Lurkócia gyermekállam a Czóbel parkban – Városi Gyereknap Szentendrén

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lurkócia gyermekállam a Czóbel parkban – Városi Gyereknap Szentendrén

május 29 Egész nap

Szentendre gyereknap 2022
Fotó: Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft.

2022. május 29-én, a Czóbel parkban kerül megrendezésre a Városi Gyereknap Szentendrén. Az esemény változatos programlehetőséget és minőségi szórakozást kínál a szentendrei és környékbeli gyermekek és családjaik számára.

Két év kihagyás után 2022. május 29-én 10:00-18:00 óra között egy napra végre újra megalakulhat Lurkócia Gyermekállam a Czóbel parkban. A gyerekeket és családjaikat számos játékos program, táncbemutató és bábszínház várja. Lurkócia Gyermekállam 8 minisztériuma is megnyitja kapuit, ahol a gyerekek pecséteket gyűjthetnek. Aki mind a 8 pecsétet összegyűjtötte, és a lapját bedobta a gyűjtődobozba, részt vehet a nap végi nyereménysorsoláson, ahol számos ajándék talál majd gazdára.

Hirdetés

A nagyszínpadi előadások mellett a szervezők számos kiegészítő programlehetőséget is kínálnak a gyerekek számára. Megismerkedhetnek például az Árvácska Állatvédő Egyesület és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkásságával, a Kis Zseni komplex fejlesztési programjával, a nagyobbak pedig a programozás rejtelmeibe is betekintést nyerhetnek a Logiscool jóvoltából. A P’Art Mozi filmes kvízjátékokkal és képregényrajzolással, a Nagycsaládosok Egyesülete és a Regentag Műhelygaléria különböző kézműves foglalkozásokkal készül, de a kalandvágyó gyerekek és családjaik kő-papír-olló bajnokságon és zoknicsata játékban is kipróbálhatják magukat. A programok mellett arcfestés, mászófal, foot golf és baba birodalom is várja Lurkócia apró népét a Czóbel parkba.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy a gyereknap már 2022. május 28-án megkezdődik, szombaton Barlangban, a Dunaparti Művelődési Házban és a P’Art Moziban is családi programokkal készülnek.

Lurkócia Városi Gyereknap programjai

2022.május 29.  vasárnap, Czóbel park

Programok a Japánkertben:

9:30 – Családi jóga

10:00 – Zenés- mondókás foglalkozás (ringató)

Egész nap: Egészséges Városért Közalapítvány programja

Színpadi programok – Műsorvezető: Dömény Krisztián

10:30 – Jaj de jó a szilvásgombóc – A Szeleburdi Meseszínház előadása

11:30 – Kortárs&Balett Tánccsoport Szentendre bemutatója

12:00 – Diótörő Balett Tánciskola bemutatója

12:40 – Pink Panthers Akrobatikus Rock and Roll TSE műsora

13:10 – Tihi Wind Band fúvószenekar fellépése

13:45 – Szentendrei Kenguru Kötélugró DSK fellépése

14:15 – No Comment Tánciskola bemutatója

14:40 – Welldance Sporttánc Egyesület fellépése

15:10 – Csinnadratta hoppla hó! Megjöttek a bohócok! – Interaktív műsor a közönség bevonásával

16:00 – Szentendre Táncegyüttes műsora

17:00 – Táncház Fitos Dezső vezetésével, a talpalávalót húzza Pálházi Bence és bandája

17:30 – Gyereknapi sorsolás

Kiegészítő programok

Hangszersimogató, sakkszakkör, kézműves foglalkozások, játék csere-bere, óriás játékok kipróbálása filmes képregénykészítés, Kölyökmozi kvíz, kitűző készítése, állatvédelmi oktatás gyerekeknek, programozás, MBot interaktív bemutató, játékos feladatok szorobánnal, arcfestés, agyagozás, önkéntes tűzoltók kitelepülése, közlekedésrendészeti feladatok, mini KRESZ, pálya zoknicsata játék, kő-papír-olló bajnokság

Lurkócia gyerekállam

8 állomáson 8 minisztériummal, számos izgalmas játékkal – mászófallal, foot golffal, logikai játékokkal, baba birodalommal, csocsóval vár mindenkit Szentendre gyerekállama! Járd végig Lurkócia minisztériumait, gyűjsd össze az összes pecsétet, írd a pecsételőlap hátuljára az adataidat, és dobd be a lapodat a színpad mellett elhelyezett dobozba 17:20-ig! 17:30-kor gyere a nagyszínpadhoz, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki!

A program- és a műsorváltozás jogát fenntartjuk!

A rendezvény látogatása részben ingyenes!

A rendezvényen kép és videófelvétel készül.

Ingyenes
Szentendre, 2000 + Google Térkép
Megosztás: