Blog

Skanzen

Tiéd a pálya!

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum várja a vasút és régmúlt szerelmeseit, hogy önkéntes programja keretében részesei legyenek a Skanzen Vasút mindennapjainak.

Kevesen tudják, hogy a Skanzen 60 hektáros területén közlekedik Európa leghosszabb múzeumvasútja, amely hat megállóhelye között, menetrend szerint szállítja a múzeumlátogatókat. A korhűen felújított Ganz-Jendrassik motorvonat és a korabeli uniformist viselő személyzet nemcsak a múzeum tájegységeibe szállítja az utasokat, hanem az 1930-as évekbe is kalauzol. A szerelvény ablakából beleshetünk a múzeum udvaraiba csakúgy, mint a vasutasok munkájába. A szemünk előtt zajlik a váltó- és sorompókezelés, az irányváltás, a jegyek ellenőrzése. 

Hirdetés

A Skanzen vasúti önkéntes programja keretében egyedülálló, ingyenes képzés indul a múzeumban, ahol a vasút iránt érdeklődő jelentkezők vasúti feladatköröket sajátíthatnak el.  A tanfolyam elvégzése után váltókezelő, tolatásvezető, jelzőőr, sorompókezelő munkakör betöltése mellett mozdonyvezetők is lehetnek a Skanzen Vasúton. A szolgálatot választott időpontban, kedvtelésből teljesíthetik a jelentkezők. Előképzettség nem szükséges. 18. életévet betöltött férfiak jelentkezését várja a múzeum – felső korhatár nélkül, akik díjmentesen vehetnek részt a munkakör betöltéséhez szükséges kurzuson. A felmerülő költségeket, útiköltséget és a szállást a Skanzen biztosítja.

Vegyenek részt szabadidejükben a Skanzen Vonat mindennapjaiban, csatlakozzanak a Skanzen Vasút Önkéntes közösségéhez!

Információ és jelentkezés: vasut@skanzen.hu

Részletek: http://skanzen.hu/hu/latogatas/jo-tudni/legyel-a-skanzen-vonat-onkentese

Megosztás: