Blog

Kárpát-forrás

Kárpát-forrás: Pilisszentlászló bájos pihenőhelye!

Ugye mondanunk sem kell, hogy ha egynapos kirándulásra készültök a Dunakanyarban, akkor érdemes olykor olyan úti célt is keresni, amerre kevesebbet jártatok eddig. A Pilisszentlászló határában található Kárpát-forrás mesés helyszín családi és baráti kirándulásokhoz, sütögetéshez, piknikezéshez, és pihenéshez.

Ha nincs tervetek a következő kiránduláshoz, mindenképpen írjátok fel a bakancslistátokra!

Kirándulás Pilisszentlászló határában

Érdekes kérdés, hogy vajon mettől meddig húzódnak a Dunakanyar határai? Sokszor találkozunk vele, és úgy gondoljuk, hogy a Dunakanyart nem lehet keretbe zárni, nem lehet egyetlen vonallal meghatározni a „széleit”. Mégis mit vágnánk le így a térségből? Mely településekre mondhatnánk, hogy kész, ő már a Dunakanyar határain kívül esik?

A Börzsöny szervesen kapcsolódik a térséghez, de míg Nagymarossal és Zebegénnyel kapcsolatban nem merül fel ez a kérdés, Szokolya már feketelistás lenne? Ó dehogy!Így vagyunk ezzel a Duna túloldalán is. Visegrád, Dömös és Szentendre mellett Pilisszentlászló is megannyi csodás kirándulás célpontja. Számos családi, és baráti túra, valamint osztálykirándulás indul Szentendre környékéről Pilisszentlászló felé, ahonnan a Lajos-forrás, a Dömörkapu-vízesés és a Kárpát-forrás is könnyen elérhető túracélpont.

Így mi azt tanácsoljuk, ha tehetitek, fedezzétek fel magatoknak a Pilisszentlászló környékén található csodás természeti kincseket! A hátizsákokat, szendvicseket és a labdát ne hagyjátok otthon!

Kárpát-forrás kirándulás

Kárpát-forrás

A Kárpát-forrás környéke viszonylag rövid, és könnyű sétával elérhető Szentendréről és Pilisszentlászlóról, és mint már említettük, piknikezéshez kiváló helyszín a kiépített tűzrakóhelyeknek, padoknak, asztaloknak és fedett kis kunyhónak köszönhetően.

A Bükkös-patak közelében remek érzés a tavaszi és nyári napokon megpihenni, a kiépített Kárpát-forrás vize pedig ivóvízként szolgál a fáradt kirándulók számára.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

A forrás gyalogosan és kerékpárral is megközelíthető, sőt, nyugodtan útnak indulhattok babakocsival is, mert nagyobb akadályba nem ütköztök majd. A kisebb gyerekek számára szintén tökéletes helyszín választás, hiszen jókat labdázhatnak a környéken, ami után garantáltan nagyot alszanak majd egy pléden.

Pilisszentlászló hamar nagy kedvencetek lesz, talán ezt már magatoktól is gondoljátok. Itt garantáltan emlékezetes élményeket szerezhettek, és még tiszta levegőn is vagytok. Hát nem remek?

Kárpát-forrás Pilisszentlászló

A Kárpát-forrás megközelítése

A forrás környéke népszerű pihenőhely Pilisszentlászló határában. Érdemes Szentendre felől megközelíteni, mert így a Dömörkapu-vízesésben is gyönyörködhettek.

Ebben az esetben autóval a 11-es számú főútról a Szentlászlói útra kell lekanyarodni, onnan nagyjából 10-15 percre található a parkoló a Lajos-forrásnál. A buszok Szentendre, Autóbusz-állomásról indulnak, az út nagyjából 8,2 km és 20 perc.Innen gyalogosan a Kárpát-forrásig egy 2 km-es út vezet, melyhez a Bükkös-patak medrét követve, a zöld kereszt jelzésen juthattok el, vagy pedig erdészeti műúton.

Érdemes több időt szánni a kirándulásra, mint amennyi a túrázás ideje, mert szinte biztos, hogy 4-5 órát is szívesen el fogtok tölteni Pilisszentlászló határában. Esős és napos időben is hihetetlenül szerethető, csendes kis búvóhely!

Forrás és fotó: parkerdo.hu

Megosztás: