Deszkajáték – Molnár Ferenc és Karinthy Frigyes írásaiból

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Deszkajáték – Molnár Ferenc és Karinthy Frigyes írásaiból

január 26 - 18:00 - 19:30

Ingyenes

A világot jelentő deszkák

A Bolba Lajos alapította leányfalui Ripacsok amatőr társulata 2019. decemberben mutatta be legújabb estjét, ennek az összeállításnak a központi témája maga a színház, a színpad és a színészek.

Igen gyakran úgy beszélnek a színpadról, mint a világot jelentő deszkákról, és bizony játék, felnőtt emberek játéka zajlik ezeken a világot jelentő deszkákon. Néha még a darabok címébe is beszökdös a játék szó. A Ripacsok mostani estjének a szerzője, Molnár Ferenc egyik sokat játszott darabja a Játék a kastélyban, és Örkény István egyik remeke is a Macskajáték címet kapta. Így lett a Ripacsok estjének Deszkajáték a címe.

Póka Éva a társulat szerkesztő-rendezője Molnár Ferenc színházzal, színészekkel kapcsolatos jeleneteiből válogatott és Karinthy Frigyest sem lehetett egy ilyen estből kihagyni, így állt össze az est programja.

Vérbő nevettetés zajlik a színpadon, ám a nagy kacagások mögött felsejlenek az emberi játszmák, a kisszerű féltékenyégek, a mindennapi kenyérharc, az emberi gyarlóságok és jellemhibák legváltozatosabb történetei. Nevetünk, mert nevetni jó. Ám közben lessünk be a színfalak mögé, lássuk meg a mindennapok kis árulásait.

A Ripacsok csapata (Bircsák Erika, Gliba Zsuzsa, Horváth Gábor, Koncz Kriszti, Kosznovszki Ildikó, Kováts Kristóf, Nagyné Gyenge Renáta, Redő Ferenc, Szirony Elek Mária, Szirony György, Tavas Erzsébet és a vezetőjük Póka Éva, valamint Oravecz György zongorista) szeretettel vár minden kedves szigetmonostori polgárt egy önfeledt estre, ahol az élet mélységei is feltárulnak.

A Ripacsok társulat

Részletek

Dátum:
január 26
Időpont:
18:00 - 19:30
Összeg:
Ingyenes
Esemény címkék:
Honlap:
https://www.facebook.com/events/1436108826551222/

Helyszín

Szigetmonostor
Szigetmonostor, 2015

Szervező

Szigetmonostor Faluház
Telefon:
+36 26 393 073
E-mail:
faluhaz@szigetmonostor.hu
Honlap:
http://szigetmonostor.hu/