Kisoroszi

Kisoroszi

INFORMÁCIÓK

Alapítva

1 394

Népesség

996 fő

Terület

10,94 km2

Kisoroszi

A Szentendrei-szigeten fekvő aprócska települést, Kisoroszit két oldalról a Duna fogja közre. A festői folyópart kiválóan alkalmas a nyugodt ejtőzésre.

Kisoroszit, több más Dunakanyarbeli településsel ellentétben „csak” az ókorban fedezte fel magának az ember, a rómaiak azonban több őrtornyot is emeltek a környéken betörő népek miatt. A római erőd maradványait a Pásztorkertben lehet megnézni. Szintén egy egykori római erődítmény helyén található a Kálvária domb, ahol egy kápolnát és a stációkat érdemes szemügyre venni. Kisoroszinak az ókor után már nem volt különösebb történelmi szerepe.

A település római katolikus temploma, a Rózsafüzér királynője templom 1719-ből származik. A község református temploma neobarokk stílusú, 1803-ban épült. Érdemes megtekinteni a helytörténeti gyűjteményt is, az aktív kikapcsolódás kedvelőit pedig egy golfpálya és egy lovarda várja. A természeti szépségek közül ki kell emelni a Cseres tavat, ahova mindenképpen el kell sétálni, ha Kisorosziban járunk.

Szállást elsősorban kisebb fogadóban találhatunk magunknak, 10.000-15.000 Ft / fő / éj áron, vendéglátóhelyből is akad választék Kisorosziban, kis mérete ellenére.

Térkép

Kisoroszi programok

Közelgő események

Jacuzzi banner
Hirdetés

SzálláshelyekBooking.com

Kisoroszi látnivalók

Kapcsolódó cikkek

Megosztás: