Blog

Duna Múzeum Esztergom

Múzeumok Éjszakája 2019. a Dunakanyarban is!

Összegyűjtöttük, hogy milyen izgalmakat tartogat számotokra a Múzeumok Éjszakája 2019! Idén is érdemes lesz nyakatokba venni a Dunakanyart, mert a Duna mindkét oldalán szuper élményekben lehet részetek. Lássuk azokat a településeket, amelyek tárt karokkal várnak benneteket szombat éjszaka!

Múzeumok Éjszakája 2019 – Helyszínek

Esztergom

Az esztergomi múzeumok 2019-ben is közös szervezésben rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját. Idén is sok izgalmas és érdekes programmal várják az érdeklődőket.
Az egyes múzeumokra kattintva az esemény részleteiről is olvashattok! A résztvevő múzeumok:

Keresztény Múzeum

Visegrád

A Múzeumok Éjszakája 2019. programsorozat természetesen Visegrádon is tartogat meglepetéseket, méghozzá a Mátyás Király Múzeumban, június 22-23-án! Az érdeklődők részt vehetnek a Koronát fel és kalandra fel, A Titkok, korok, szerelmek! Kalandos Palotalátogatás!, és A hattyú és a griff násza c. programokon!

Czóbel Múzeum Szentendre

Szentendre

Szentendre, a festők városa is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája 2019-hez, így a MűvészetMalomban, a Ferenczy Múzeumban, a Czóbel Múzeumban, a Vajda Múzeumban, a Barcsay Múzeumban, a Kmetty Múzeumban, és a Kovács Margit Kerámiamúzeumban egyaránt remek program várnak benneteket.

A színes programkínálatot ide kattintva nézhetitek át alaposan, nekünk a Zseblámpás felfedezőtúra az egyik nagy kedvencünk!

Kisoroszi

Aztapaszta a Múzeumok Éjszakáján Kisorosziban! A Múzeumok Éjszakája 2019. alkalmából gyermekfoglalkozást tartanak Kisorosziban! Szó lesz arról, hogy vajon hogy néznek ki a Dunában úszó vízi lények éjszaka és milyen lehet közelről egy távoli csillag?

A program Facebook Eseménye még több részletet elárul a szombati programról!

Szőnyi Múzeum Zebegény, Múzeumok Éjszakája 2019

Zebegény

A Múzeumok Éjszakája idei központi témája az utazás, így ennek megfelelően Szőnyi István külföldi útjain készült alkotásait, valamint az akkori közlekedési eszközöket megörökítő képeit ismerhetitek meg a Szőnyi István Emlékmúzeumban.
Lehetőség nyílik a kreativitásotok kibontakoztatására is, az alkotáshoz pedig a föld, víz és levegő elemeit hívják segítségül. Emellett egy tematikus sétán mutatják be Zebegényt.

A már hagyománynak tekinthető bábszínház mellett, rendhagyó tárlatvezetés, kültéri festés, valamint vetélkedő színesíti a programkínálatot.

Sajdik Ferenc Gyűjtemény Vác

Vác

A váci múzeumok szintén csatlakoznak a Múzeumok Éjszakája 2019. rendezvénysorozathoz, méghozzá az alábbi nyitva tartásokkal:

  • Pannónia Ház: 17:00 – 23:00
  • Memento Mori: 18:00 – 24:00
  • Szent Mihály Altemplom: 20:00 – 20:30 Szakmai tárlatvezetés
  • Középkori Pince: 20:30 – 21:00
  • Egyházmegyei Gyűjtemény ( szokásos nyitva tartással )
  • Sajdik és a Hajómúzeum 10:00 – 22:00

A teljes programkínálatról a Tragor Ignác Múzeum honlapján találtok bővebb információt!

Bízunk benne, hogy találtok kedvetekre való programot, a múzeumok mindenesetre remek eseményekkel várnak benneteket!

Megosztás: