PiciPiros Szigetmonostor – 2023

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

PiciPiros Szigetmonostor – 2023

október 7 10:00 20:00

Pici Piros Fesztivál Szigetmonostor
Fotó: PiciPiros Facebook

Tavaly szuperül sikerült, így Szigetmonostor idén is összefog és a „nagy fesztivál” fennmaradását elősegítendő, életre hívja a PiciPirost.

Szigetmonostornak már számtalan esetben sikerült bebizonyítania,hogy a közösség ereje csodákra képes. A Szentendrei-sziget ezen kis településén ugyanolyan feladatokkal, kihívásokkal, nehézségekkel találkoznak az ott lakók, mint az ország bármely más pontján. Azonban a kis település előnyeit, illetve az ott lakó emberek hozzáállását felismerve, szükség esetén mindig összefognak. 

Karácsonyi ajándékozás 2023
Hirdetés

Így történt már tavaly is, hogy amikor anyagi forrás és önkormányzati támogatás hiányában nem volt lehetőség megszervezni a sok éve megrendezésre kerülő, országos hírű PirosLábos Fesztivált, akkor egy kis csapat gondolt egyet és összefogásra hívta az ott élőket, hogy átmeneti segítő kezet nyújtson a fesztiválnak. Csatlakozott hozzá a falu apraja-nagyja, mindenki beleadta szívét-lelkét, munkáját és életre hívták a PiciPirost. A tavalyi vásári forgatag olyan óriási sikert aratott, nem csak a látogatók, de a lakók között is, hogy idén nem is volt kérdéses, hogy ha megint nem lesz lehetőség PirosLábosra, akkor ismét megmutatják magukat az ott lakók. 

Pici Piros Fesztivál Szigetmonostor
Fotó: PiciPiros

A 2022-es őszi rendezvény azóta életre hívta a Pici Rendezvénysorozatot Szigetmonostoron, ami mindenféle anyagi támogatás nélkül, a helyi emberek munkájából, szeretésből és összefogásból nőtte ki magát. Az asszonyok sütit sütöttek és főztek, a férfiak sport eseményeket szerveztek, sátrat és padot pakoltak, a gyerekek építettek, játszottak és a végén együtt szórakozott az egész falu. Újra volt gyereknap, majális, adventi vásár, levendula buli, birkás nap, retro buli és utcabál. 

És végül egy évvel a tavalyi PiciPiros sikere után idén is lesz PiciPiros! 

Október 7-én Szigetmonostor Fő utcáján a porták megnyitják kapuikat, bemutatkoznak az ott élő és alkotó művészek, a helyi termelők elhozzák finomságaikat és őszi díszbe öltözik a falu. 

A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal, népi játékokkal, korongozással, a kisebbeket Ringató foglalkozással és számos finomsággal várják. A felnőtteknek vásári forgataggal, színpadi programokkal, egészség udvarral,előadásokkal, mesével és sok-sok helyben készült meglepetéssel készülnek a szigetmonostoriak.

Ha egy igazán önfeledt őszi kis kikapcsolódós családi napra vágytok, egy cuki kis helyen, ezt mindenképp érdemes meglátogatni. Megtudhatjátok, hogyan lehet szükség idején a nagyból Picit csinálni és azt ugyanolyan szeretettel átélni.

Facebook esemény: KATT IDE.

Ingyenes
Szigetmonostor, 2015 + Google Térkép
Megosztás: