Huszáros nap a Skanzenben

Dunakanyar programajánló

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Huszáros nap a Skanzenben

március 15 Egész nap

Huszárok a Szentendrei Skanzenban 2023. március 15.
Fotó: Szentendrei Skanezn

Március 15-én ismét ünnepi programmal várja látogatóit a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum. Huszártábor, lovas díszbemutatók és verbuválás színesíti a programot az 1848-as forradalom ünnepén.

A Hagyaték Lovas Egyesülethuszárai népesítik be a múzeum területét ezen a napon, akik ügyességi játékokkal, bemutatókkal, huszárkiképzéssel hozzák közel a huszárok mindennapjait, és mutatják be katonai képességeit, viseletét, fegyvereit.

Hirdetés

Az érdeklődő „kis huszárok” megismerkedhetnek a március 15-i ifjak történetével, próbára tehetik tudásukat a kiképző iskolában és zenés-táncos verbuválás során felcsaphatnak katonának.  Nem maradhatnak el a kézműves foglalkozások sem, ahol elkészíthetik a látogatók a 48-as viseletek elengedhetetlen kellékeit. A huszárcsákó, fakard, kokárda mellett nemzeti színű karkötők, kitűzők és párták is születhetnek ezen a napon. Megkóstolhatják az erdélyi konyha népszerű eledelét, a puliszkát, de terítékre kerül Petőfi Sándor egyik kedvenc eledele, a töpörtyűs pogácsa is.

Az Erdély épületegyüttesben az 1848-49-es szabadságharc erdélyi eseményeiről és Petőfi Sándor életének erdélyi helyszíneiről hallhatnak az érdeklődők. Az ünnep alkalmából megkoszorúzzák a Skanzenben az Erdély épületegyüttes ’48-as honvéd emlékművét.

Az ünnep után április 1-től teljes nyitva tartással várja látogatóit a szentendrei Skanzen.

(26) 502 537

View Szervező Website

Sztaravodai út 75.
Szentendre, 2000 Magyarország
+ Google Térkép
+36 26 502 537
View Helyszín Website
Megosztás: