Blog

Kittenberger Kálmán Nap

Ne feledjétek! Június 1-jén Kittenberger Kálmán Nap!

Hamarosan megnyitja kapuit a nagymarosi Kittenberger Kálmán Nap, amely 2019. június 1-jén izgalmas és rendhagyó programokkal vár benneteket a vadászat és a természetvédelem jegyében.

Elképesztő koncertekkel, látványos előadásokkal, bemutatókkal és közösségépítő programokkal találkozhattok a nyár első napján. Mutatjuk, hova érdemes mindenképpen ellátogatni a nagymarosi Duna-parton!

Kittenberger Nap 2019

Kittenberger Kálmán Nap – ezért ne hagyd ki!

A Kittenberger Kálmán Nap immár XXIV. alkalommal csalogatja Nagymarosra a vadászat, és a természetvédelem iránt érdeklődőket.

Tudtátok?
A híres kutató a Nemzeti Múzeum anyagi támogatásával, Damaszkin Arzén földbirtokossal utazott Afrikába. Egy esetben még a maláriát is elkapta, és bár 140 kilométert gyalogolt betegen, túlélte a kórt.

Sőt!
Utazásai során számos hajmeresztő élményben volt része, egy alkalommal például egy ujjpercét is elvesztette, amikor rátámadt egy oroszlán!

Kittenberger Nap

A lévai születésű Kittenberger Kálmán neves zoológus, vadász és Afrika-kutató életének utolsó 10 évét Nagymaroson töltötte. Az ő tiszteletére rendezi meg a város önkormányzata minden évben a Kittenberger Napot.

Az eseményen minden korosztály remekül érzi majd magát, erről az ötletesen szervezett programok gondoskodnak. Érdemes egész napos elfoglaltságot tervezni a városban, ebben nagy segítségetekre lesz a rendezvény plakátja, amely színesen-izgalmasan sorakoztatja fel a rendhagyó és izgalmas programpontokat!

Délelőtti programok

A Főzőverseny reggel 7 órakor veszi kezdetét, az eredményhirdetésre pedig 13 órakor kerül majd sor. Ha van egy jó receptetek, amihez szarvasra van szükség, mutassátok meg a zsűri tagjainak – köztük Stohl Andrásnak is – hogy mire vagytok képesek!

A Kittenberger Kálmán Nap hivatalos megnyitója 9 órakor kezdődik, ekkor indulnak a Cédrus Egyesület kerékpárosai Léva felé, a gyerekek pedig célba veszik a dunai halakat a Kék Duna Horgászegyesület támogatásával.

Kittenberger Kálmán Nap

A délelőtti programok sorában a következő a 10 órakor kezdődő szarvasbőgés bemutató Erdélyi Tamás közreműködésével, majd 10:30-kor keresőkutya bemutató lesz az Utánkeresők Baráti Körével. A programokat a gyerekek is biztosan imádni fogják, ahogyan az Iszkiri Zenekar koncertje is nagy sikert arat majd náluk 11 órakor.

Figyelem!

10-12 óráig lehetőségetek lesz felkeresni a Sylvia Lakot is, ahol Kittenberger Kálmán élt egykor.

Sylvia-lak

Délutáni programok

A Kittenberger Kálmán Nap délutáni programjai hasonlóan izgalmasnak ígérkeznek, ugyanis 15 órakor kezdetét veszi a keverék kutya szépségverseny, ahol a város keverék kutyáinak gazdái megmutathatják a nagyközönségnek kedvenceiket. Nagymaros kutyabarát város, a verseny megálmodóinak fontos, hogy a gyerekeknek már egészen kicsi koruktól meg tudják mutatni, mennyire fontos a keverék, vagyis a nem fajtatiszta négylábúak szeretete.

A délután folyamán solymászbemutató, és íjászbemutató is lesz, majd megkezdődik a XVII. Nagymarosi Fúvószenekari Fesztivál, ahol a Dunakanyar Fúvósegyüttes az ismert történelmi indulók mellett könnyűzenei feldolgozásokkal is szórakoztatja majd a rendezvényre látogatókat.

Nagymaros, Keverék kutya szépségverseny

Az este folyamán egy fergeteges afrikai tánc- és dob show izzítja be a hangulatot, majd közvetlen utána meghallgathatjátok a Balkán Fanatik koncertjét. Ezt követően egy éjszakai tűzzsonglőr bemutatóval vár benneteket az Anima Prizma, a napot pedig Dj Balage zárja a legismertebb fülbemászó dallamokkal a ’90-es évekből.

Nagymaros, afrikai tánc és dob show

Kittenberger Kálmán Nap – Élmény a családnak!

Ahogyan már mondtuk, a család apraja-nagyja jól fogja érezni magát a Kittenberger Kálmán Nap programjain, ebben biztosak vagyunk.

A programokról részletes információt találtok a Kittenberger Kálmán nap Facebook eseményén, ahol még többet tudhattok meg a híres vadász kalandos életéről.

Találkozzunk Nagymaroson június 1-jén, és járjunk utána együtt, hogy mit tud ez a kis város. Csalódni nem fogunk, annyi bizonyos!

Témába vág

Töretlen a bájos PirosLábos Fesztivál népszerűsége Azzal kapcsolatban egy szemernyit sem kételkedtünk, hogy a szigetmonostori PirosLábos Fesztivál 2019-ben is hatalmas népszerűségnek örvend majd. Amik...
7+1 októberi program a Dunakanyarban Sport-, és gyermekprogramok, fesztiválok, gasztronómiai rendezvények, és fantasztikus koncertek várnak benneteket ősszel is a térségben. Október első...
Fantasztikus hír! Megalakult a Pilisi Sziklák Natúrpark A napokban figyeltünk fel a hírre, hogy megalakult a Pilisi Sziklák Natúrpark. Magyarország 15. Natúrparkjának alapítói Piliscsaba, Piliscsév, Piliss...
PirosLábos Fesztivál 2019 – Programok és élmények A Dunakanyar legbájosabb fesztiválja egyértelműen a Szigetmonostoron megrendezett PirosLábos Fesztivál, és nem csak a hihetetlenül rafináltan kiválas...
Hétvégén indul a Szentendrei Jazz- és Bornapok Végre ismét elérkezett az ideje annak, hogy egy pohár finom bor társaságában élvezzük a jazz lágy dallamait, miközben a bámulatos Szentendre lát vend...
TOP7 bámulatos szállás Visegrád szívében Visegrád az egyik legszebb település a Dunakanyarban. A város egyaránt népszerű a panoráma, a sportok, a gasztronómiai élvezetek, és a kikapcsolódás s...
Bringatúrák a Skanzenben – Ne hagyd ki! Biztosan nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy az októberi hétvégékre is izgalmas programokkal készül a szentendrei Skanzen. Szívesen felf...
Lupa Beach – “A Dunakanyar új színfoltja” Egy hosszú, forró nyár után örömmel emlékezünk vissza a legjobb strandos élményekre, a hűsítő üdítőkre, és arra számos felhőtlen pillanatra, amikor v...
Országos Szenior Örömtánc Találkozó Szigetmonostoron 2019. szeptember 14-én, immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Szigetmonostor Faluházban az Országos Szenior Örömtánc Találkozó. A ren...
Szeptemberben befejezik az M2-es autóút építését Végre jó hírrel szolgálhatunk azok számára, akik a Duna bal partján közlekednek, és úgy érzik, több mint eleget várakoztak már dugóban. Szeptember 30...