Blog

Ajándék ötlet military rajongóknak – taktikai öv

Military mániás családtagjának keres hasznos karácsonyi ajándékot? A paintball és airsoft játékosok egekbe szökő adrenalin szintje a „túlélésről” szól. Ezért menekülés, vetődés és rejtőzködés közben életmentő társ egy strapabíró taktikai öv. Aktív életet élő férjének is praktikus kiegészítő a hétköznapokra és extrém sportokhoz.

Hallott már a cobra csatról? Ne aggódjon, az ÖvBolt webáruház segít a döntésben, hogy a legprofibb taktikai övre essen a választása. 

Most figyeljen!

Mi alapján válasszak?

Van néhány alapvető követelmény a taktikai övekkel kapcsolatban, úgymint a tartósság, a rugalmasság, és persze a kényelem. Ezek mindegyike függ az anyagtól. Ezért a derékszíj anyaga lényeges szempont a választáskor.

A két legnépszerűbb szintetikus szál, amiből az outdoor kiegészítők készülnek, a poliészter és a nylon. A gyöngyvászon könnyű, tartós és kopásálló. Nem utolsó sorban olcsóbb, mint a bőr.

A heveder és a csat is egyaránt fontos az öv szerkezet tartóssága szempontjából. Ezért használnak a gyártók kopásálló szintetikus szálakat és strapabíró fém csatot a derékpántokhoz.

Nézzük mit érdemes tudni még.

Az övcsat fontosabb, mint gondolná!

A hagyományos csatok leggyakrabban fémből készülnek. De érdemes megfontolni a műanyag csatos típust, ami azok számára okoz felüdülést a fém kapus beléptetés bosszúságaitól, akik gyakran utaznak repülővel. 

Itt van 3 övcsat típus, amit jó, ha ismer:

  1. gyorskioldó csat – nevéből adódóan – gyors rögzítést és kioldást biztosít, ami a katonai és taktikai öveknél elengedhetetlen feltétel. 
  2. hevederes csat egyszerűen és hatékonyan használható outdoor programokhoz és hétköznapi viseletre egyaránt. 
  3. cobra csat magas teherbírásán emberi életek is múlhatnak, ezért csak bevizsgált minőséget válasszon. A csat középen két szem segítségével nyitható, a speciális mechanika pedig véd a véletlen nyitástól – például mászás közben.

Mit tud egy taktikai öv?

A könnyen felcsatolható heveder szíj egyszerűen méretre állítható, és kialakítása miatt utólag is a megfelelő méretre vágható. Rugalmas anyaga aktív tevékenység közben is erősen tart, ezért népszerű viselet munkaruházati kiegészítőként is. Gyorsan száradó, jól lélegző anyaga a legizzasztóbb helyzetekben sem hagyja cserben viselőjét.  

Kinek ajánljuk?

A katonai derékszíjak sokoldalúan használhatóak vadászatra, lövészetre, túrázásra, hegymászáshoz, motorozáshoz, kerékpározáshoz, egyéb szabadtéri sporthoz, valamint kültéri munkához, utazáshoz, és katonai célokra vagy taktikai felszerelésként.

Praktikus ajándék a legtöbb férfinak, aki rajong a military sportokért, rendőri, katonai szolgálatot teljesít, vagy munkájából, hobbijából fakadóan aktív életet él, ezért nem hiányozhat egy strapabíró nadrágszíj a felszereléséből. 

Kit lepne meg vele elsőként?

(X)

Megosztás: