Blog

Postás strand Szentendre

100 millió forintba kerül a Postás strand fejlesztése

A szentendrei Postás strand fejlesztése során, várhatóan június közepére új játszóeszközök, fitneszpark, napozóágyak, ernyők, homokos plázs, új zuhanyzók, és öltözők várják majd a fürdőzni vágyókat az idei strandszezonban. A 100 millió forint fejlesztési összegből a 2016-ban elindult közösségi tervezés során megálmodott beruházás első üteme indul el.

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől Verseghi-Nagy Miklós a támogatói okiratot a Postás strand további fejlesztésére március 5-én vette át.

Postás strand fejlesztése, Szentendre

A Postás strand fejlesztése

Közösségi tervezés előzte meg a Postás strand fejlesztését 2016-ban, amikor bő egy hónapon át több száz kérdőív és öt tervezési alkalom segített abban, hogy a strand tervei elkészülhessenek.



Az önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a meglévő problémák megoldása érdekében olyan egyezség szülessen, amely mindenki számára megfelelő. A Postás strand korábban hivatalosan nem működhetett szabadstrandként, ezért a fő célkitűzés az volt, hogy az immár hivatalos szabadstrand kulturált, és igényes legyen.

Szentendre első szabadstrandja

A megújult és hivatalos szabadstrand 2016. július 22-én nyílt meg Szentendrén. A közösségi tervezés során megfogalmazott elvárások és a minimálisan szükséges infrastruktúra kiépítése azt eredményezte, hogy a part közelében megépült az öltöző, a négyállásos zuhanyzó és az ivóvízcsap. A Dunán bójákkal, a parton pedig táblákkal jelölik a strandrészt. Emellett a tisztaság megőrzését a közelben felállított mobil WC-k és szemetes konténerek segítik.

A Postás strand fejlesztése kapcsán, a közösségi tervezés során felmerült az is, hogy egy szabadtéri röplabdapálya még izgalmasabbá és vonzóbbá tehetné a Postást. Ez 2017 augusztusában az önkormányzat támogatásával, és a Szentendrei Kinizsi Honvéd Egyesület segítségével el is készült.

Hirdetés

Folytatódnak a fejlesztések

Az MTÜ közel 100 millió forintos támogatásával a 2016-os közösségi tervezés során felmerülő nagyobb fejlesztések munkálatai kezdődnek meg 2019-ben, így a Postás strand fejlesztése június közepéig megtörténik.

A rekreációs tervek ide kattintva érhetők el.

Ahogyan már korábban írtuk, homokos partszakasz várja majd a pihenni vágyókat napernyőkkel, és napozó ágyakkal. Megújulnak a játszótér játszóeszközei, illetve szabadtéri sporteszközöket helyeznek el a területen azoknak, akik szívesen összekötik a strandolást a sportolással. Emellett új zuhanyzók és kibővített, felújított öltözők is lesznek, melyek elősegítik a kulturált strandolást. Rövidesen tehát egy teljesen új, nyári ruhába öltözött strand lesz a korábbi Postás helyén.

Forrás: szentendre.hu

Fotók: strand.hu

Megosztás: