Szent Márton Újborfesztivál és Libator – Szentendrei Skanzen

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szent Márton Újborfesztivál és Libator – Szentendrei Skanzen

november 12 november 13

Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Skanzenben
Fotó: Szentendrei Skanzen

Az őszi időszak legismertebb jeles napja a Márton-nap, amelyhez számos népszokás, hiedelem, az újbor kóstolása és a libalakoma kapcsolódik. Márton-napi hagyományok, lámpás felvonulás, kézműveskedés, borkóstoló, a Skanzen Étteremben libaételek várják a látogatókat november 12-én és 13-án.

A Márton-napi mulatságok hangulatát a mosonmagyaróvári Lajta Néptáncegyüttes eleveníti meg a múzeumban. Bepillanthatnak az érdeklődők a vidám őszi társas munkák légkörébe, részt vehetnek terelés bemutatón, hiszen a Márton-nap a gazdasági év végét is jelentette, amikorra az állatokat behajtották a legelőkről.

Tetőfedő
Hirdetés

Megismerhetik a látogatók Szent Márton életét, érdekességeket tudhatnak meg a libakultusz eredetével kapcsolatban. Eljátszhatják a bábszínházban Lúdas Matyi történetét, lesz mesemondás, történelmi és irodalmi borműhely, őszi csemegék és kézműves termékek vására. A kézműves foglalkozásokon textil liba, őszi ajtódísz, madáretető mellett a gyerekek elkészíthetik színes lampionjaikat a Márton-napi lámpás felvonuláshoz.

A Skanzen portái, házai 16:00-ig, a SKANZEN VIGADÓ és a kézműves vásár 18.00 óráig tartanak nyitva.

(26) 502 537

View Szervező Website

Sztaravodai út 75.
Szentendre, 2000 Magyarország
+ Google Térkép
+36 26 502 537
View Helyszín Website
Megosztás:

NE MARADJ LE!

10 + 7

KARÁCSONYI AJÁNDÉKTIPP