Blog

Zebegény evezés

Lazíts a Paradicsomban! – Evezz, tekerj és pihenj Zebegényben!

Hunyjátok be a szemeteket és képzeljetek magatok elé egy olyan képet, ahol kényelmesen üldögéltek reggelenként egy bögre kávéval a kezetekben, és élvezitek a pihentető csendet. Hallgatjátok a patak csörgedezését, nagyokat kirándultok délutánonként, és ha több mozgásra vágytok, vidáman pancsoltok a Dunában, vagy evezni mentek a barátokkal. Ezután egy kis biciklizés és szalonnasütés már hab a tortán! Ha szívesen fejest ugranátok az élménybe, nekünk van egy tuti tippünk, hol tehetitek meg Zebegényben!

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

Ébredtetek már fel úgy reggel, hogy bármennyire füleltetek, nem hallottátok az utca zaját, vagy a villamos csilingelését, csak a madarak csicsergését? Tudjátok milyen érzés, amikor kimentek a kertbe, és úgy érzitek, határtalanul szabadok vagytok? Hogy olyan tiszta a levegő, hogy szinte harapni lehet, és legszívesebben magatokhoz ölelnétek a világot?

Bármennyire meglepő, a Sherpa vendégház ennél még több élménnyel halmoz majd el benneteket, így szinte biztos, hogy törzsvendégek lesztek Zebegény egyik legvarázslatosabb helyén!

Sherpa Vendégház

Vendégház – a természet ajánlásával

Ezt a vendégházat valóban a természet ajánlja nektek, hiszen annál meggyőzőbb érv nem is lehet mellette, minthogy az erdő és egy csörgedező patak biztosítja a nyugalmat, és a kikapcsolódást, és a szinte kézzel fogható, tapintható csendet. Az épület teljes mértékben környezet- és természetbarát, a szabadságérzet és a térérzet pedig maximális még a falvakban álló kertes házakhoz képest is. Itt nincs szmog, és nincs zűrzavar, amihez már az első napon hozzá fogtok szokni, és utána igencsak fájó lesz hallani még a biciklicsengő hangját is.

Maga a ház teljes mértékben fel van szerelve, hat személynek tökéletes pihenést biztosít, de akár 8 főigis bővíthető. A földszinten egy nappali, egy konyha és egy káddal felszerelt fürdőszoba kapott helyet, míg az emeleten két hálószobát találtok zuhanyzós fürdőszobákkal, valamint még egy nappalit. A foglalás nem megosztható, így biztosak lehettek benne, hogy nem kell idegenekhez igazodni, és békésen szundikálhattok a kert árnyékos részén anélkül, hogy bárki megzavarná a szendergéseteket.

Ha megéheztek, jó ha tudjátok, hogy nagyjából 1 km távolságra találjátok a közértet, ha pedig nem tudtok ellenállni a vágynak, hogy végre csobbanjatok egyet a Dunában, a házhoz tartozó Duna-parti területig 2,5 km-t kell megtennetek.

Sherpa VendégházA vendégházhoz egy 80 méter hosszú, saját Duna-part tartozik, itt találjátok egyébként a Kerékbárt is. A partszakaszon nagyon jó a vízjárás, lassan mélyül csak a Duna, a sodrás viszont elég erős, ezért nagyon tiszta a víz. Apró sóderos a part, így nem lesz tiszta homok a törölközőtök, és a gyerekeket sem kell esténként kivarázsolni egy kisebb homokbányából.

Vérbeli pecások vagytok, akiknek mindig a csomagtartó mélyén rejtőzik a horgász felszerelés, hogy bármikor bevetésre készen legyen? Számotokra is igazi Paradicsom lesz a Sherpa, mert amíg a család békésen alszik még hajnalban, addig ti már megvívhatjátok a csatáitok a környék halaival.

Sherpa Vendégház

Nyugalom-béke-kikapcsolódás a Sherpa Vendégházban

Mivel gyakran érkeznek kutyákkal a vendégek, a tulajdonosok nagyon elfogadóak, hiszen – elmondásuk szerint – a kutyák még soha nem tettek kárt semmiben, és sok gazdi boldog, hogy ebben a házban végre a négylábú kedvencekkel is eltölthetnek egy kis időt. Ha ti is vinnétek a kutyusokat, számítsatok rá, hogy a környéken olyan jókat kirándulhattok velük, hogy meg sem érzitek majd a távolságot a lábatokban, annyira elvarázsol majd a természet közelsége és a szép panoráma.

Tűzrakási lehetőség is van a kertben, és mivel mindig van tűzifa, így semmi nem tarthat vissza benneteket attól, hogy megfőzzétek életetek legjobb bográcsos gulyását, vagy szénfeketére égessétek a szalonnátokat, hogy aztán a sós pörcöket egy kis paradicsommal és fehér kenyérrel falatozzátok kedvetekre.

Sherpa Vendégház

Elérhetőségek:

Weboldal: www.sherpavendeghaz.blogspot.com

E-mail: sherpa.cortinasi@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/sherpa.vendeghazzebegeny

Tel.: +36 30 931 0848

Cím: 2627 Zebegény, Almáskert utca 105/21.

Sherpa Vendégház

Sherpa VendégházA kerti tó biztosítja a szúnyogmentességet, hiszen a szúnyoglárvák kiváló eleséget biztosítanak a tóban élő farkaséhes halaknak, de ügyelnek a településen a szúnyoggyérítésre is, így nem kell attól félnetek, hogy megrohamoznak benneteket a vérszívók, amint lemegy a nap.

A vendégház tulajdonosa büszkén mesélte nekünk, hogy nekik nincs szükségük arra, hogy hosszan meséljétek, hogyan éreztétek magatokat náluk, mert látni a vendégeken, hogy csupán azért, mert náluk töltöttek néhány éjszakát és hátrahagyták a mindennapok fárasztó nyüzsgését, sokkal kipihentebbek, más lesz a mosoly az arcukon. Szinte úgy érzik magukat, mintha kicserélték volna őket néhány röpke nap alatt.

Pihentető kajak-, kenu-, és biciklitúrák

Kicsit csalóka a pihentető jelző, de valóban így van.

A bázis a Kerékbár, innen indulnak a szervezett vagy egyedi programok. A kajak nagyon népszerű az ide látogató turisták körében, és mivel műanyag, ütésálló tengeri kajakokat bérelhettek, ezért ezek biztonságosan használhatók kis víz esetén is a Garam és az Ipoly folyókon.

A lapát mellé mellényt és hordót is kaptok, ezért már csak arra lesz szükségetek, hogy nekivágjatok a nagy kalandnak. Oktatás és felkészítés után le tudtok ereszkedni az Ipoly, vagy Garam folyón, mindkét folyó a Dunába torkollik, és nemsokára visszaértek a kiindulási ponthoz. Vagy evezhettek lefele a Dunán, átélve a dömösi szűkület izgalmait, megcsodálhatjátok a visegrádi Fellegvárat a vízből, és kiköthettek a Szentendrei-sziget csúcsán is. No, de jöjjenek a részletek!

szervezett túrák nagyon népszerűek, mert ilyenkor felszállítják a hajókat a túra kiindulópontjához, ami lehet Ipolydamásd, Letkés, vagy akár Ipolytölgyes is, és a Garam folyó menti kis települések. Onnan eveztek le a barátokkal vagy a családdal, miközben élvezitek a ringatózó hajók nyugalmát, és az evezés élményét.

Meglátjátok, semmihez nem fogható az az érzés, amikor a kezetekbe fogjátok a lapátot, és úgy érzitek, hogy akár Mohácsig is el tudnátok suhanni különösebb gond nélkül.

Zebegényi evezés

Zebegényi evezésUgyanilyen pihentető lehet az is, ha kihasználjátok a Bike & Boat programot, vagyis az említett Ipoly-, és Garam-menti településekhez biciklivel tekertek el a Kerékbárból, onnan pedig a vízen ereszkedtek vissza Zebegénybe. A szervezők segítenek a hajók és a kerékpárok szállításában, így nektek csak az a dolgotok, hogy jól érezzétek magatokat, és minél több oldaláról ismerjétek meg a térséget, és nagyokat fürdőzzetek, strandoljatok a nagyszerű kikötési helyeken. Ezek a túrák éppen ezért gyakran hosszúra nyúlhatnak, hiszen több helyen is megállhattok vagy kiköthettek útközben, hogy megtapasztaljátok a környék sokszínűségét.

Ha a Dunakanyarban nőttetek fel, ez a túra akkor is tartogathat számotokra meglepetéseket, hiszen kötve hisszük, hogy volt már olyan élményben részetek, hogy egy napon biciklizhettetek, evezhettetek, és közben még a Helemba-sziget, illetve az alatta fekvő kicsi sóderos sziget vendéglátását is élvezhettétek.

Zebegényi evezés

Elérhetőségek:

Weboldal: www.turaprogram.hu/

E-mail: info@turaprogram.hu

Facebook: www.facebook.com/turaprogram.hu/

Tel.: +36 30 931 0848

Cím: 2627 Zebegény

Zebegényi evezésA biciklikről annyit mindenképpen tudnotok kell, hogy igencsak fiatalok, tehát nem a nagymama kemping biciklijével kell rodeóznotok az utakon, hanem nagykerekű trekking kerékpárok, ifjúsági és felnőtt mountain bike-ok, tandem kerékpárok és 4 elektromos bicikli áll rendelkezésetekre a túrázáshoz. Ha csoportosan indultok el, azok is veletek tarthatnak, akik súlyuk, koruk, esetleg mozgásszegény életmódjuk miatt nem szívesen vágnának neki az útnak, hiszen ezeken az elektromos bicikliken gurulva ők is osztozhatnak veletek az élményben.

A napi kölcsönzési díjak 1500-4000 Ft között mozognak, utóbbi az e-bike bérleti díja. Emellett részt vehettek hegyi kerékpáros túrán is, ahol egy képzett kerékpáros túravezető megtanítja nektek, hogyan kell a hegyen energiatakarékosan tekerni. Így mosollyal az arcotokon fedezhetitek fel a Börzsönyt, és tényleg nem érzitek majd úgy magatokat, mint a régi kemping biciklin, amit folyamatosan hajtani kellett, mégsem haladtatok semmit előre.

Zebegényi biciklizésNem csalás, nem ámítás, nincsenek trükkök, és nincsenek teljesíthetetlen túrák. Meglátjátok, hasznos tanácsokat kaptok majd, így valóban kikapcsolódásnak, és nem küzdelemnek élitek majd meg az evezést, és a biciklizést. Ennél jobb programra nincs is szükség a Dunakanyarban, főleg akkor, ha utána a Sherpa vendégház kertjében bográcsoztok a szabad ég alatt.

Mi képzeletben már összekészítettük a hátizsákunkat, amiben a fényképezőgép mellett helyet kapott néhány jó könyv, és a gyerekeknek egy-két búvárszemüveg is, ezzel ugyanis hetekig ki sem mozdulnánk Zebegény legszebb helyéről!

Megosztás: