Blog

Panorámás termál medencés komplexum épülhet a Pap-szigeten

A Pap-szigeten 3,8 milliárd forintból vízilabda akadémiát hozhat létre a KÓPÉ-SZIGET Vízilabda Akadémia Kft., így újabb sokmilliárdos sportberuházás valósulhat meg Szentendrén. Számos medence és sportpálya épülhet az egykori strand területén.

Hirdetés

A Pap-sziget könnyen megközelíthető autóval, tömegközlekedéssel, biciklivel és evezve is, ezért népszerű a kirándulók, vagy a sportolni vágyók körében. Évekkel ezelőtt nagyon népszerű volt az itt fekvő strand, melynek bezárása után sokan bánkódtak a terület kihasználatlansága miatt. Szentendre nemrégen pályázati felhívást tett közzé az egykori strand területének, a Pap-sziget hasznosítására vonatkozóan.

Pályázatot egyedül a KÓPÉ-SZIGET Vízilabda Akadémia Kft. nyújtott be, melynek tulajdonosa a KÓPÉ Úszó, Vízilabda Sportegyesület. A pályázatot érvényesnek találta és el is fogadta az önkormányzat, az előterjesztés értelmében március 31-ig a szerződést is megköthetik.

Pap-sziget strandA telepítési tanulmányterv szerint az alábbiakat szeretnék két ütemben kialakítani a 15+5 évre önkormányzattól bérbe vett területen:

– egy panorámás termál medencét (130 cm mély, két különböző hőfokú medence),

– gyermekmedencét és játszóteret,

– élménycsúszdát,

– homokos sportpályákat,

– kültéri termál medencéket, tanmedencéket, rendezvényteret 4350 m2-en,

– 2850 m2 alapterületű fedett, nyitható uszodát termál medencével, tanmedencével és versenymedencével,

– 2250 m2 alapterületű sportközpontot sportkollégiummal.

„A szerződéstervezet szerint a projekt támogatásáról szóló kormányhatározatokat a Kft. fogja majd megszerezni: az előkészítési támogatásról szólót 2018. december 31-ig, a megvalósítási támogatásról szólót pedig 2020. augusztus 31-ig. A beruházás végleges használatba vételi engedélye egyébként majd 2023. december 31-re lehet meg.” – írja a hvg.hu.

Mivel a Pap-sziget gyönyörű része a Dunakanyarnak, ezért csak reménykedni tudunk abban, hogy méltóképpen kiaknázhatóak a kincsei, és hosszútávon olyan célt szolgálnak majd, amely minél több érdeklődőt vonz a térségbe.

Megosztás: