Váci Világi Vigalom 2022 – programok

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

Váci Világi Vigalom 2022 – programok

július 22 július 24

Váci Világi Vigalom 2022

A Váci Nyár gazdag kulturális kínálatának csúcspontja a két év kihagyás után újra megrendezésre kerülő Váci Világi Vigalom, a legnagyobb nyári szabadtéri fesztivál a Duna bal partján.

Koncertek, ízek, illatok, vidám forgatag három nap és három éjen át. A város közterei, kiállítóhelyei, templomai, mind programhelyszínné válnak. Az utcák megtelnek árusokkal, vidám gyerekkacaj és önfeledt ünneplés veszi kezdetét július harmadik hétvégéjén. Ugye te sem szeretnél lemaradni?

Hirdetés

Péntek este a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana énekkar ünnepélyes nyitóhangversenyével veszi kezdetét a Vigalom. Az esti nagykoncerteken garantált a jó hangulat, a főtéren és a Duna-parti nagyszínpadon olyan neves hazai előadókkal találkozhatunk, mint Geszti Péter, Csík zenekar, Neoton Família, Magna Cum Laude – kihagyhatatlan esték!

Napközben a családi programok is több helyszínen zajlanak, a Pannónia Házban és a főtéren, kicsik és nagyobbak is találnak kedvükre való programot: fellép a Katáng együttes, az Apacuka zenekar, sőt, bábműsor keretében együtt izgulhatunk Vitéz Lászlóval elásott kincseiért is.

Lesz stand-up comedy Ráskó Eszterrel, kajak-kenu verseny és görög táncház is.

Helyi előadókban sem lesz hiány; Utcabálra hív a Pedrofon zenekar, táncos estre vár a Crockodeal Zenekar, a Panoráma együttes, vagy a Made In zenekar. A komolyzene kedvelőit a zeneiskolában és a Fehérek templomában és a Barátok templomában várják programok, többek között az Ábrahám kvartett, Szent Cecília Kórus, Bednarik Anasztázia orgonakoncertje.

A színpadi programok mellett egész napos élményt ígér a Vigalom. A városban sétálva mindenütt ünnepi hangulattal találkozhatunk, a kézművesek utcájában bepillanthatunk régi mesterségek titkaiba, a Duna-parton kutyás bemutatók, gladiátorbemutató, vidámpark, színesíti a forgatagot.

Ha megéheznél, a város kitűnő vendéglátó helyei mellett a Duna-parton gasztroudvar vár frissen sült csemegékkel és finomságokkal.

Az izgalmas, kalandokkal teli hétvége tűzijátékkal zárul vasárnap este 11 órakor a Duna-parton.

Részletes programokért KATTINTS IDE.

+ 1 tipp

Vác Eye – Óriáskerék a Duna-parton Váci városlátogatásod alkalmával ne hagyd ki a nyár egyik legnépszerűbb programját: csodáld meg a várost 30 méter magasból. A Duna-parti óriáskerék a város egyik szimbóluma, baráti találkozások és romantikus szelfik helyszíne. Kihagyhatatlan élményt nyújt nappal és este is.

Ingyenes
Vác, 2600 Magyarország + Google Térkép
Megosztás: