IV. Visegrádi Sörfesztivál

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

IV. Visegrádi Sörfesztivál

október 1 Egész nap

Visegrádi Sörfesztivál 2022
Fotó: visegrad.hu

Október 1-én a német hagyományoké, a legkiválóbb söröké és az önfeledtségé a főszerep Visegrádon. 

Dr. Vitályos Eszter országgyűlési képviselő fővédnökségével október 1-én megrendezésre kerülő sörfesztivál igazi színfolt lesz az őszi vidéki kisfesztiválok sorában, itt Visegrádon pedig szinte már hagyomány, hiszen az idei lesz sorrendben a negyedik.

Tetőfedő
Hirdetés

A dunakanyari svábság sörkultúra iránti vonzódása évszázados hagyományokra tekint vissza, még annak ellenére is, hogy a terület mikroklímája sosem volt kifejezetten alkalmas a sör legfontosabb alapanyagai, így az árpa és komló igazán magas minőségű termesztésére. Egészen komoly kísérletekről tudunk ezen a téren a környékről. Napjainkra azonban, hogy a prémium sörfőzés kultúrája hazánkba is zajos sikerekkel robbant be, immáron sem az alapanyagok, sem a technológia elérhetősége terén nincs akadálya annak, hogy igazi, saját söre legyen egy településnek. Ezt a régi sörkultúrát egy helyi fiatalember támasztotta fel 2021-ben.

Visegrádi Sörfesztivál 2022
Fotó: visegrad.hu

A rendezvény bőséggel tartogat izgalmas programlehetőségeket (az alább látható programból bárki kedve szerint válogathat majd), a központi téma pedig természetesen a német hagyományőrzés és annak különféle határterületei köré szerveződik.


Mindenki ismeri, ha másképp nem is, hallomásból egészen biztosan a hagyományos müncheni Oktoberfestet, vagy más néven a Wiesn-t, melyet 1810 óta szerveznek meg évről évre, s mely „sörünnepre” a résztevő főzdék mindegyike elkészíti az év Wiesnbier-jét.
Az I. Lajos király (ekkor még herceg) és Terézia Sarolta házasságkötésének óriási ünnepe, melyre 1810. október 12-én került sor, 1813 óta minősül össznémet, minden évben megrendezendő emlékünnepnek, s a világ valamennyi Oktoberfestje, így a visegrádi is végeredményben innen eredeztethető.

Idén, a dekoráció igazi kuriózumnak ígérkezik. Növényekből, virágokból, termésekből egy női és egy férfi, dunakanyari sváb népviselet készül.

Kíváncsian várjuk az alkotók munkáját, a kreatív ötleteket, mellyel tisztelegnek a 25 éves bajor testvérvárosi kapcsolatnak.

Ízelítő a készülő sváb ‘lederhose’-ről és a tavalyi, helyben gyűjtött termésekből készült dekorációról.

Mindenkit várunk szeretettel.

Rendezvény szervezői:

– Kékessy-Herendi Ida Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke
– Cseke Péter Visegrád Város Önkormányzata
– Ispán Márta (dekoratőr)

Ez a rendezvény erős közösségi munkával és közösségi összefogással jön létre.

https://www.visegrad.hu/iv-visegradi-sorfesztival

Ingyenes
Visegrád, 2025 Magyarország + Google Térkép
Megosztás:

NE MARADJ LE!

10 + 7

KARÁCSONYI AJÁNDÉKTIPP