Blog

Kittenberger Kálmán Nap

Ne feledjétek! Június 1-jén Kittenberger Kálmán Nap!

Hamarosan megnyitja kapuit a nagymarosi Kittenberger Kálmán Nap, amely 2019. június 1-jén izgalmas és rendhagyó programokkal vár benneteket a vadászat és a természetvédelem jegyében.

Elképesztő koncertekkel, látványos előadásokkal, bemutatókkal és közösségépítő programokkal találkozhattok a nyár első napján. Mutatjuk, hova érdemes mindenképpen ellátogatni a nagymarosi Duna-parton!

Kittenberger Nap 2019

Kittenberger Kálmán Nap – ezért ne hagyd ki!

A Kittenberger Kálmán Nap immár XXIV. alkalommal csalogatja Nagymarosra a vadászat, és a természetvédelem iránt érdeklődőket.

Tudtátok?
A híres kutató a Nemzeti Múzeum anyagi támogatásával, Damaszkin Arzén földbirtokossal utazott Afrikába. Egy esetben még a maláriát is elkapta, és bár 140 kilométert gyalogolt betegen, túlélte a kórt.

Sőt!
Utazásai során számos hajmeresztő élményben volt része, egy alkalommal például egy ujjpercét is elvesztette, amikor rátámadt egy oroszlán!

Kittenberger Nap

A lévai születésű Kittenberger Kálmán neves zoológus, vadász és Afrika-kutató életének utolsó 10 évét Nagymaroson töltötte. Az ő tiszteletére rendezi meg a város önkormányzata minden évben a Kittenberger Napot.

Az eseményen minden korosztály remekül érzi majd magát, erről az ötletesen szervezett programok gondoskodnak. Érdemes egész napos elfoglaltságot tervezni a városban, ebben nagy segítségetekre lesz a rendezvény plakátja, amely színesen-izgalmasan sorakoztatja fel a rendhagyó és izgalmas programpontokat!

Délelőtti programok

A Főzőverseny reggel 7 órakor veszi kezdetét, az eredményhirdetésre pedig 13 órakor kerül majd sor. Ha van egy jó receptetek, amihez szarvasra van szükség, mutassátok meg a zsűri tagjainak – köztük Stohl Andrásnak is – hogy mire vagytok képesek!

A Kittenberger Kálmán Nap hivatalos megnyitója 9 órakor kezdődik, ekkor indulnak a Cédrus Egyesület kerékpárosai Léva felé, a gyerekek pedig célba veszik a dunai halakat a Kék Duna Horgászegyesület támogatásával.

Kittenberger Kálmán Nap

A délelőtti programok sorában a következő a 10 órakor kezdődő szarvasbőgés bemutató Erdélyi Tamás közreműködésével, majd 10:30-kor keresőkutya bemutató lesz az Utánkeresők Baráti Körével. A programokat a gyerekek is biztosan imádni fogják, ahogyan az Iszkiri Zenekar koncertje is nagy sikert arat majd náluk 11 órakor.

Figyelem!

10-12 óráig lehetőségetek lesz felkeresni a Sylvia Lakot is, ahol Kittenberger Kálmán élt egykor.

Sylvia-lak

Délutáni programok

A Kittenberger Kálmán Nap délutáni programjai hasonlóan izgalmasnak ígérkeznek, ugyanis 15 órakor kezdetét veszi a keverék kutya szépségverseny, ahol a város keverék kutyáinak gazdái megmutathatják a nagyközönségnek kedvenceiket. Nagymaros kutyabarát város, a verseny megálmodóinak fontos, hogy a gyerekeknek már egészen kicsi koruktól meg tudják mutatni, mennyire fontos a keverék, vagyis a nem fajtatiszta négylábúak szeretete.

A délután folyamán solymászbemutató, és íjászbemutató is lesz, majd megkezdődik a XVII. Nagymarosi Fúvószenekari Fesztivál, ahol a Dunakanyar Fúvósegyüttes az ismert történelmi indulók mellett könnyűzenei feldolgozásokkal is szórakoztatja majd a rendezvényre látogatókat.

Nagymaros, Keverék kutya szépségverseny

Az este folyamán egy fergeteges afrikai tánc- és dob show izzítja be a hangulatot, majd közvetlen utána meghallgathatjátok a Balkán Fanatik koncertjét. Ezt követően egy éjszakai tűzzsonglőr bemutatóval vár benneteket az Anima Prizma, a napot pedig Dj Balage zárja a legismertebb fülbemászó dallamokkal a ’90-es évekből.

Nagymaros, afrikai tánc és dob show

Kittenberger Kálmán Nap – Élmény a családnak!

Ahogyan már mondtuk, a család apraja-nagyja jól fogja érezni magát a Kittenberger Kálmán Nap programjain, ebben biztosak vagyunk.

A programokról részletes információt találtok a Kittenberger Kálmán nap Facebook eseményén, ahol még többet tudhattok meg a híres vadász kalandos életéről.

Találkozzunk Nagymaroson június 1-jén, és járjunk utána együtt, hogy mit tud ez a kis város. Csalódni nem fogunk, annyi bizonyos!

Témába vág

Augusztusi hosszú hétvége a Skanzenban! Az augusztusi hosszú hétvégén az első világháború alatti és utáni mindennapokat mutatja be a szentendrei Skanzen, Fronton innen, fronton túl címmel. ...
Nagyot szólt idén az 50. Szentendrei Teátrum! Június elején úgy gondoltuk, hogy nem telhet el nyár Szentendrei Teátrum nélkül. És milyen jól gondoltuk! A szentendrei fesztiválok egyébként is nagy...
JÖN, JÖN, JÖN! – 11. Monostori lecsófőző verseny Hamarosan megint csatasorba állíthatjátok a legfényesebb és legízesebb paprikákat és paradicsomokat, ugyanis idén is lesz Monostori lecsófőző verseny...
Ilyen szép lett a felújított verőcei szabadstrand! A Dunakanyar strandjainak felújítása már javában zajlik, sőt, van olyan strand, amelyet már birtokba vehettek a fürdőzők. A felújított verőcei szabad...
TOP13 augusztusi program a Dunakanyarban Mit szólnátok hozzá, ha azt mondanánk, hogy van olyan elképesztően jó augusztusi program a tarsolyunkban, amire biztosan felkapjátok a fejeteket? Na ...
Sikeresen zárult a háromnapos Kékevező Fesztivál! A korábbi évektől eltérően a Kékevező Fesztivál 2019-ben három napon keresztül várta az érdeklődőket Horányba. A fesztivál nem csak a helyi lakosok é...
Így alakulnak a strandfejlesztések a Dunakanyarban! Ahogyan korábban arról tájékoztattunk benneteket, a 2018-ban elindított strandfejlesztési program második ütemében a Dunakanyar strandjai 1...
Szentendrei Ister Napok – Népzenei fesztivál! A Dunakanyar legnépszerűbb népzenére épülő fesztiválja kétségkívül a Duna ünnepe, amely a Szentendrei Ister Napok nevet viseli. 2019. július 20-21-én...
Kitárja kapuit a XXVII Váci Világi Vigalom! Ismét eltelt egy év, és a nyári meleggel megérkezik természetesen a XXVII Váci Világi Vigalom is, amely annyira népszerű Vácon, hogy sokan még a szab...
Új hullámokon jön a Kékevező Fesztivál 2019 Miért beszélünk új hullámokról? A Kékevező Fesztivál 2019-ben teljesen megújul! Változatos programokkal, kulináris és vízparti élményekkel immár háro...