Szentendrei Jazz- és Borfesztivál 2021

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szentendrei Jazz- és Borfesztivál 2021

szeptember 24 szeptember 26

Szentendrei Jazz- és Bornapok
Fotó: Deim Balázs

Újra Jazz- és Bor Szentendrén!

A magyar jazztermés legjavát ízlelheti meg szeptember utolsó hétvégéjén a közönség a megújult, 12 produkciót összesen ötven zenésszel felvonultató Szentendrei Jazz és Bor Fesztiválon.
A szüreti időszakhoz illően ugyanekkor 15 borász kínálja portékáját a Dumtsa Jenő utcában, ami Budapest felől a város nevezetes Fő terére vezet.

Hirdetés

A fesztivál helyszíne a Barcsay Múzeum udvara, amely szintén a Dumtsa utcáról nyílik. A szabadtéri színpadon szeptember 24-26-án mindhárom nap délután háromtól kétóránként váltják egymást a zenekarok, így a szünetekben a kóstolásra, városi sétára is jut idő. 

A szüret fogalmát a zenei produkciók élvezetére is ki lehet terjeszteni, mert az utóbbi években a magyar jazz itt fellépő neves előadói saját stílusban, kreatív ötletekkel, kiérlelt mondandóval álltak elő. Karosi Júlia énekesnő Bartók és Kodály példáját követve indult kortárs irányba, Lantos Zoltán elektromos hegedűn hoz elképesztő groove-okat.

Hirdetés

Az álomszép gitározás három mestere, a költő Bende Zsolt, a varázsló Gyémánt Bálint és a filozófus Gadó Gábor adnak együtteseikkel koncertet. A Bop Cats ellenállhatatlanul idézi meg a jazz hagyományból Cannonball Adderleyt. Charles Mingus modernségét Ajtai Péter szextettje teszi újra átélhetővé. Az altszaxofonos Tóth Viktor is kikacsint Charlie Parkerre a DJ pult mellől, ahogy Vörös Niki is felidézi híres énekesek örökzöldjeit. A klasszikus orgonista Fassang László új oldaláról mutatkozik be Ávéd János együttesében. Nagy János triójának nem csak a felállása meglepő, hanem a hangzása is, Lukács Miklós pedig a cimbalomról bizonyítja be, hogy milyen elképesztő hangszer avatott kezekben.

Facebook: kattints ide
Lapozható programfüzet: kattints ide

Ingyenes
Szentendre, 2000
Megosztás:
Megosztás: