Blog

Zebegényi strand fejlesztése

Elkezdődik a zebegényi strand fejlesztése is!

Februárban bejárta az országot a hír, miszerint 1 milliárd forintos strandfejlesztés előtt áll a Dunakanyar. A tervekben Esztergom, Visegrád, Kisoroszi, Verőce, és Szentendre mellett a zebegényi strand fejlesztése is szerepelt.

A strandfejlesztési program második ütemének köszönhetően valósul meg a vízparti strandok fejlesztése. A beruházások által a következő strandszezonokban egyre több helyszínen találkozhattok megújult, magasabb színvonalú vagy akár új strandolási lehetőségekkel. A zebegényi strand fejlesztése pontosan ezt kívánja megvalósítani.

 

Zebegény strandfejlesztés

 

 

A zebegényi strand fejlesztése

Zebegény Község Önkormányzatának Facebook oldalán olvastuk Hutter Jánosné polgármester tájékoztatóját, amely a községben található strandfejlesztésre vonatkozik. Mutatjuk:



Ahogy azt előző híreinkben már olvashatták júniusban a strandfejlesztés munkálatai megtörténnek. A látványtervek megtekinthetőek a Hivatal folyosóján és a könyvtárban. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a közzétett anyagok „tervek”, tehát ennek megfelelően kezelendők.
A feltárás során egyértelműen igazolódott a geotechnikai szakvélemény, mely szerint homokfalba kell az épületet elhelyezni. Ez a tény, valamint a jogszabályban meghatározott mértékadó árvízszint magassága jelentősen megnehezíti a kivitelezést és növeli a költségeket.
A strandfejlesztés célja, hogy korszerű háttérinfrastruktúrával biztosítsa annak kényelmes használatát, ill. új attrakciókkal, funkciókkal biztosítsa a kellemes időtöltést.

 

 

A beruházás keretében korszerű, wc-vel, zuhanyzóval ellátott öltözők épülnek (női, férfi, családi), valamint két korosztály számára kisebb játszótér készül, melyeknek fő attrakciói a lejtésviszonyokat is kihasználó csúszdák lesznek, a nagyobbak számára csőcsúszdaként kialakítva, néhány egyéb kisebb játékkal kiegészítve. A kicsik számára készülő játszótér részben fedett, árnyékolt kialakítású, a lejtőben kialakított barlangszerű bújócsővel. A játszótér közvetlenül az épület fedett teraszához kapcsolódik, ahonnan a szülők szemmel tarthatják a kicsiket.
Az épület megjelenésében – a szerkezeti szükségszerűségen túl – a faburkolatok, valamint a Napraforgó-hagyományt idéző nagyméretű motívum dominál, mellyel a fejlesztés a zebegényi strand jelképévé válhat.
A strandfejlesztés két ütemben történik, így azok az elemek, melyek az I. fejlesztési szakaszban (2019. június) nem tudnak megvalósulni, de tervezésre kerültek, a II. szakaszban kerülnek kivitelezésre.

A zebegényi strand fejlesztése során, a júniusi munkálatok alatt a strand területe lezárásra kerül, de várhatóan a strandszezon kezdetéig már ismét birtokba lehet majd venni.

A látványtervek szerint egy kisebb és egy nagyobb csúszda, egy hatalmas homokozó, egy fedett terasz és sok zöld terület szolgálja majd a strandolók kényelmét. Kíváncsian várjuk, hogyan alakul június végére a zebegényi strand fejlesztése. Mi biztosan végigjárjuk majd a megújult területet!

Zebegényi szállások

Megosztás: