Zenés gyertyaúsztatást a Dunán – Szentendre

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Zenés gyertyaúsztatást a Dunán – Szentendre

július 15 20:00 23:00

Gyertyaúsztatás a Dunán - Szentendre
Fotó: Szentendrei Kulturális Központ

A Szentendrei Kulturális Központ az idei évben is megrendezi a hagyományos zenés gyertyaúsztatást a Dunán július 15-én.

A Duna ilyenkor romantikus fényekben pompázik, a folyón úszó gyertyák mintha előttünk táncoló szentjánosbogarak volnának. Szentendre leglátványosabb eseményén évről évre több ezer ember vesz részt, hogy megcsodálja a Dunán úszó mécseseket, amelyeket egy gyönyörű komolyzenei aláfestés kísér. A hosszú évek óta megrendezésre kerülő eseményen mindig az adott évnek megfelelő számú gyertyát helyeznek a vízre, így idén 2023 mécses fényében gyönyörködhetünk majd a nyár közepén.

Hirdetés

„A gyertyaúsztatás a tervek szerint 21:30-kor kezdődik. Ezt megelőzően, 20 órától népzenei koncert várja a látogatókat a Dunaparti Művelődési Ház udvarán, ahol fellép a Magyar Örökség díjjal kitüntetett Szalonna és Bandája. A gyertyaúsztatás után, 22 órától egy fergeteges táncház veszi kezdetét a Duna korzón, amelyhez szintén Szalonna és Bandája húzza majd a talpalávalót.” – mondta Lakatos Judit, a Szentendrei Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

A gyertyaúsztatás idejére lezárt dunai szakaszra hajóról rakják ki folyamatosan a speciális mécseseket, majd a Postás Strandnál az összes mécsest begyűjtik a folyó, és a környezetünk megóvásának érdekében.

Rossz idő esetén a szervezők folyamatosan tájékoztatják a látogatókat az esetleges programváltozásról. A gyertyaúsztatás halasztása esetén azt a Szentendre Éjjel Nappal Nyitva Fesztivál keretén belül, 2023. augusztus 26-án, 21:30-tól rendezik meg.

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla programjának támogatásával jött létre.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak Szentendre leglátványosabb eseményére!

Facebook esemény: KATT IDE.

Szentendre, 2000 + Google Térkép
Megosztás: