Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

Szabó Balázs Bandája koncert Vác – 2024

július 20 20:00 21:30

Szabó Balázs Bandája koncert
Fotó: Szabó Balázs Bandája Facebook

Szabó Balázs Bandája a Váci Világi Vigalmon!

Helyszín: Vác, Főtér
Koncertkezdés: 20.00
További infók: https://vaci-vilagi-vigalom.hu

A multiinstrumentalista dalszerző-énekes, Szabó Balázs 2009-ben alapította meg a Szabó Balázs Bandáját, amely az elmúlt években Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává érett, ráadásul úgy, hogy a magyar népzenéből táplálkozó, sanzonos világból, popos, rockos, funkos elemekkel és kamarazenei ízesítéssel egy teljesen egyedi, határbontó és műfajépítő megszólalással érte el mindezt.

Hirdetés

Az idén fennállásának 15. évfordulóját ünneplő zenekar munkásságában hangsúlyos a versmegzenésítések hagyománya, a saját szerzemények mellett szenteltek egy-egy nagylemezt Pilinszky János és Radnóti Miklós verseiből szőtt daloknak, de más költőket (Grecsó Krisztián, Szemlér Ferenc, Faludy György) is megzenésítettek már. Eddigi pályafutásuk alatt hat stúdiólemezt, egy rendhagyó válogatásalbumot, egy koncertalbumot és egy koncertfilmet jelentettek meg, Élet elvitelre című 2014-es albumuk „Az év alternatív albuma” kategóriában Fonogram-díjat kapott.
A jubileumi évet sok-sok koncerttel és egy késő ősszel érkező új album megjelenésével ünnepli a zenekar, hogy még emlékezetesebbé tegyék az évfordulót.

Ingyenes
Vác, 2600 Magyarország + Google Térkép
Megosztás: