Blog

Nyári program Dunakanyar

4+1 hűsítő nyári program a Dunakanyar berkeiben

Ismerős Arcok 2019

Ugye pontosan tudjátok, milyen felemelő érzés egy hatalmasat csobbanni a Duna hűsítő hullámaiban, evezni a kedvenc sárkányhajótokban, sétahajózni Visegrád partjainál, vagy vízipisztoly csatákat vívni a kedvenc strandotokon? Itt a nyár, ideje felfedezni, melyik az a 4+1 hűsítő nyári program, ami a Dunakanyarban kihagyhatatlan lesz idén is! Evezőket kézbe! Indulhatunk?

Nyári programok 2019
Fotó: Heincz András

Következzen a 4+1 hűsítő nyári program!

1. Strandolás a térség szabadstrandjain

Fantasztikus érzés úszni egyet a Dunában, majd utána napozni egyet, miközben egy régen kiválasztott könyv arra várakozik, hogy belekezdjünk végre. Ugye tudjátok, mire gondolunk? A Dunakanyar szabadstrandjainak felkeresése az egyik leghűsítőbb nyári program.

Lilla Sellei 2019. okt
Hirdetés

Mivel ezek a strandok évről évre szépülnek-fejlődnek, ennek köszönhetően nem okoz gondot az sem, hogy az egész napot ott töltsétek. A soron következő strandfejlesztések várhatóan a fennálló problémákat is megoldják majd.

Kíváncsiak vagytok a legjobb strandokra?

A szabadstrandok közül ide kattintva választhatjátok ki a kedvenceteket, ha pedig csúszdás élményekre, esetleg úszómedencére vágytok, ITT és ITT érdemes nézelődni!

Dunabogdány

2. Hajókirándulás a Dunakanyarban

Mit szólnátok, ha a strandolást összekötnétek egy kis hajózással? A hajókon felsorakoztathatjátok a strandtáskákat és a hűtőtáskát, így amikor megálltok a kiszemelt hajóállomáson, szinte azonnal csobbanhattok is a Duna hűsítő vizében.

A MAHART PassNave rendszeresen indít szárnyas-, és kirándulóhajó járatokat a térségbe, de akár sétahajózhattok is Visegrád, Nagymaros, Esztergom, vagy éppen Szentendre partjainál!

Ha úgy határoztok, hogy a Duna közepéről szeretnétek integetni a bámészkodó halaknak és a rájuk kacsintgató horgászoknak, akkor itt az idő! Nézzétek ki azt a járatot, amivel még szebb és izgalmasabb lehet a napotok, aztán kezdődhet is a vízi kaland!

Ha szárnyashajóval utaznátok, adunk hozzá néhány tippet ide kattintva, ha pedig minden vágyatok egy szentendrei hajókirándulás, ITT válogathattok a remek hajós programok között!

3. Evezés a Duna hullámain

Kajak, kenu, sárkányhajó? Nektek melyik a kedvencetek? Igen nehéz választani, és igazából nincs is rá szükség, hiszen bármelyikkel lehetőségetek van bevenni a Duna vagy az Ipoly hullámait.

Több kölcsönző is működik a térségben, szuper feltételekkel és árakkal, így akár vízitúrát is szervezhettek a barátokkal, hozzáértő szakemberek segítségével. Kedvelitek a tematikus programokat? Érdemes nyitott szemmel járni, mert sörtúrák, és bortúrák is rendszeresen indulnak.

Tipp!

Ha kedvet kaptatok ahhoz, hogy kicsit vagányabb vízi sportokat is kipróbáljatok, érdemes felfedezni a Pilismaróti-öbölben a vízisí és a wakeboard által nyújtott élményeket. Ez a kortalan szórakozás nemcsak hűsít, de alapos adrenalinbomba is. Ha egyszer beleszerettek, biztosan egész nyáron nagy rajongói lesztek!

Ipoly evezés
Fotó: Heincz András

4. “Vizes”kirándulások – Hűsítő nyári program minden korosztálynak!

Ha a nagy melegben kirándulni indulnátok, mert a túrázás az egyik kedvenc szabadidős elfoglaltságotok, keressetek magatoknak olyan úti célt, ahol nem kell egész nap a tűző napon gyalogolni.

Íme a mi TOP10 kedvenc helyünk kánikulára:

  • Lajos-forrás
  • Dömörkapu-vízesés
  • A térség tavai
  • Kaán-forrás
  • Kárpát-forrás
  • Búbánatvölgy
  • Miklós-Deák-völgy
  • Hétkápolna
  • Szentendrei-sziget
  • Telgárthy-rét

Tipp!

