Blog

Zebegényi Sárkányfesztivál

Zebegényi Sárkányfesztivál – a sárkányok ismét útra kelnek!

Zebegényi Sárkányfesztivál. Mit mond számotokra ez a két szó? Bízunk benne, hogy a nyolcadik Sárkányfesztivál már mindegyikőtöknek olyan program, ami kihagyhatatlan ősszel. A színes sárkányok, a tücsökciripelés és a kirakodóvásár tárt karokkal vár benneteket szeptember 15.-én és 16.-án, és akkor még nem említettük a szuper koncerteket és gasztronómiai csodákat. Tartsatok velünk, megmutatjuk, mire számíthattok hétvégén!A kétnapos programot egyébként 0-100 éves korig mindenkinek ajánljuk, hiszen ki ne élvezné azt, hogy mezítláb mászkálhat a fűben, miközben sárkányt ereget a Dunakanyar egyik legszebb részén? Nos, ez a Zebegényi Sárkányfesztivál, a térség csodabogara.

Zebegényi Sárkányfesztivál 2018-ban

Kíváncsiak vagytok rá, hogy miért neveztük a rendezvényt csodabogárnak? Mert itt nincs más dolgotok, mint élvezni a szabadság édes ízét. Nem kell foglalkoznotok a hétköznapok szürke feladataival, csak és kizárólag azzal, hogy vajon elég ügyesen száll-e a sárkányotok a közeli dombok felett. Ez pedig manapság igencsak csodaszámba megy.

Tickless 2024
Hirdetés

Kicsik és nagyok, idősek és fiatalok egyaránt élvezhetik a friss levegőt, ezért bátran gyertek a családdal, vagy a barátokkal együtt Zebegénybe, ne hagyjatok senkit otthon! Készíthettek saját sárkányt a Sárkányépítő Műhelyben, de lesznek vetélkedők, játékok és gyermekműsorok is.

A Sárkánykonyha és Bár is mesés finomságokat tartogat számotokra, ha szeretitek a hasatokat, a fergeteges hangulatot pedig többek között Forteba, a Gyík Zenekar és a Pálinka Republik tagjainak köszönhetitek majd.

Zebegényi fesztivál

Zebegény Sárkányfesztivál

Mi vár még rátok?

Kipróbálhatjátok magatokat gyöngyfűzésben, előadásokon vehettek részt, és felvásárolhatjátok a kirakodóvásár portéka-készletének felét, hiszen igen nehéz lesz nemet mondani bármire is.

Tipp!

A kirakodóvásárban még véletlenül se hagyjátok ki az Annafashion standját! Itt egyedi, kézzel készített ékszerek várnak benneteket, a szivárvány összes árnyalatában. A horgolt ékszerek mellett zsinórból, és drótból készült csodákra bukkanhattok, és ha odavagytok a pomponokért, akkor akár le is horgonyozhattok Annánál szombaton és vasárnap. Egyedi vásárfiára vágytok? Csapjatok le sürgősen a horgolt figurákra, játékokra, és állatokra! Garantáljuk, hogy osztatlan sikert aratnak majd a gyerekek és felnőttek körében egyaránt.

A fesztivál után is nyugodtan kergethetitek Annát az Annafashion oldalán a legelvetemültebb ötletekkel, és kívánságokkal. Ezek a termékek a „színes álomból színes valóság” tökéletes példái!

Annafashion Zebegény

Amire mindenképpen figyeljetek

A Zebegényi Sárkányfesztivál szervezői – roppant logikusan és szervezetten – igyekeznek minden fontosabb infóra felhívni a figyelmünket. Ezek nagyon hasznos segítségnek bizonyulnak majd, ezért érdemes odafigyelni rájuk. Mutatunk pár ilyen pontot, de az esemény Facebook oldalán és honlapján szintén megtaláljátok őket!

  • A #nohulladek jegyében szuper vászontáskákra tehettek szert, és persze így érdemes lesz búcsút inteni a ronda műanyag zacskóknak. Azt meg ugye mondanunk sem kell, hogy szemetelni mindenhol TILOS!
  • A Duna mellett lehet majd felszállni a vonattal érkezőknek a Sárkánybuszra, ami felszállít benneteket a Sárkány dombra. A kocsikat érdemes otthon hagyni, hogy a helyiek közlekedését és nyugalmát ne terheljétek a ki-be tolatással, illetve sajnos véges a parkolóhelyek száma is. Vonattal Szobról és Nagymarosról is csak 5 perc az út!
  • A Sárkányjáratok babakocsit is szállítanak, tehát emiatt semmiképpen se aggódjatok!
  • Ha bicajjal érkeztek Zebegénybe, akkor a bicikliket leparkolhatjátok a biciklitárolókba. Ezek helyéről szintén az esemény Facebook oldalán kérhettek bővebb tájékoztatást!

Míg az első Zebegényi Sárkányfesztivál inkább piknik volt, addig mára már rengetegen készülnek a zebegényi hétvégére, amely egy színes fesztivállal teszi izgalmassá az őszt. A panorámáról beszéltünk már? Lehet egyáltalán erről eleget beszélni? Szóval: a zebegényi Sárkány dombról olyan elképesztően szép a dunai panoráma, hogy ha tehetnénk, csak itt töltenénk az időnket napközben. Igen, munkaidőben is.Gyertek, csodáljátok meg a sárkányokat, piknikezzetek, és bulizzatok egyet a koncerteken. Tegyétek szabaddá magatokat hétvégére, tegyétek szebbé a szeptembert!

Fotók: Zebegényi Sárkányfesztivál

Megosztás: