Blog

felújított verőcei szabadstrand

Ilyen szép lett a felújított verőcei szabadstrand!

A Dunakanyar strandjainak felújítása már javában zajlik, sőt, van olyan strand, amelyet már birtokba vehettek a fürdőzők. A felújított verőcei szabadstrand hivatalos átadása július 30-án volt, melyen jelen volt Dr.Rétvári Bence államtitkár és Grauszmann György polgármester is. Lássuk, milyen elemekkel bővült a Duna bal partjának immár egyik legkülönlegesebb hivatalos szabadstrandja!

A felújított verőcei szabadstrand újdonságai

A Duna bal partján a nagymarosi, zebegényi és a verőcei strand egyaránt 100-100-100 millió forint kormányzati támogatást kapott strandfejlesztésre, melynek köszönhetően szép, igényes környezetbe tudnak kimenni az emberek a strandokra, akár egész napokra.

Grauszmann György, Verőce polgármestere szerint az új elemek színvonalasabbá és korszerűbbé teszik mostantól a századfordulós támfalak látványától egyedi, gyönyörű fekvésű strandot. Megújult a vízi színpad napozóterasza, és a nézőtér is, vadiúj közvilágítás van a teljes 150 méteres strandon, kamerarendszer és kerékpártároló került kiépítésre.

verőcei strand
Fotó: MTI

A gyermekek számára szabadtéri játszóeszközök, egy trambulin és (hamarosan) egy kalózhajó teszi még izgalmasabbá a strandolást. Női és férfi öltözők is vannak, illetve a férfi/női wc mellett akadálymentes, családbarát mellékhelyiség is készült.

Hirdetés

Egy kültéri kondiparkkal is hívogatja mostantól azokat a látogatókat a felújított verőcei szabadstrand, akik kedvelik a szabadtéri sportolási lehetőségeket, illetve egy okospad is használható már a strandon. Ennek köszönhetően wifi használható a strand egész területén, és a telefonokat is fel lehet tölteni. A településen egyébként már okoszebra is működik.

Az összefogásnak és a helyi vállalkozók munkájának köszönhetően idejében megvalósulhatott a felújítás, így ma már tárt karokkal vár bennünket a felújított verőcei szabadstrand.

Rétvári Bence államtitkár elmondta, hogy a térségben korábban megvalósított és hamarosan megvalósuló számos turisztikai fejlesztés azért nagyon fontos, mert így egyre komfortosabban érezheti magát a Dunakanyarban az, aki ide látogat napjainkban, és a közeljövőben.

verőcei szabadstrand
Fotó: MTI

Kíváncsian várjuk, milyen tapasztalatokról számoltok be nekünk a stranddal kapcsolatban. Hiszünk benne, hogy a fejlesztésnek köszönhetően még többen fogjátok élvezni a Duna hűsítő hullámait a forró nyári napokon! Talán a strandröplabda pályán találkozunk is idén nyáron!

Fotók: MTI

Megosztás: