Lurkócia Városi Gyereknap – Szentendre

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lurkócia Városi Gyereknap – Szentendre

május 28 Egész nap

Lurkócia Gyereknap Szentendre
Fotó: Szentendrei Kulturális Központ

Május 28-án egy napra ismét megalakul Szentendre Gyerekbirodalma, Lurkócia Gyerekállam a Czóbel – és Kerényi parkban.

A Szentendrei Kulturális Központ minden évben május utolsó vasárnapján, a Nemzetközi Gyermeknapon megrendezi Szentendre legnagyobb gyereknapi rendezvényét, a Lurkócia Városi Gyereknapot.

Hirdetés

Ez idén sincs másként, a szervezők minden kicsit és nagyot várnak szeretettel május 28-án a Czóbel parkban Szentendrén!

8 állomáson 8 minisztériummal, számos izgalmas játékkal: mászófallal, biliárd focival, logikai játékokkal, baba birodalommal, csocsóval vár mindenkit Szentendre Gyerekállama! Azok a gyerekek, akik végig járjak Lurkócia minisztériumait, összegyűjtik az összes pecsétet és bedobják a lapjukat a színpad mellett elhelyezett dobozba, értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Lurkócia Gyereknap Szentendre
Fotó: Szentendrei Kulturális Központ

A Czóbel parkban felállított nagyszínpadon egész nap váltják egymást a különböző fellépők: tánccsoportok, bábszínház, fúvószenekar, gyermekszínház és katonazenekari koncert is várja a látogatókat. Többek között fellépnek a Szentendrei Kulturális Központ közművelődési csoportjai, mint a Kortárs & Balett Tánccsoport, a Diótörő Balettiskola, a Szentendre Táncegyüttes és a No Comment Hip Hop Tánciskola. A nagyszínpadon koncertet ad az Óbudai Danubia Zenekar Ütőegyüttese, valamint az MH SZHTP Katonazenekara is. A gyereknapi sorsolás előtt pedig táncház várja a kicsiket és nagyokat a Szentendre Táncegyüttes közreműködésével, amelyhez a talpalávalót Pálházi Bence és bandája húzza majd.

Dundee’s Point
Hirdetés

A színpadi produkciók mellett egyéb izgalmakkal is készülnek a gyerekeknek. A gyereknapon lehet majd sakkozni, de Rubik kocka bemutató és kipróbálási lehetőség is várja a játék kedvelőit. A rendezvényen részt vesz a rendőrség és a tűzoltóság is, így a gyerekek bátran beülhetnek egy tűzoltó – vagy rendőrautóba, de bűnmegelőzési feladatokat is megoldhatnak. Kitelepül a P’Art Mozi és a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület is. A programok közül nem maradhat ki a tavaly nagy népszerűségnek örvendő zoknicsata játék sem, amelyet idén két időpontban is megtartanak. A Magyar Posta Zrt. jóvoltából a Meseposta is helyet kap a rendezvényen.

A szervezők gasztronómiai és kézműves termékeket árusító kiállítókkal várják a látogatókat.

A gyereknapra szeretettel várják a szentendrei és környékbeli családokat, de érkezzenek bárhonnan a családok, Szentendrén minden gyermek megtalálhatja a neki szóló programot!

Japán kert és Czóbel park programja:

Lurkócia Gyereknap Szentendre program
Fotó: Szentendrei Kulturális Központ

Weboldal: https://szentendreprogram.hu/fesztivalok/szentendrei-gyereknap/
Szentendrei Kulturális Központ Facebook oldala: https://www.facebook.com/szentendreikult
Szentendrei gyereknap Facebook oldala: https://www.facebook.com/szentendreigyereknap
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/227094849902349

Szentendre, 2000 + Google Térkép
Megosztás: