Blog

Váci Világi Vigalom

Szédületesen pörgős tempót diktál a váci fesztiválszezon!

Ugye nem felejtettétek el bevésni a naptáratokba nyárra, hogy „Irány Vác”? Most még időben szólunk, mert néhány röpke másodperc múlva olyan fergeteges programlavinát indítunk el felétek, hogy nem fogjátok elhinni, mire képes ez a békés, Duna menti kisváros! Felkészültetek?

Hirdetés

Vác már márciusban elindította a fesztiválszezont a Váci Tavaszi Fesztivállal, ezzel pedig időt hagyott nekünk arra, hogy felvegyük a szédületes ritmust, amit diktál. Csak kapkodjuk a fejünket a színházi előadások, a gasztronómiai finomságok, és a népszerű zenei előadók nevének hallatán, nem beszélve a különféle vetélkedőkről és színes gyermekprogramokról! Mi tudjuk, mit csináltok idén nyáron!

Vác fesztivál

V4 Fesztivál és Színházi találkozó    

Vác fesztiválIdőpont: 2018. július 04-08.

A váci VéNégy minden évben nagy népszerűségnek örvend, reméljük, hogy ti is részt vettetek már rajta korábban. Ha viszont ez lesz az első alkalom, készüljetek arra, hogy amint átérzitek a fesztivál hangulatát, legszívesebben már aznap megvásárolnátok a következő évi bérletet.

A Színházi találkozó keretében megnézhetitek Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia neves színházainak előadásait, többek között Shakespeare Szeget szeggel c. művét, illetve Csehovtól a Cseresznyéskertet is, a négy ország közös záró előadására pedig az utolsó napon, 17 órakor kerül sor.

Ha a színházi előadások mellett a koncerteket is nagyon várjátok, akkor készüljetek fel arra, hogy a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, a Vad Fruttik és a Punnany Massif feltett célja az, hogy emlékezetessé tegyék számotokra ezt a fesztivált.

A fesztiválra napijegyet, bérletet és kemping jegyet is vásárolhattok, és mivel az események több helyszínen zajlanak, ezért érdemes rápillantanotok a fesztivál térképre, és Házirendre rendezvény honlapján, hogy választ kapjatok minden kérdésetekre!

Régi Zenei Napok

Vác fesztiválIdőpont: 2018. június 30.-július 7.

A 34. Régi Zenei Napok Fesztivál szervezői nagy szeretettel várják a rendezvényre a régizenét kedvelő közönséget, valamint a historikus régizenei tanulmányokat hallgató tanulókat. A kurzus-, és koncertkínálat fantasztikusan izgalmas, meghallgathatjátok Alois Glaßner, Baráth Emőke, Bernahrd Forck, Hannfried Lucke, valamint Vashegyi György kurzusát is.

A zárókoncert július 7.-én, szombaton lesz a váci Székesegyházban!

XXVI. Váci Világi Vigalom    

Vác fesztiválIdőpont: 2018. július 20-21-22.

A fesztivál, amely soha nem alszik. Itt nincs üresjárat, minden pillanatban azt érzitek, hogy újabb és újabb programokon szeretnétek részt venni, és még így is sajnáljátok, hogy nem vagytok képesek az időutazásra. Ekkor ugyanis vissza-visszatekernétek az órát, mint Hermione a Harry Potterben, hogy még több élményt szívhassatok magatokba. Ebben egészen biztosak vagyunk.

Nézzük a programokat!

Július 20.-án, pénteken a Székesegyház toronyzenéje nyitja a programsorozatot, utána meghallgathatjátok a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar nyitóhangversenyét, majd megkezdődik a hagyományőrző felvonulás, melyre – nagy örömünkre – minden évben egyre többen és többen vagytok kíváncsiak. Nem szeretnénk lelőni a poént azzal, hogy minden programról lerántjuk a leplet, de annyi bizonyos, hogy a Wellhello nagy port fog kavarni a Duna-parti nagyszínpadon. Mi ott leszünk, reméljük, hogy ti is!

Vác fesztiválJúlius 21.-én, szombaton a Pannónia ház udvarán kézműves foglalkozást tartanak, amit jó szívvel ajánlunk a gyerekeknek, akárcsak a Manó koncert műsorát, illetve a Görög templom udvarán lévő Gyerekudvart, ahol népi játszótér is lesz. 16 órakor meghallgathatjátok a Kaláka koncertjét, majd aztán 17 órakor érdemes ismét visszatérni a Pannónia ház udvarára, ahol megnézhetitek a deákvári Naszály és Cindróka gyermek táncegyüttesek táncházzal egybekötött műsorát.

A nap további részében feltétlenül hallgassátok meg Varga Miklós és a Band, az AK26, és Vikidál Gyula koncertjét, az utcabálon pedig hajnalig rophatjátok a Zenepavilon színpadnál, a Március 15. téren, és a Duna-parti nagyszínpadnál is.

Vác kürtős kalácsJúlius 22.-én, vasárnap este 21 óráig Vízipark lesz a Görög templom udvarán, de megnézhetitek a Zita Hastánccsoport, illetve a Black Time Tánciskola műsorát, majd fellép a Polarys együttes, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, a Duna-parti nagyszínpadnál pedig Irigy Hónaljmirigy Show is lesz. Körülbelül 23 órakor kezdődik majd a tűzijáték, ez zárja a háromnapos fesztivált. A Vigalom programjait díjtalanul látogathatjátok!

Rengeteg kísérőprogram is lesz a rendezvény mellett, ennek köszönhetően megtudhatjátok, hogy hogyan harcoltak a gladiátorok, megnézhettek egy látványos kutyás bemutatót, és persze érdemes lesz többször is végigjárni a Kézművesek utcáját, ahol gyönyörű kézműves termékekre tehettek szert.

A fesztivál programjai és a kísérőprogramok mellett szakítsatok időt múzeumlátogatásra is, számos állandó és időszaki kiállítás vár benneteket Vácon. A részletes programot és kínálatot a fesztivál programfüzetében és a Váci múzeumok, kiállítóhelyek c. cikkünkben találjátok!

V. Dunakanyar Kézműves Sörfesztivál       

Vác fesztiválIdőpont: 2018. augusztus 18-19-20.

Amennyiben hatalmas sörbarátok vagytok, biztosan örömmel fogadjátok majd a hírt, hogy közel 100 féle sörkülönlegességet kóstolhattok majd meg a három nap folyamán, de imádni fogjátok az elképesztő gasztro-kínálatot, a kézművesek utcáját, a hatalmas vidámparkot és a tűzijátékot is.

Kíváncsiak vagytok a koncertkínálatra is? Máris soroljuk! Fellép a New Level Empire, Kasza Tibi, a Balkán Fanatik, DJ M, a Pedrofon, a Passageway, Erős vs. Spigiboy és a Fekete Lakkcipők is. A váci Zenepavilon csak rátok vár, ne hagyjátok üresen a várost!

Vác fesztivál
Hogyan gyertek Vácra?

Vonattal: www.mavcsoport.hu

Busszal: https://menetrendek.hu/

Révvel: www.vacikomp.nanoweb.hu/

Hajóval: http://www.mahartpassnave.hu/hu/

Autóval: a 2.-es számú főúton, vagy az M2-es autóúton

Biciklivel: EV6-os kerékpárúton

Vác fesztivál

XIX. Váci Lecsófesztivál       

Vác lecsófesztiválIdőpont: 2018. szeptember 01.

Van egy tuti családi lecsó receptetek, de még sehol nem taroltatok vele a nagyi konyháján kívül? Itt a remek alkalom arra, hogy megmérettessétek magatokat a Váci Lecsófesztiválon, ahol rajtatok kívül másik 60-70 csapat készül majd ugyanerre a kihívásra. Igazi különlegességek készülnek majd a különféle ízesítéseknek és alapanyagoknak köszönhetően, ezért az biztos, hogy messze földről is idecsalogatja majd az érdeklődőket az utánozhatatlan lecsóillat.

A kóstoltatásból befolyt összeget a szervezők minden évben jótékony célra ajánlják fel, a verseny első három helyezettje pedig értékes jutalomban részesül. A szerencsehozó fakanalat semmiképpen ne hagyjátok otthon!

Ars Sacra Fesztivál 2018      

Időpont: 2018. szeptember 15-23.

Az ingyenesen látogatható fesztivál programja évről évre színesebb, hiszen számos múzeum, kulturális központ, galéria és művész csatlakozik hozzá, emellett pedig különböző koncerteken, színházi és irodalmi előadásokon, és gyermekprogramokon vehettek részt.

A szervezett programok mellett a Nyitott Templomok Napján lehetőségetek lesz felkeresni a történelmi egyházak képviselőit, megismerhetitek a templomok művészeti és építészeti értékeit, illetve filmvetítéseket és kiállításokat is szerveznek erre a napra. A rendezvény honlapján bővebben is tájékozódhattok a programokkal kapcsolatban. Nem érdemes kihagyni!

IX. Almás pite sütő verseny  

Vác fesztiválIdőpont: 2018. szeptember 22.

Az almás piték és almás sütemények kedvelői számára igazi kulináris mennyország lesz a rendezvény, ugyanis az alma ez alkalommal központi szerepet játszik majd a finomságok készítésében. Ha van egy különleges sütirecept a tarsolyotokban, akkor ne tartsátok magatokban, mert ide mindenki azért érkezik, hogy ellesse a legjobb trükköket, és eldicsekedjen saját receptjeivel.

Az első három helyezett serleget és oklevelet kap, az első helyezett pedig egy évig büszkén tárolhatja a konyhájában a vándorkupát! Csábító ajánlat, nem igaz?

Amint beköszönt az ősz és a tél, ismét izgalmas programok várnak rátok, hiszen 2018. 10.01-11.30 között részt vehettek az Őszi Művészeti Hetek eseményein, 2018. október 05-06-07.-én ismét megszervezik a IV. Dunakanyar Bor- és Pálinkaünnepet, míg a tél beköszöntével megkezdődik az adventi vásár (2018. 11.22 – 12.31.), ahova idén is jó lesz kilátogatni a barátokkal és a családdal, hogy a szürke hétköznapok mellett egy picit a közelgő ünnepel is foglalkozhassatok.

2018. december 30.-án ismét megtartják majd XI .Váci forraltbor főző versenyt, ahol megkóstolhatjátok a fehér- és vörösborokból készült italokat, és megmelengethetitek a hidegtől elgémberedett ujjaitokat!

Ahogyan ígértük, olyan színes programkínálattal csalogat Vác, hogy még a nyaralást is nehéz lesz beilleszteni a programjaitok közé! Azért őszre és télre is tartogassatok még a lendületből, hiszen a borongós, hűvös idő nem szabhat gátat a szórakozásnak. A fesztiválok és a szabadtéri rendezvények ugyanis teljes erőbedobással készülnek a fogadásotokra!

Fotók: Tourinform Vác, I love Dunakanyar

Megosztás: