Blog

Hűtsd a lakást külső hővédő roló felszerelésével!

Bár a Dunakanyar nem a legnapsütöttebb régiója Magyarországnak, a nyári napsütés miatt a tetőterek felmelegedése így is egyre növekvő mértékű problémaként jelentkezik. Ezen segíthet egy külső hővédő roló felszerelése.

A tavalyi nyár zsinórban az öt legmelegebb nyár egyike volt, mióta létezik a hőmérsékletek regisztrálása. A nyár első két hónapjának átlaghőmérséklete pedig olyan magas volt, mint amire több, mint 120 éve nem volt példa. A globális felmelegedés egyértelműen a nyakunkon van, de ha nem akarjuk tovább rontani a helyzetet, akkor érdemes nem csupán légkondicionáló berendezésekkel védekezni, hanem jó minőségű külső hővédő roló felszerelésével is.

Az egyre forróbb nyarak miatt gondoskodni kell a tetőtéri lakások megfelelő árnyékolásáról.

A nyári hőségriadóban a lakások hűtését végző klímaberendezések miatt óriási terhelés éri az elektromos hálózatokat. Az elmúlt években ezekben az időszakokban rendre a kapacitás határáig toltuk az elektromos áram fogyasztását, ami amellett, hogy megterheli a családi költségvetést, a gazdaság számára is problémát jelent.

Az árnyékolás egy hatékony kiegészítője, sok esetben pedig kiváltója is lehet a légkondicionáló berendezések használatának. Mikor csak egy-két fokkal kell hűvösebb ahhoz, hogy jól érezzük magunkat otthonainkban, elegendő egy megfelelően záró külső hővédő roló felhelyezése is.

A külső hővédő rolók jóval hatékonyabbak, mint a függöny, vagy a beltéri roló.

Külső hővédő roló kontra redőny

A legideálisabb és legteljesebb árnyékolást redőnnyel lehet végezni bármilyen ablakon, mert mind az anyaga, mind pedig vastagsága miatt hatékonyabban zárja el a fény és hő útját a lakásba való bejutás elől.

külső hővédő roló azonban hasonlóan jó hatásfokkal alkalmazható, ugyanakkor ára töredéke lehet az ablakra szerelt rolók költségének.

Mitől más a külső hővédő roló?

A külső hővédő roló anyaga fényvisszaverő bevonattal készült, ezáltal nem csupán árnyékolja a lakást, hanem a fénysugarak visszaverésével megakadályozza azt is, hogy azok felmelegítsék az ablakfelületet. Ennek köszönhetően a külső hővédő rolók jóval nagyobb mértékben képesek hűteni a lakást, mint például egy függöny.

Belső árnyékoló rolók szintén sokat segíthetnek, de mivel itt már lehetősége van a fénysugaraknak az ablakfelületig jutni és azt felmelegíteni, ezeknek a rolóknak a hatékonysága kisebb mértékű, mint kültéri társaiké.

(X)

Megosztás: