Dunakanyar programajánló

- Ez az esemény elmúlt.
Skanzen Bringatúra – A sótól a sáfrányig. Kalandozás a fűszerek világában
május 7 – 11:00 – 13:00

A falusi és városi táplálkozási kultúra része évszázadok óta a különféle fűszerek használata. A 19-20. század fordulóján számos fűszert már szerte az országban használtak a háztartásokban, de voltak olyanok is, amelyek egy-egy tájegység, vagy vallás táplálkozási kultúrájára voltak jellemzőek. A só annyira központi elemet játszott a tartósításban és a táplálkozásban, hogy a parasztok, pásztorok és vándorok körében a sótartók faragása valóságos népművészeti tevékenységgé nőtte ki magát. A túra során a különféle fűszertartók, receptfüzetek, konyhák mellett fűszermalommal is találkozhatnak az érdeklődők, sőt egy beszamim tartót is megtekinthetnek, ami a szombat esti zsidó hagyomány része.
Túravezető: Németh Szandra
Indulás: 11 óra
Időtartam: ~ 2 óra
Regisztrálj itt!