MÁRIA TERÉZIA 305 programsorozat Vácon

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MÁRIA TERÉZIA 305 programsorozat Vácon

május 12 május 15

A Váci Tavasz egyik kiemelkedő, különleges színfoltja a Mária Terézia 305 rendezvénysorozat május 12-15-ig.

Mária Terézia születésének 305. évfordulójáról, a királynő egykori váci látogatásáról emlékezünk, hiszen Vác ennek köszönheti barokk belvárosának mai képét. Külön megtiszteltetés, hogy a programsorozat díszvendége Habsburg Eilika, aki a város meghívására látogat el a Dunakanyar szívébe.

Hirdetés

Minden korosztály számára, minden műfajban, különböző helyszíneken találhatnak igazi csemegét.

A kultúra élvezőinek: a barokk főtéren táblakép-avató, az Elefántos Házban Mária Teréziáról szóló időszaki kiállítás, a Püspöki Palotában zenés irodalmi est, Kőkaputól induló jelmezes múzeumi séta és a Fehérek templomában barokk zenei hangverseny. A Városháza Dísztermében május 14-én szombaton a kortársak visszaemlékezésein keresztül ismerkedhetnek meg a kor építészetével, bűbájosokkal, kuruzslókkal és boszorkákkal, sőt a barokk divattal és gasztronómiával is.

Családoknak: játékos formában, látványos elemekkel ötvözve ismerkedhetnek a gyerekek a barokk korral május 15-én, vasárnap. A főtéren egy kort idéző vásári forgatag fogadja a kicsiket és nagyokat, valamint a Pannónia Házban interaktív élmény-udvar és hangverseny színesíti a családi programot.

Mária Terézia 305
Fotó: Visit Vác Facebook
Vác, 2600 Magyarország + Google Térkép
Megosztás: