Blog

korcsolyapálya a Dunakanyarban

5+1 szédületes korcsolyapálya a Dunakanyarban

Jaj, de régen vártuk már, hogy egy jót korizzunk a Dunakanyarban! Most végre itt az idő, nincs több kifogás, nem számoljuk vissza a napokat. Eljött a végtelen csúszkálások és esések ideje, most megcsillogtathatjátok a tehetségeteket a jégen. Mutatjuk, melyik lesz idén az 5+1 legjobb korcsolyapálya a Dunakanyarban!

Ha gondolkodóba estetek, hogy honnan is szerezhetnétek a méretetekben korcsolyát, eláruljuk, hogy a legtöbb korcsolyapálya mellett tudtok bérelni magatoknak. Jó eséllyel a méretetekben. Ám ha hatalmas virtuózok vagytok, jobb, ha vásároltok magatoknak sajátot. Így csak bele kell tenni a hátizsákba, vagy ki sem kell venni a kocsi csomagtartójából. Induljon a szórakozás!

Korcsolyapálya a Dunakanyarban

 

5+1 korcsolyapálya a Dunakanyarban

 

Emlékszem rá, hogy régen, amikor még nem volt a közelünkben korcsolyapálya, alig vártuk, hogy befagyjon a Duna vize, és korizhassunk rajta. Persze csak ritkán volt rá példa, mert ehhez nagyon biztonságosnak kell lennie a jégnek, de egyszer-egyszer mégis adódott ilyen alkalom.

Szerencsére azonban most már nem kell ezzel küzdenetek, hiszen van olyan korcsolyapálya a Dunakanyarban, ahova – kis túlzással – bármikor mehettek csúszkálni. Nézzük, merre induljatok!

Korcsolyapálya

1. Visegrádi Jégpálya

Visegrád télen-nyáron tartogat meglepetéseket, most éppen a korcsolyapályába szerettünk bele Lepencevölgyben. A 450 nm-es pályát jégkorong palánk veszi körül, hiszen jégkorongozásra is lehetőség van a korizás mellett. Még nem fedett, hiszen csak most nyitotta meg kapuit, ám a mellette lévő 300 nm-es rendezvénysátorban korcsolyázás előtt és után is melegedhettek egy kicsit, a büfé forraltborral, forró teával és pogácsával vár benneteket.

Nyitva tartás:

Hétfőtől csütörtökig: 09:00-19:00

Péntektől vasárnapig: 09:00-21:00A parkolás kényelmesen megoldható a 200 férőhelyes parkolóban. A gyerek belépő 800 Ft/alkalom, a felnőtt 1000 Ft/alkalom, az olasz korcsolyák bérleti díja 600 Ft, és jó hír, hogy 26-47-es méretig választhattok. Sőt, akár vásárolhattok is használt, vagy új korcsolyát.

Hol találjátok? 2025 Visegrád Lepencevölgy, 11-es főút, 45-ös km kő

Visegrádi korcsolyapálya

Visegrádi korcsolyapálya

2. Esztergomi műjégpálya

Gyorsan csapjatok le a korizási lehetőségre, amint tudtok, hiszen az esztergomi műjégpálya csak az  Adventus Domini rendezvénysorozat ideje alatt, vagyis 2018. november 30-tól december 27-ig üzemel.

Nyitva tartás:

Hétfőtől csütörtökig: 10:00-19:00-ig

Péntektől vasárnapig: 10:00-22:00-ig

Karácsonykor (december 24-26. között) rövidített nyitva tartással üzemel, 10:00-16:00-ig

A plasztik jégen csak az üzemeltető által biztosított korcsolyákkal szabad csúszkálni, és ami fontos infó még, hogy a korcsolyapályát december 28-án, délelőtt kezdik majd el lebontani.

Hol találjátok? 2500 Esztergom, Széchenyi tér

Korcsolyapálya Esztergom

Esztergomi korcsolyapálya

3. Postáslidó Sportcentrum Szentendre

A 600 nm-es nyitott jégpályán bátran korcsolyázhattok Szentendre legszebb részén, minden korosztálynak szeretettel ajánljuk!

A pályán felnőtteket és gyerekeket is oktatnak, a felnőtteket egyéni formában míg a gyerekek csoportosan is tanulhatnak. Ne ijedjetek meg, ha nem vagytok nagy korcsolya virtuózok, egy jó oktató segítségével könnyedén elsajátíthatjátok a mozdulatokat, és megtanultok “fékezni” és esni is. Innentől pedig már csak suhanni kell a jégen.

Szentendrei Sörfesztivál
Hirdetés

A pálya mellett megoldható a parkolás, ráadásul ingyenes is, ha pedig gyalogosan/tömegközlekedéssel érkeztek, a HÉV végállomásától pillanatok alatt a pályához érhettek. A korcsolyapálya a napokban nyit, akkor frissítjük a cikkben a nyitva tartásra, a belépőjegyekre és a korcsolyabérlésre vonatkozó információkat.

Hol találjátok? 2000 Szentendre, Postás strand, Duna korzó

Szentendre korcsolyapálya

Szentendrei korcsolyapálya

4. Royal Jégpálya Vác

A jégkorongozást, és a korcsolyázást is kipróbálhatjátok a 14×28 méteres, fedett váci jégpályán, amely egész télen várja a korcsolyázás szerelmeseit. Természetesen korcsolya bérlésre is van lehetőség, illetve a büfében meg is melegedhettek egy kiadós korizás után.

Feltétlenül próbáljátok ki, remek élmény lesz!

Közönségi korcsolyázás nyitva tartás:
Szerda: 14:00 – 18:00
Péntek :14:00 – 17:00
Szombat és Vasárnap : 10:00 – 18:30

A belépőjegyekkel és a korcsolya bérléssel kapcsolatban a jégpálya honlapján tájékozódhattok.

Hol találjátok? 2600 Vác, Galcsek utca 12.

Váci Royal Jégpálya

Váci Royal Jégpálya

5. Dunakeszi Főtéri Korcsolyapálya

A részben fedett dunakeszi jégpálya a legnagyobb örömünkre 2019. február 3-ig várja azokat a bátor korisokat, akik szívesen suhannának egyet korcsolyával a lábukon. Ha nincs saját koritok, itt is tudtok bérelni!

Családoknak sok-sok gyerekkel, a téli sportok szerelmeseinek és természetesen azoknak a pároknak is szeretettel ajánljuk, akik randi helyszínt keresnek!

Nyitva tartás:

Hétköznap: 14:00-21:00

Hétvégén és tanítási szünetben: 10:00-21:00Jegyárak:

  • 5 év alatti gyermekeknek ingyenes
  • Dunakeszi lakcímmel rendelkező lakosoknak 500 Ft.
  • nem Dunakeszi lakcímmel rendelkezőknek 1000 Ft.

Hol találjátok? 2120 Dunakeszi, Dózsa György tér

Dunakeszi korcsolyapálya

Dunakeszi korcsolyapálya (fotó: dunakeszipost.hu)

+1. Táti Jégsátor

Bár ha szigorúan vesszük, akkor már nem a Dunakanyarhoz tartozik Tát, ám ha Drégelypalánkról és Bánkról írtunk már nektek korábban, akkor talán most az egyszer elnézitek nekünk, hogy Táttal kapcsolatban is kivételt teszünk. Így ha Esztergomiak vagytok, és lecsúsztok a korcsolyázásról (mert ugye a városban csak dec 28-ig van korcsolyapálya), bátran látogassatok el a Táti Jégsátorhoz.

A jégpálya mérete 40 X 15 méter, és egy 6 méter magasságú sátor védi az időjárás viszontagságaitól. A pálya mellett korcsolyakölcsönzőt is találtok, ahol 26-tól 47-es méretig tudtok korit bérelni.

Nyitva tartás:

Szombaton 10:00-14:00-ig és 15:00-18:00-ig

Vasárnap, munkaszüneti- és ünnepnapokon: 10:00-14:00-ig és 15:00-18:00-ig

Bővebb információt a jegyárakról és a korcsolya bérlésről ide kattintva olvashattok.

Hol található? Esztergomtól 7 perc autóútra találjátok a Táti jégsátrat, Esztergom és Tát között a Duna-parton.

Táti korcsolyapálya

Táti korcsolyapálya

 

Ugye készen álltok egy kis korcsolyázásra? Akkor irány a kedvenc korcsolyapálya a Dunakanyarban, vigyétek magatokkal a család apraja-nagyját! Ez a tél nem múlhat el korcsolyázás nélkül!

Témába vág

Kirándulás gyerekekkel a Dunakanyar környékén Kirándulás gyerekekkel? A Dunakanyar minden szempontból csodálatos úti cél számotokra, ha pedig a tervetek nem más, mint egy kiadós kirándulás a gyer...
Törökmezői tanösvény: A mezei szamócák birodalma Számos helyen kalandoztunk már a Börzsönyben, most pedig Törökmezőre kalauzolunk el benneteket. Járjuk végig együtt a Törökmezői tanösvény csodás állo...
Egynapos kirándulás Nagymaros szívében Nem kell külföldre utazni ahhoz, hogy csodás tájakon járjunk. Elég kiválasztani egy települést a Dunakanyarban, amely annyi látnivalóval és olyan pára...
Az Apródok útja tanösvény felfedezése Ha szívesen kirándulnátok a Börzsönyben, és közben új útvonalakat szeretnétek felfedezni, ismerjétek meg, milyen kincseket rejt az Apródok útja tanösv...
Kirándulás Dobogókő környékén – Egy nap a Pilisben Lemernénk fogadni, hogy a Dunakanyarban az egyik kedvenc kirándulóhelyetek Dobogókő, ami télen-nyáron remek szabadidős elfoglaltságot biztosít a pihen...
Kárpát-forrás: Pilisszentlászló bájos pihenőhelye! Ugye mondanunk sem kell, hogy ha egynapos kirándulásra készültök a Dunakanyarban, akkor érdemes olykor olyan úti célt is keresni, amerre kevesebbet já...
Mesés úti cél: A Miklós-deák-völgyi tavak világa A Miklós-deák-völgyi tavak a Dunakanyar rejtett kincsei, melyeket Pilismarót felől lehet a legegyszerűbben megközelíteni. A tavakat a Pilisi Parkerdő ...
Prédikálószék túra: A Vadálló-kövek különleges sziklái Számtalan gyönyörű fotó készül a Dunakanyarról nap mint nap, de kétségtelen, hogy a Prédikálószékről csodálhatjuk meg a lehető legszebb dunai panorámá...
Damásd vára története – Ipolydamásd emlékei A Dunakanyar várai között talán elsőként a visegrádi Fellegvár, az esztergomi vár, Nógrád, vagy éppen Drégely vára jut először eszetekbe. Damásd vára ...
Visegrádi vár megközelítése – Útvonalak Bizony egy tartalmas nap a Dunakanyarban sokaknak nem telik el anélkül, hogy ellátogatnának a Fellegvárba, amely télen-nyáron, sőt, gyakran ünnepi idő...