Blog

Visegrád kilátó

Visegrád, kilátó, panoráma – Egynapos kirándulás a Nagyvillámon

Visegrád kilátó nélkül olyan, mint a Dunakanyar Duna nélkül. Elképzelhetetlen. A csodálatos dunai panoráma, az Áprily-völgy és a Szentendrei-sziget látványa talán a Duna közepéről és egy kilátóból a legszebb. A fotózás szerelmeseinek pedig egyenesen kötelező felkeresni és bebarangolni a Nagyvillámot, amely fantasztikus kilátást ígér.

Visegrád, Nagyvillám

Kirándulás a Nagyvillám környékén

Amikor a nyakunkba vettük a Nagyvillámot, még igazából nem gondoltuk át, hogy merre szeretnénk kirándulni. Azt tudtuk, hogy a Zsitvay-kilátó biztosan nem maradhat ki a napból.

Mi Visegrádra autóval érkeztünk, és a bobpályánál található parkolóban álltunk meg, de természetesen a város más közlekedési eszközzel is megközelíthető. Erről itt írtunk bővebben.

Az első meglepetés akkor ért bennünket, amikor a parkolónál ki kellett fizetnünk az 1200 Ft parkolási díjat. Az összeget elsőre egy kicsit magasnak találtuk, de az autónk biztonságban volt, és rengeteg helyre sétáltunk a környéken, úgyhogy végül egy cseppet sem panaszkodtunk a parkolás miatt.

Mivel a Dunakanyarban számos helyen probléma a parkolóhelyek hiánya, tulajdonképpen még jó is, hogy itt ezzel sosincs gond.

Tickless 2024
Hirdetés

A Nagyvillámon az alpesi és nyári bobozás mellett minigolfozni is lehet, sőt, a bátrabbak kipróbálhatják a kötélpályát is, amelyen a látogatásunkkor is rengeteg gyerek harcolt meg az indákkal, ám büszkén állták a sarat.

Ha ide készültök, arra mindenképpen számítsatok, hogy 1-2 óra a kiránduláshoz nem lesz elég. Főleg akkor nem, hogyha szeretnétek ti is megmérettetni magatokat ezekben az extrém sportokban.

Visegrád bobpálya

Visegrád, kilátó, panoráma

Mivel mi elsősorban a kilátás miatt érkeztünk, és az imént említettük is nektek, hogy Visegrád kilátó nélkül szinte elképzelhetetlen lenne, most nem a Panoráma út vagy a Fellegvár volt az úti célunk (bár ezekről a helyekről is gyönyörű látvány tárul a látogatók elé).

Nagyjából 2 perc után már egyértelmű volt számunka, hogy a Zsitvay-kilátó miért olyan népszerű kirándulóhely. Nem győztük kapkodni a fejünket!

Ha tehetitek, még ma kapjátok a hátatokra a hátizsákot, és látogassatok el ide, hiszen láthatjátok még az Esztergom mellett fekvő Helemba-szigetet is, de a Naszály és Szokolya is csupán karnyújtásnyira fekszik innen – legalábbis úgy tűnik.

Elöljáróban rögtön annyit elmondanánk, hogy a kilátóba belépési díj megfizetése ellenében lehet bemenni, ám ez az összeg nagyon baráti a mai árak mellett, így aki erre jár, annak egyértelmű, hogy megfizeti ezt az összeget.

Főleg azért, mert a kilátó annyira közel található a bobpályához és a parkolóhoz, hogy gyerekekkel is remek célpont, de az idősebb korosztály számára sem jelent nagy kihívást a megmászása.

Visegrád, Zsitvay-kilátó

Azok, akik szeretnek túrázni, érkezhetnek az Országos Kéktúra útvonalán, a turistajelzéstől csak 5-10 perc a kilátó. Az épületben található minikiállításnak köszönhetően információt kaphattok Visegrád védett növényeiről, a különös virágszínekről és a területen élő állatokról is.

Mutatjuk a panorámát, a visegrádi kilátó esetében számunkra ez ugyanis egyértelműen meggyőző volt.

Visegrádi kilátó
Nagyvillám panoráma
Nagyvillám

A Nagyvillám és a kilátó megközelítése

Ide kattintva megtudhatjátok, hogyan érkezhettek visegrádi Fellegvárhoz, a Panoráma út nagyon könnyen megközelíthető, eltévedni nem lehet, és mivel a bobpálya az útról is látható, egyértelmű lesz, hol kell leparkolni.

Nagyon praktikus, hogy amint kiszálltok a kocsiból, információs táblák és útra festett feliratok jelzik a kilátó helyét.

A közelben található Madas László Erdei Iskola és a Mogyoró-hegy szintén kihagyhatatlan célpont, ahogyan a vadaskert is. Ezeknek a helyét szintén táblák jelzik.

Visegrád kilátó

Visegrád minden évszakban remek úti cél, a Nagyvillám pedig számos remek szabadidős elfoglaltságot sorakoztat fel számotokra. Éljetek a lehetőséggel és fedezzétek fel a számotokra legszimpatikusabb helyet. Irány a természet!

Megosztás: