Szent István Napi Borünnep 2019 – Nagymaros

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szent István Napi Borünnep 2019 – Nagymaros

augusztus 18 - augusztus 19

Ingyenes

10. Szent István Napi Borünnep – 2019

Borkóstolás földön és vízen Nagy Fero és a Beatrice koncerttel, tűzijátékkal 11 borvidék több mint 20 borászatával ünnepel Nagymaros Ötödik alkalommal kerül megrendezésre Nagymaroson a Szent István Napi Borünnep. A Fő tér alsó részén, a Béla király sétányon a Duna partján épül fel a Borutca.  11 borvidék több mint 20 pincészete várja az idelátogatókat mindössze 50 kilométerre Budapesttől. A Nyugati pályaudvarról óránként induló vonatokkal kényelmesen eljuthatnak a városba.  Augusztus 19-én 10:30 órakor nyit meg a Borutca, ami 01.00 óráig tart nyitva.

A rendezvény hivatalos kóstoló poharát a Nagymarosi Borbarátok Körének standján vásárolhatják meg, illetve itt válthatják azt vissza.  Mindkét nap színes programok (térzene, táncbemutatók, blues, jazz, utcabál) szórakoztatják az idelátogatókat.18-án este a Kitti Live majd Nagy Fero és a Beatrice  lép fel, őket D. J. Sylvester követi. 19-én egész délután zajlanak a programok a kis és nagyszínpadon, operett, musical, Radio Live együttes, este a VOLT Fesztiválról és sok más remek buliról ismert Midlife Crisis zenekar lép fel, amelyet a hagyományos tűzijáték követ, majd D. J. Radnai éjfélig szórakoztatja a közönséget. 19-én délután hajókirándulást is szervezünk borkóstolóval.

Résztvevő pincészetek:

Borháló Vác (Molnár Pincészet Mór, Jekl Pincészet Villány) Dóka Éva pincészet (Zala), René’s Wine Heaven (Mátra), Teleki Villány, Koch Borászat (Hajós-Bajai Borvidék), Laposa Borbirtok (Badacsony), Mokos Pincészet (Villány), Monavin (Áts Károly Tokaj, Balla Géza Erdély), Sanzon Tokaj, Sápi Gyümölcsborok, Borgarázs Manufaktúra (Dunabogdány) Heininger Pincészet (Nagymaros), Lingvay Pincészet Vác, Varsányi Pincészet (Eger), VinArt (Villány), Bor-Piac (Sauska pincészet) Abasári Olaszrizling Borbarátok Köre.

Idén először 0. “Bemelegítő nap augusztus 17-én szombaton!

Termelői piac (7.00-12.00 Fő tér), kerékpár csúcsgyűjtő túra a Cédrus Egyesület szervezésében, egész napos kajaktúra borkóstolóval a BTZ Kajak-kenu Csónakkölcsönző és a V4 bisztro szervezésében (információ: kajakra.btz@gmail.com), Nagymaroson élő és Nagymaroshoz kötődő művészek kiállításának megnyitója 17.00 Művelődési Ház, Dagda Együttes skót-ír koncertje táncházzal a Sigili Galériában 20.00 (belépőjegy 1500 Ft) .

A program változtatás jogát fenntartjuk! A belépés ingyenes, a rendezvény kutyabarát.

Részletek

Kezdés:
augusztus 18
Vége:
augusztus 19
Összeg:
Ingyenes
Esemény címkék:
,

Helyszín

Nagymaros, Fő tér
Fő tér
Nagymaros, 2626 Magyarország
+ Google Térkép