PiciPiros – Szigetmonostor

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

PiciPiros – Szigetmonostor

október 8 Egész nap

PiciPiros Fesztivál Szigetmonostor
Fotó: Gergely Julianna

2014 óta minden évben (kivéve a pandémia időszakát) megrendezésre került Szigetmonostoron a PirosLábos Fesztivál. A falu romantikus hangulatú, macskaköves Fő utcáján megnyíltak a porták, különleges ételekkel és annál is különlegesebb vásári hangulattal fogadták az itt élő emberek a látogatókat, akik egy napra visszacsöppenhettek a régi falusi élet színterére. 

Tetőfedő
Hirdetés

Sajnos idén a nehéz gazdasági körülmények miatt nincs lehetőség a PirosLábos megszervezésére, de összefogott Szigetmonostor lakossága és az önkormányzat (nem anyagi jellegű) támogatásával, együttes erővel megszervezi a PiciPiros elnevezésű rendezvényt, hogy ebben a mai széthúzó és anyagi nehézségekkel kűzdő világban bebizonyíthassa, hogy pénz nélkül is meg lehet egy ilyen napot valósítani.  

A rendezvényt az teszi igazán különlegessé, hogy közösségi alapon szerveződik. Az itt élő emberek összefogásból, munkájukat, lehetőségeiket, ismeretségeiket, szabadidejüket, szívüket-lelküket teszik bele, hogy ez a nap igazán Szigetmonostorról szóljon és példát tudjon mutatni akár más településeknek is. Példát, hogy a világ egyre inkább abba az irányba mutat, hogy szükségünk van egymásra, az összefogásból, mivel együtt bármi lehetséges. 

Az egész napos rendezvényen bemutatkoznak a helyi alkotók, művészek, termelők, kisebb- és nagyobb közösségek, megelevenednek a helyi hagyományok. Vendéglátósok helyett az itt élő emberek vendégelik meg helyi finomságokkal az ide érkezőket és szigetmonostori kötődésű művészek töltik meg élettel a színpadot. 

Október 8-ára mi más programot ajánlhatnánk, ha nem a PiciPirost Szigetmonostoron?!

Ingyenes
Megosztás:

NE MARADJ LE!

10 + 7

KARÁCSONYI AJÁNDÉKTIPP