Egy fürdőruhát, egy törölközőt és egy plédet mindenképpen érdemes bedobni a hátizsákba, mert sosem tudhatjátok, merre visz az utatok. Ha a nagy melegben kedvetek támadna fürdeni egyet, és nem lenne nálatok strandos túlélőcsomag, biztosan nagyon bánnátok utólag.

Gyerekeknek jól jöhet még egy pöttyös labda és egy tollas szett, mert ha megálltok pihenni, a fák árnyékában biztosan szívesen dobálgatnak egy kicsit!

Dömörkapu vízesés Szentendre

+1. Horgászás minden mennyiségben!

Az egyik legjobb móka a Dunakanyarban a horgászat, ami összefoghatja az egész családot. Sok helyen van rá lehetőség, sőt, még egy pár napos sátorozással is összevonhatjátok a pecázás örömeit. A gyerekek biztosan élvezni fogják a pancsolást, míg apa a környék legnagyobb halát cserkészi be, az anyukáknak pedig jut egy kis idő a napozásra és az olvasásra.

Akár a Duna-parton, akár egy tónál állítjátok fel a pecabotokat, ügyeljetek rá, hogy az engedélyek rendben legyenek, a halőrök ugyanis lehet, hogy többször is odamennek majd köszönni hozzátok.

Csontkukacokat és snecibotokat bekészíteni, induljon a horgászat! Remek nyári program!

Búbánatvölgy - piknik, kirándulás gyerekekkel

Ezek a nyári programok akkor biztosítanak számotokra teljes kikapcsolódást, ha nem csak 1-1 szabad órát tudtok beiktatni, hanem egy picivel több időt szántok rájuk.

A Dunakanyarból egyébként is nehéz elszabadulni, ha pedig itt laktok, akkor biztosak vagyunk benne, hogy még nehezebb visszarázódni a szürke hétköznapokba. Használjátok ki a nyarat, élvezzétek a vizes élményeket!

Evezős fotók: www.btz.hu

Témába vág

10 bakancslistás látnivaló Verőce környékén Zötykölődtünk a vonaton, százszor, ezerszer is talán Nagymaros felé, és mindig elsuhant mellettünk a Verőce tábla anélkül, hogy Verőcén egyszer is le...
5+1 népszerű kirándulóhely Esztergom környékén Történt egyszer néhány évvel ezelőtt, hogy felültünk egy kirándulóhajóra, hogy egy kicsit kikapcsolódjunk Esztergomban. Bár akkor már évtizedek óta i...
TOP 3 úti cél! Kirándulás gyerekekkel Budapest környékén Már a hátizsákban lapulnak a szalámis zsömlék, a csemeték az ajtóban toporognak, ti pedig indulásra készen várjátok, hogy felfedezzétek azokat az úti...
Egynapos kirándulás Vácon – Váci városnézés! Történt egyszer, hogy egy hétvégi napon elhatároztuk, hogy felkapjuk a turista szemüveget, és bár már vagy ezerszer jártunk a városban, de most megné...
5+1 kalandos sportprogram Vác környékén Éppen azon gondolkodtok, hogy mi jót csinálhatnátok Vácon és Vác környékén, ami mozgalmas, hangulatos és egyben vagány időtöltés? Ne menjetek tovább,...
Szarvasbőgés a Pilisi Parkerdőben – ne hagyd ki! A Pilisi Parkerdő több erdészeténél idén is vezetett túrákon hallgatható és figyelhető meg a szarvasbőgés, ami az erdőkben szeptembertől október elej...
Nagymaros-Dömös túra – Minden korosztálynak! Külön-külön talán ezerszer felkerestétek már Nagymaros és Dömös legszebb túraútvonalait, látnivalóit és titkos zugait, de vajon eszetekbe jutott már ...
Hajóval Zebegénybe? 10 érv, miért ne hagyd ki! 1000 és 1 érv szól amellett, hogy miért remek ötlet egy kirándulóhajó vagy szárnyashajó fedélzetén felfedezni a Dunakanyart. Szentendre, Esztergom és...
Nyári hűsölés a Szentendrei-sziget bűvöletében A Nyár a szigeten Csukás István nagysikerű regénye, amelyből 1975-ben ifjúsági film is készült, méghozzá Bánhidi László és Kaló Flórián közreműködésé...
TOP10 hajókirándulás gyerekekkel – Úti célok! Gondoltátok volna, hogy a hajókirándulás gyerekekkel nem csupán egy néhány órás program, hanem széppé és izgalmassá teheti az egész napotokat? A köve...