Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

KANDELA – Zenés fényfesztivál a Skanzenben

május 31 június 1

KANDELA Fesztivál - Skanzen más fényben
Fotó: Fonó Budai Zeneház Facebook

A Fonóval, a PajtaKulttal és fényfestőkkel közösen megálmodott fesztiválon egyedi fényalkotásokkal, koncertekkel, táncházzal és különleges dunakanyari gasztronómiai kínálattal várjuk az érdeklődőket.

A kétnapos fesztiválon hazai fényművész csapatok összefogásával új fénybe öltöznek a Skanzen épületei – egyedi atmoszférát teremtve világklasszis előadók koncertjeihez, akik mernek és tudnak a hagyományból újat alkotni, világzenétől táncházzenén át az elektronikáig.

Skanzen – Múzeumok Éjszakája
Hirdetés

A Skanzent ritkán látni este, hiszen kivételes alkalmaktól eltekintve délután ötkor bezárunk. A fényfestéshez azonban sötétre van szükség, így éjjel 2-ig nyitva leszünk. A fény útját követve pedig bejárható az egész múzeum.

A nyitónapon Szabó Balázs Bandája ad koncertet, június 1-jén az idén 50 éves Vujicsics Együttes lép a Skanzen Szabadtéri Színpadára. Késő este a Skanzen Erdély főterén világzenei csemegék várják az érdeklődőket: május 31-én az iráni származású, Berlinben élő ütőhangszeres Mohammad Reza Mortazavi tombakjátéka, másnap a lengyel Motion Trió műfaji határokat feszegető harmonikakoncertje hallható. Emellett számos egyéb zenei különlegességgel és táncházi programmal találkozhatunk a múzeum kisebb helyszínein. Bemutatja műsorát a Keck Mária vezette Ex Auro flamenco duó, a gyimesi népzenei ihletésű számokat játszó Móser Ádám duó, az Ígjen a falu! csapata pedig táncházat tart. Elektronikus zenei helyszín is lesz a nádtetők között, a késő esti bulit pedig a Radio Cafe dj-i irányítják.

A fényfesztiválon a Skanzen Erdély épületegyüttesének városi kiállításai nyitva lesznek, az élő történelem szereplők segítségével belecsöppenhetünk a századelő világába. A Korzó Kávéház emeletén kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, ahol lámpás és világító karkötők készülhetnek, hogy senki se maradjon észrevétlen az éjszakában. A program során különleges tárlatvezetésen vehetünk részt, ahol választ kaphatunk arra, milyen világítást használtak régen, de természetesen a tűzhöz és fényhez kapcsolódó szokásokról, hiedelmekről, rítusokról is szó esik.

JEGYVÁSÁRLÁS a KANDELAFESZTIVÁL honlapján >>>

RÉSZLETES PROGRAM

MÁJUS 31. Péntek

• 19.00-20.00 Keck Mária: Ex Auro – Pajta

• 20.30-22.00 Szabó Balázs Bandája – Skanzen Szabadtéri Színpad

• 22.00-02.00 Free Sequence X Fonó színpad

• 23.00-24.00 Motion Trio (PL) – Erdély főtér

• 24.00-02.00 Radiocafe DJ- Cyborg Templar – Erdély főtér

JÚNIUS 1. Szombat

• 19.00-20.00 Móser Ádám – Kovács Márton: Gyimesi, avagy az út tovább – Pajta

• 20.30-21.30 Vujicsics 50 – Szvorák Katalin és a ViGaD – Skanzen Szabadtéri Színpad

• 22.00-02.00 Ígjen a falu! táncház – Kisbodaki Pajta

• 22.00-02.00 Free Sequence X Fonó színpad – Pajta

• 23.00-24.00 Mohammad Reza Mortazavi (IR) – Erdély főtér

• 24.00-02.00 Radiocafe DJ – Tibsã – Erdély főtér

Sztaravodai út 75.
Szentendre, 2000 Magyarország
+36 26 502 537
View Helyszín Website
Megosztás: