Blog

Kittenberger Kálmán Nap

Ne feledjétek! Június 1-jén Kittenberger Kálmán Nap!

Hamarosan megnyitja kapuit a nagymarosi Kittenberger Kálmán Nap, amely 2019. június 1-jén izgalmas és rendhagyó programokkal vár benneteket a vadászat és a természetvédelem jegyében.

Elképesztő koncertekkel, látványos előadásokkal, bemutatókkal és közösségépítő programokkal találkozhattok a nyár első napján. Mutatjuk, hova érdemes mindenképpen ellátogatni a nagymarosi Duna-parton!

Kittenberger Nap 2019

Kittenberger Kálmán Nap – ezért ne hagyd ki!

A Kittenberger Kálmán Nap immár XXIV. alkalommal csalogatja Nagymarosra a vadászat, és a természetvédelem iránt érdeklődőket.

Tudtátok?
A híres kutató a Nemzeti Múzeum anyagi támogatásával, Damaszkin Arzén földbirtokossal utazott Afrikába. Egy esetben még a maláriát is elkapta, és bár 140 kilométert gyalogolt betegen, túlélte a kórt.

Sőt!
Utazásai során számos hajmeresztő élményben volt része, egy alkalommal például egy ujjpercét is elvesztette, amikor rátámadt egy oroszlán!

Kittenberger Nap

A lévai születésű Kittenberger Kálmán neves zoológus, vadász és Afrika-kutató életének utolsó 10 évét Nagymaroson töltötte. Az ő tiszteletére rendezi meg a város önkormányzata minden évben a Kittenberger Napot.

Az eseményen minden korosztály remekül érzi majd magát, erről az ötletesen szervezett programok gondoskodnak. Érdemes egész napos elfoglaltságot tervezni a városban, ebben nagy segítségetekre lesz a rendezvény plakátja, amely színesen-izgalmasan sorakoztatja fel a rendhagyó és izgalmas programpontokat!

Délelőtti programok

A Főzőverseny reggel 7 órakor veszi kezdetét, az eredményhirdetésre pedig 13 órakor kerül majd sor. Ha van egy jó receptetek, amihez szarvasra van szükség, mutassátok meg a zsűri tagjainak – köztük Stohl Andrásnak is – hogy mire vagytok képesek!

A Kittenberger Kálmán Nap hivatalos megnyitója 9 órakor kezdődik, ekkor indulnak a Cédrus Egyesület kerékpárosai Léva felé, a gyerekek pedig célba veszik a dunai halakat a Kék Duna Horgászegyesület támogatásával.

Kittenberger Kálmán Nap

A délelőtti programok sorában a következő a 10 órakor kezdődő szarvasbőgés bemutató Erdélyi Tamás közreműködésével, majd 10:30-kor keresőkutya bemutató lesz az Utánkeresők Baráti Körével. A programokat a gyerekek is biztosan imádni fogják, ahogyan az Iszkiri Zenekar koncertje is nagy sikert arat majd náluk 11 órakor.

Figyelem!

10-12 óráig lehetőségetek lesz felkeresni a Sylvia Lakot is, ahol Kittenberger Kálmán élt egykor.

Sylvia-lak

Délutáni programok

A Kittenberger Kálmán Nap délutáni programjai hasonlóan izgalmasnak ígérkeznek, ugyanis 15 órakor kezdetét veszi a keverék kutya szépségverseny, ahol a város keverék kutyáinak gazdái megmutathatják a nagyközönségnek kedvenceiket. Nagymaros kutyabarát város, a verseny megálmodóinak fontos, hogy a gyerekeknek már egészen kicsi koruktól meg tudják mutatni, mennyire fontos a keverék, vagyis a nem fajtatiszta négylábúak szeretete.

A délután folyamán solymászbemutató, és íjászbemutató is lesz, majd megkezdődik a XVII. Nagymarosi Fúvószenekari Fesztivál, ahol a Dunakanyar Fúvósegyüttes az ismert történelmi indulók mellett könnyűzenei feldolgozásokkal is szórakoztatja majd a rendezvényre látogatókat.

Nagymaros, Keverék kutya szépségverseny

Az este folyamán egy fergeteges afrikai tánc- és dob show izzítja be a hangulatot, majd közvetlen utána meghallgathatjátok a Balkán Fanatik koncertjét. Ezt követően egy éjszakai tűzzsonglőr bemutatóval vár benneteket az Anima Prizma, a napot pedig Dj Balage zárja a legismertebb fülbemászó dallamokkal a ’90-es évekből.

Nagymaros, afrikai tánc és dob show

Kittenberger Kálmán Nap – Élmény a családnak!

Ahogyan már mondtuk, a család apraja-nagyja jól fogja érezni magát a Kittenberger Kálmán Nap programjain, ebben biztosak vagyunk.

A programokról részletes információt találtok a Kittenberger Kálmán nap Facebook eseményén, ahol még többet tudhattok meg a híres vadász kalandos életéről.

Találkozzunk Nagymaroson június 1-jén, és járjunk utána együtt, hogy mit tud ez a kis város. Csalódni nem fogunk, annyi bizonyos!

Témába vág

Őrületes élmény volt az idei Pestisűző Fesztivál! A 2019-es Pestisűző Fesztivál nem okozott számunkra csalódást, annál is inkább, mert pontosan ezt a színes, vidám, fergeteges pörgést vártuk a szente...
Hétvégén startol az első fergeteges Ipoly Feszt! 3 nap, 7 helyszín, 100 program. Komoly- és könnyűzenei koncertek, családi programok, vizes élmények, vonatozás és megannyi színes esemény vár az Ipol...
Online jegyvásárlás a szentendrei HÉV járataira Bár egyelőre csak próbaverzió működik, és az is csak egy vonalon, de ha sikeres lesz a teszt, akkor több vonalon is igénybe lehet majd venni a szente...
Hangadó nyár esti koncertek – Készülj Horány! Természetesen idén nyáron is folytatódnak a Hangadó nyár esti koncertek Horányban! A tavalyi év sikerén felbuzdulva a szervezők 2019-ben is hangulato...
Indul a Szentendrei Pestisűző Fesztivál – 2019 Gondoltátok volna, hogy napokon belül ismét kitárja a látogatók előtt kapuit a második Szentendrei Pestisűző Fesztivál? Bennünk nagyon élénken él még...
Elkezdődik a zebegényi strand fejlesztése is! Februárban bejárta az országot a hír, miszerint 1 milliárd forintos strandfejlesztés előtt áll a Dunakanyar. A tervekben Esztergom, Visegrád, Kisoros...
Július 5-én startol a Szentendrei Teátrum! 50 év, 50 nyár, számtalan élmény – a Szentendrei Teátrum Magazin köszöntőjében Vasvári Csaba igazgatótól olvashatjuk e mondatot, amelyet még izgalmas...
Indul a Pünkösdi Örökség Ünnep a Skanzenben A Pünkösdi Örökség Ünnep két napon át színpadi produkciókkal, zenés és táncos programokkal, kulináris élményekkel és kézműves bemutatókkal vár bennet...
7+1 hangulatos fesztivál júniusban! Nem telhet el nyár fesztivál nélkül, ráadásul a térség csak úgy bővelkedik izgalmasnál izgalmasabb koncertekben, és formabontó fesztiválokban. Elő a ...
Visegrádi Gasztrofesztivál – Helyi ízek pazar köntösben Régen tudjuk már, hogy Visegrád nem csak a történelmi és természeti kincsei miatt szédületesen jó úti cél, hanem éttermei, büféi és kávézói miatt is,...