Pihifaktúra est = Weöres Sándor / Hanyatló Nyugat / Shodor dalol

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pihifaktúra est = Weöres Sándor / Hanyatló Nyugat / Shodor dalol

október 22 - 19:00 - 23:00

A Piknik Manufaktúra és a DRÓT bemutatja
PIHIFAKTÚRA EST
2019/10/22/19:00

19:00 Az ismeretlen Weöres Sándor – Weiner Sennyey Tibor előadása
20:00 Hanyatló Nyugat verskoncert
21:00 Dalkultúra terjesztő est Shodor Fodor Balázzsal

FIGYELEM: Korlátozott létszámban a Piknik Manufaktúra hoteljében az alábbi számokon lehet szobát foglalni az estére: Dorka 06205203177 vagy Laci 06702121491

Részletes program:

19:00 Az ismeretlen Weöres Sándor – Weiner Sennyey Tibor előadása

Weöres Sándor verseinek nagy része meg sem jelent 2013-ig. A költőről kialakult képünk teljesen megváltozik, ha megismerjük Weöres Sándor ismeretlen arcait, a politikus Weörest, a feleségét szapuló Weörest, vagy éppen a vegetáriánus Weörest. Weiner Sennyey Tibor költő ebben az előadásában Weöres Sándor ismeretlen verseit mutatja be a közönségnek és segít elhelyezni őket az életműben.

20:00 Hanyatló Nyugat verskoncert

Az elmúlt években borozgatás közben néha előfordult, hogy Weiner Sennyey Tibor barátainak arról mesélt, hogy van neki egy teoretikus zenekara, amellyel saját verseket ad elő, csupa művészből áll és előbb-utóbb világhírű lesz. A zenekar neve: Hanyatló Nyugat. A költő ismerősei ilyenkor legjobb esetben elmosolyodtak, ám amikor 2019-ben valóban megalakult a Hanyatló Nyugat és felléptek a Rajk Szakkollégiumban Budapesten, Szentendrén a Folt kávézóban, sőt a Bor, mámor Bénye fesztiválon az Ábrahám pince lugasa alatt, már komolyan aggódni kezdtek.
„Jobb lenne, ha Hamvas Béláról, meg Weöres Sándorról tartanál előadásokat!” – mondogatták – „Egy élő költő senkit sem érdekel! Holt költő a jó költő!” – próbálták vigasztalni, majd hozzátették: „Hanyatló Nyugat? Milyen név ez? Mégis mire gondolt a költő?” – és nagyot nevettek.
De a Hanyatló Nyugatot ekkor már nem lehetett megállítani.

A Hanyatló Nyugat nem hagyományos zenekar. Weiner Sennyey Tibor verseit adják elő a költő és barátai, majdnem zenei kísérettel egy megismételhetetlen előadás keretében. A Hanyatló Nyugat tagjai: Formanek Csaba (rendező-színész), Shodor Fodor Balázs (énekmondó-zenebohóc), gróf Lehoczky Frigyes (gróf), Vainel Gergely Gyula (hegymászó) és Weiner Sennyey Tibor (költő).

21:00 Dalkultúra terjesztő est Shodor Fodor Balázzsal
„Stand-up music” Sarokban gitározós-éneklős – international singin in the corner with a guitar – nemzetközi dalest – and surprise guests – MEGLEPETÉSVENDÉGEKKEL. Minden vendég – meglepetés. 🙂 + egy kis Cseh Tamás.

Részletek

Dátum:
október 22
Időpont:
19:00 - 23:00
Esemény címkék:
,
Honlap:
https://www.facebook.com/events/387223288617277/

Helyszín

Nagymaros
Főtér
Nagymaros, 2626 Magyarország

Szervező

Piknik Manufaktúra
Telefon:
+36 20 520 3177
E-mail:
nepper.dorka@gmail.com
Honlap:
https://www.facebook.com/piknikmanufaktura/