Blog

Hajós nyaralási célpontok Európában

A legnépszerűbb hajós nyaralási célpontok Európában: hol béreljen hajót, amivel felfedezheti fel a világot?

Ha már a hajózás vágya égető, ha itt az idő, hogy az álom valóssággá váljon, akkor nincs más hátra, mint a részletek kitalálása. A tengeren való barangolás élménye nem hasonlítható össze a szárazföldi utazások nyújtotta tapasztalásokkal. Igen, utóbbiak is felejthetetlenek, ez vitathatatlan, de előbbiek különlegessége, egyedisége felülmúlhatatlan. Legalábbis ezt állítják mindazok, akik már áldoztak a hajós nyaralás oltárán.

Közel, mégis távol?

hajóbérlés Horvátország partjain nagyon is jól hangzik. Annál is inkább, mert ez az a vidék, ami gyönyörű tájakkal, élményekkel, kirándulások ígéretével kecsegtet. Alapvetően nincsen messze, mégis annyira távoli, hogy megannyi izgalmat tartogat. Még akkor is megéri rajta elgondolkodni, ha a szárazföldi nyaralás már megvalósult, mert ahogy arra fentebb utaltunk, a tenger ölelésében minden nagyon más, átélésre váró tapasztalás.

Hajós nyaralási célpontok Európában
Fotó: Miha Travnik / Shutterstock.com

Milyen érzés, amikor az Olümposz feltűnik a látóhatár csúcsán?

Felejthetetlen! Akiket a hajóbérlés Görögország vidékére sodort, így emlékeznek vissza a pillanatra. Arra a percre, amikor az isteni hegy felbukkant a távolban, s mégis oly közel. Közelebb, mint eddig valaha. És akkor még az úzós koccintás nem is szerepelt a repertoárban. Pedig a görög temperamentumról nem elég beszélni, mesélni, át kell élni! Vagyis ha a cél Európa megismerése, akkor a görög muri nem maradhat ki a bakancslistáról!

Ha már temperamentum, akkor a spanyolok is figyelmet érdemelnek!

Az európai nyaralások álomtervei között mindenképpen dobogós helyen szerepel a hajóbérlés Spanyolország atmoszférájában. A felfedezésre egy hét aligha elegendő, s ez egyébként a fenti úti célokra is érvényes. Hogy miért? Azért, mert ezek a tájak alapos megismerésre méltóak, és azért, mert a tengeren ringatózás élménye nemes egyszerűséggel felejthetetlen.

Egyedül is útra lehet kelni, s van, akinek ez a legszebb álma, ami csak valóra válhat: magányosan a tengeren, ahol a magány fogalma mégsem értelmezhető, mert annyira élő a természet. De a családi, baráti kimozdulások is tatra vihetőek.

(X)

Megosztás: