a szentendrei Duna szakaszon.

Ha kisebb gyerekekkel indultok útnak, akkor a kirándulóhajós utazás helyett inkább a másik két hajós élményt javasoljuk számotokra, mert nem biztos, hogy a legkisebbek élvezni fogják a több órás utat. Mindenesetre vigyetek magatokkal fényképezőgépet, mert az teljesen biztos, hogy a vízről a legszebb a Dunakanyar panorámája. A gyerekek biztosan örülni fognak annak, ha a kirándulás után is visszanézhetik a közös fotókat!

Jó tanács!

Kössétek össze a hajózást egy kis fagyizással, vagy keressétek fel a helyi éttermeket. Rengeteg olyan finomságot kóstolhattok meg, ami garantáltan visszacsalogat majd a Dunakanyar településeire!

A hajójáratok menetrendjéről és a jegyárakról a MAHART honlapján találtok több infót!

Pakoljátok tele a hátizsákot egy kis elemózsiával, és járjátok be a Dunakanyar legizgalmasabb helyeit, ahova a gyerekek biztosan hamarosan visszakívánkoznak majd. Ne hagyjátok élmények nélkül eltelni a nyarat!

Megosztás: