Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok – 2019

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok – 2019

július 12 - július 14

Visegrádi Palotajátékok - Visegrád

A palotajátékok története

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 1985 óta állít emléket a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak. A közép-európai térség három meghatározó uralkodója, János cseh, Kázmér lengyel és I. Károly magyar király, valamint a német lovagrend találkozóján született megállapodások a mai napig éreztetik hatásukat.

 

Nem véletlen, hogy 1991-ben a visegrádi királyi palota falai között írták alá a Visegrádi Egyezményt, mely jelenleg V4 elnevezéssel segíti a közép-európai országok együttműködését. A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok Magyarország legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a Kárpát-medencei térségen kívül Európa tíz országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat.

Velük együtt közel ezer kosztümös szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen idézhessük fel az egykori királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. Három napon keresztül várjuk látogatóinkat programjainkra, melyek öt helyszínen – a Lovagi torna pályán, a Királyi palotában, a Királyi borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak.

Részletek

Kezdés:
július 12
Vége:
július 14
Esemény címkék:
,

Szervező

Pro Visegrád Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
Telefon:
+36 26 397 188
E-mail:
provisegrad@gmail.com
Honlap:
http://www.visegrad.hu/

Helyszín

Visegrád
Visegrád, 2025 Magyarország + Google Térkép